17. marraskuuta 2016

Vastauksia kysymyksiinne 2

vastauksia-1093

Tässäpä vielä loput vastaukset kysymyksiin, jotka käsittelivät bloggaamista ja sekä ihan vaan kaikenlaista minuun liittyvää ja mielipiteitäni. Ehkä saatte näiden avulla tietää paljon lisää siitä, minkälainen tyyppi täällä ruudun takana kirjoittelee. Valitettavasti ihan jokaiseen kysymykseen en pystynyt vastaamaan, lähinnä ihan vaan siksi, etten oikein keksinyt niihin mitään hyvää vastausta. Kuvista sen verran, että otin niitä joskus lokakuun lopussa, ja ajattelin niiden sopivan hyvin tänne marraskuulle. Tänä vuonna marraskuu onkin ollut ihanan luminen ja valoisa. Ei siis välttämättä aina ole viisasta suunnitella postauksia kovin pitkälle etukäteen... Mutta ainakin täällä päin ne loskakelit alkoivat tänään, joten eivätköhän nämäkin vähän ankeat kuvat ihan hyvin sovi tähän ajankohtaan.

vastauksia-1097

Muistatko vielä, miksi alunperin aloitit bloggaamisen?
Olin tosiaan kuvannut aktiivisesti jo muutaman vuoden ennen blogin aloittamista, mutta jossain vaiheessa se kuvien ottaminen alkoi tuntua vähän turhalta, kun ei niitä yleensä kukaan muu nähnyt. Suurin syy oli siis saada kuville joku julkaisupaikka ja siten saada lisää motivaatiota valokuvaukseen. Lisäksi pidän myös kirjoittamisesta, bloggaaminen on kivaa tekemistä vapaa-ajalle ja on aina ihanaa saada myös antaa muille vinkkejä kuvaamiseen sekä on ihan mahtavaa kuulla, jos joku on saanut inspiraatiota kuvaamiseen täältä mun blogista.

Mistä saat inspiraatiota niin postauksiin kuin bloggaamiseen muutenkin?
Luen paljon eri aiheisia blogeja, niin enimmäkseen varmaan muiden blogeista. Ja tietty suurin osa mun postauksista koostuu ihan vaan kuvista, yleensä luontokuvista, joihin inspiraatio nyt tulee ihan vaan tuolta kauniista luonnosta. Myös lukijoilta tulee joskus hyviä ideoita vähän erilaisempiin postauksiin.

Muuttuisiko elämäsi, jos nyt lopettaisit bloggaamisen?
Kyllä se muuttuisi. Ensinnäkin tietysti aikaa menisi johonkin ihan muuhun. Ehkä aloittaisin jonkun uuden harrastuksen? Njääh, todennäköisesti vaan surffailisin netissä. Ja tietysti ottaisin kuvia paljon vähemmän.

Millaista blogia et lukisi ja millaista lukisit mielelläsi?
Blogien aiheiden suhteen olen melko kaikkiruokainen ja mun lukulistalta löytyykin niin valokuvaus-, lifestyle-, muoti-, kynsi-, hevos-, matkailu-, kosmetiikka kuin taideblogejakin. Toisaalta olen myös melko nirso, sillä blogin täytyy olla todella hyvä päästäkseen mun lukulistalle. Hyvän blogin tekee yleensä ihan vaan hyvin ja mielenkiintoisesti kirjoitettu teksti, hienot ja suuret kuvat, persoonallinen, mutta yksinkertainen ulkoasu sekä jotenkin samaistuttava bloggaaja. Jos nämä kohdat eivät ole kunnossa, en ala blogia lukemaan. Suurin juttu on ihan vaan se, että blogin täytyy jotenkin iskeä muhun, ei sitä oikein voi selittää.

3 parasta ja huonointa asiaa bloggauksesta?
Huonoimpia ehkä se, että tähän menee kuitenkin melko paljon aikaa, joskus postaustahdista tulee pientä stressiä ja johonkin teknisiin ongelmiin esimerkiksi ulkoasun kanssa menee helposti hermot. Hyviä puolia onkin sitten helpompi keksiä vaikka kuinka paljon! Ainakin saa paljon intoa kuvaamiseen ja siten mukavaa tekemistä, on aina ihan mahtavaa saada lukijoilta kivoja kommentteja ja tietää, että täältä saa inspiraatiota joku muukin sekä kehittyy myös kirjoittamisessa.

vastauksia

Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.
Luotettava, ystävällinen, huumorintajuinen

Mikä oli parasta tänään?
Kirjoitan tätä vastausta lauantaina ja ehdottomasti päivän paras asia oli kaverini Ainon näkeminen pitkästä aikaa. Terkkuja jos luet tätä!

Missä kaikissa maissa olet vieraillut?
Ruotsissa, Virossa ja Espanjassa

Minkälainen olet luonteeltasi?
Uusien ihmisten kanssa saatan aluksi vaikuttaa vähän ujolta ja hiljaiselta, mutta oikeasti en ole yhtään sellainen, kun muhun tutustuu paremmin. Itse asiassa tykkään todella paljon olla ihmisten, niin tuttujen kuin vieraidenkin, kanssa tekemisissä ja kaikki ihme persoonallisuustestitkin kertovat aina mun olevan sosiaalinen ihminen. Olen myös luotettava ja jos jotain lupaan, niin saa kyllä olla todella iso este, jos en sitä toteuta. Siihen liittyen olen aika täsmällinen, enkä oikeastaan koskaan myöhästy mistään (viime tipassa olen kyllä vähän liiankin usein...). Olen määrätietoinen (varsinkin jos tätä kysyisi mun vanhemmilta, heh) ja jos jotain tosissani päätän, niin sehän sitten myös toteutuu. Ja joo, myönnettäköön myös, että ole vähän pessimisti, mikä kyllä ärsyttää itseänikin joskus. Usein kuitenkin sanon negatiivisiakin asioita sarkasmin kanssa. Eiköhän siinä ollut tarpeeksi syvällinen luonneanalyysi tältä erää.

Mitkä asiat saavat sut iloiseksi?
Esimerkiksi kaverit, ihanat kommentit blogissa, söpöt eläimet, ratsastus ja onnistuneen kuvan saaminen.

Miten määrittelet onnellisuuden? Oletko tällä hetkellä onnellinen?
Onnellisuus on psykologi David Myersin mukaan läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää -Wikipedia. Haha, en oikeasti keksi mitään parempaa määritelmää. Valitettavasti en itse voi sanoa tällä hetkellä olevani 100% onnellinen, sillä moni asia voisi olla vähän paremmin, mutta toisaalta todella moni asia voisi olla todella paljon huonomminkin.

vastauksia-1105

Millä kolmella sanalla kuvailisit omaa tyyliäsi?
Yksinkertainen, rento ja massa, jos nyt rehellisiä ollaan

Mikä on sun unelma-ammatti?
Voi kun sellainen olisikin, se varmaan pitäisi tässä pikkuhiljaa olla keksittynä...

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on? Entä liittykö valokuvaus niihin?
Haaveammattia ei tosiaan ole, enkä valokuvauksestakaan halua ammattia. Tosin ajatus sellaisesta vuoden kestävästä kansanopiston valokuvauslinjasta on viime aikoina alkanut kuulostaa vähän houkuttelevalta... Heti lukion jälkeen taas välivuosi töitä tehden kuulostaa tällä hetkellä hyvältä vaihtoehdolta.

Osaatko heiluttaa korvia?
En :D

Jos sun pitäis loppuelämän olla jonkun ikänen, minkä ikäinen olisit?
Joskus 6-vuotiaana ei ainakaan ollut mitään stressiä tai sen kummempia velvollisuuksia, vaan sai vain leikkiä kaiket päivät. Silloin kuitenkin olin eskarissa, joten päivissä oli jotain rutiinia ja sai nähdä kavereita.

Lempiruokasi?
Ehdottomasti suklaa. Ai sitä ei muka lasketa ruuaksi? No sitten kanasalaatti.

Mitä menestyminen tarkoittaa?
Onpa hyvä, mutta todella vaikea kysymys! Lyhyesti sanottuna menestynyt ihminen on mielestäni sellainen, joka on saavuttanut itselleen asettamia tavoitteita ja on tyytyväinen elämäänsä.

vastauksia-1079

Onko sinulla tatuointeja? Jos ei, niin millaisen haluaisit ottaa, vai haluatko tatuointeja laisinkaan?
Ei ole, eikä tällä hetkellä ole haaveissakaan. Jos joskus tatuoinnin haluaisin ottaa, uskoisin sen olevan joku melko pieni, millä kuitenkin oikeasti olisi mulle joku tärkeä merkitys.

Mikä on lempipaikkasi kotona?
Tässä on nyt kova kamppailu mun sängyn ja koulupöydän välillä. Ihminen kuitenkin nukkuu kolmasosan elämästään ja nukkumaan pääseminen on aina ihanaa, joten ehkä se on se pehmeä sänky. Toiseksi eniten vietän kyllä aikaa tässä pöydän ääressä, missä tälläkin hetkellä olen, mutta saman pöydän ääressä tulee myös tehtyä kaikki ne tylsät koulujutut.

Jos sinut nimettäisiin vasta nyt ja saisit vaikuttaa omaan nimeesi, niin minkä antaisit itsellesi nimeksi?
En osaa sanoa mitään tiettyä nimeä, mutta yleisesti joku 5-6 kirjaiminen olisi mielestäni kivan pituinen, tämä oma nimi kun on niin lyhyt. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tähänkin nimeen, tosin toisen nimeni voisin kyllä vaihtaakin...

Parasta talvessa?
Lumi! Se on vaan niin hienon näköistä, tuo paljon valoisuutta ja sen päällä pystyy hiihtämään :D

Elokuva, jonka haluaisit katsoa?
Luokkakokous 2 voisi olla hauska nähdä ja mua jotenkin kiinnostaa myös se ensi vuonna ilmestyvä Tuntematon sotilas.

Lemppari vuodenaika?
Kesä! Tykkään tosi paljon myös alkusyksystä, kun puut ovat värikkäitä, aurinko paistaa ja pukeutumisenkin kannalta se on mun mielestä parasta aikaa. Talvikin on ihan kiva, varsinkin silloin kun on kunnolla lunta ja pakkasta. Ja no, kyllä kevätkin on mukava vuodenaika, kun luonto herää henkiin. Mutta jos yksi pitäisi valita, niin kesä.

vastauksia-1054

Onko väliä, jos esim. jogurtissa on hedelmän/marjan paloja?
Ne palathan ovat juuri niitä jogurtin parhaita osia!

Pidätkö joulusta ja odotatko sitä innolla?
Todellakin pidän ja odotan innolla!

Mitä mieltä olet siitä, että Trump valittiin presidentiksi?
Itse olisin kyllä kannattanut mieluummin Clintonia, vaikkei hänkään varmasti mikään paras mahdollinen vaihtoehto olisi ollut. Täytyy vain toivoa, ettei hän saa mitään suurempia katastrofeja aikaiseksi. Mutta tuskinpa Trumppi nyt niin paljon meidän suomalaisten tilanteeseen tulee vaikuttamaan, mitä asiasta uutisoinnin määrä antaisi ymmärtää...

Millainen on täydellinen hetki illalla?
Ihan vaan se, kun pääsee nukkumaan. Nukkuminen on parasta! <3

Mitä sulle kuuluu just nyt?
Ääh, vihaan tätä kysymystä, kun aina tekisi mieli vastata vaan ihan hyvää... :D No, suurimpia huolenaiheita tällä hetkellä ovat lähestyvä koeviikko ja blogin joulukalenteriakin pitäisi saada vielä vähän valmiimmaksi. Mutta eipä tässä mitään ihmeellistä.

Kerro sun lempimusiikista & lempibändeistä?
Mun on ehkä pakko myöntää, ettei sellaisia ole. Yleensä jos kuuntelen musiikkia, niin laitan vaan Spotifysta jonkun listan pyörimään, enkä läheskään aina edes tiedä, minkä nimistä tai kenen esittämää biisiä kuuntelen... En myöskään koskaan ole ollut missään kunnon keikoilla. Kai täällä on edes joku yhtä huono musiikin kuuntelija? Kaipaan vertaistukea tämän häpeällisen paljastuksen jälkeen.

Osaisitko mieluummin lentää vai lukea ajatuksia?
Lukea ajatuksia

vastauksia-1382

Haluaisitko hypätä laskuvarjohypyn?
Se kuulostaisi kyllä tosi hienolta! Tosin yksin en missään nimessä haluaisi hypätä jonkun parinkymmenen tunnin kurssin jälkeen, vaikka mahdollisuus olisikin, vaan mieluiten ihan vaan tandemhyppynä jonkun ammattilaisen kanssa

Jos maailmanloppu tapahtuisi viikon päästä, mitä tekisit viimeisinä päivinä?
Muutaman päivän haluaisin matkustella, nähdä kaikkia hienoja paikkoja ja tehdä siistejä juttuja, söisin vain todella hyvää ruokaa, kävisin muutaman kerran ratsastamassa ja näkisin kaikkia läheisiä ja ystäviä.

Suosikki vaatekauppasi?
Vaikea sanoa vain yhtä, mutta Bik Bok, Gina Tricot, Cubus, Bershka ja Pull&Bear on ainakin se viiden kärki.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Olen toivottavasti keksinyt, mitä haluan opiskella ja olen jo hyvässä vauhdissa opintojen kanssa jossakin yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Muusta en osaa yhtään sanoa.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus!<3 En oo lukenut oikeen mitään blogeja pitkään aikaan koulukiireideen takia mutta täytyy varmaan taas palata tänne lueskelemaan sun kivoja kirjoituksia ja ihastellaan ihania kuvia. Myönnän, että täällä on toinen, joka ei koskaan ole keikkaillut ja kuuntelee sitä mitä sillä hetkellä sattuu radiosta tulemaan..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Jes, kiva tietää etten ole ainoa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.