5. joulukuuta 2016

Luukku 5: Kalenteri omista kuvista – Ifolor, Vistaprint vai Smartphoto?

kalenteri omista kuvista-1696

kalenteri omista kuvista-1697

Mulla on jo muutaman vuoden ajan ollut tapana antaa muutamille sukulaisille joululahjaksi omista kuvistani teettämä seinäkalenteri. Ajattelin jatkaa perinnettä tänäkin vuonna, mutta tällä kertaa en suoraan tyytynyt siihen samaan firmaan, josta jo ainakin kolmen vuoden kalenterit olen tilannut, vaan ajattelin vertailla paria muutakin vaihtoehtoa sekä jakaa omia kokemuksiani teillekin. Jos siis aiot vielä kalentereita tilata joko itsellesi tai lahjaksi, niin toivottavasti tästä olisi jotain apua.

Valitsin nyt tähän vertailuun kolme oman käsitykseni mukaan suosituinta kuvakalentereita valmistavaa yritystä, eli Ifolor, Vistaprint ja Smartphoto. Tilasin kaikilta sen yksinkertaisimman mahdollisen, noin A4-kokoisen kalenterin. Se täytyy vielä mainita, että kaikki tilaamani kalenterit saapuivat kotiovelleni alle viikossa, eli hyvin pitäisi ehtiä vielä tilata ennen joulua! ;)

+ Nimipäivät
+ Juhlapyhät
+ Muovinen kansi varsinaisen kansilehden päällä
+ Opiskelijakortilla saa -10% alennuksen ja Ifolorilla on muutenkin usein tarjouskampanjoita meneillään
+ Kuvat saa kalenteriin 3:2 -koossa, eikä se näytä ihan kamalalle
- Selvästi kalenteri on kuitenkin suunniteltu 4:3 -kuvasuhteen kuville
- Vertailun kallein
- Kuville jää isot reunat
- Kaikkien kuvien värit eivät ole ihan sellaisia kuin niiden pitäisi olla
- Vähän tilaa omille merkinnöille

kalenteri omista kuvista-1707

Vistaprint, Klassinen seinäkalenteri (21 x 28 cm), 17,99 € (tilatessa yhden kalenterin. Kappalekohtainen hinta laskee, kun kalentereita tilaa enemmän)

+ Suuret kuvat, ei turhia reunoja
+ Värit tulostuneet juuri oikeanlaisina, muutenkin laadukasta jälkeä
+ Suomalaiset juhlapyhät, joista pystyy vieläpä valitsemaan kalenterissa näytettävät sekä lisäämään omia tapahtumia kalenterin. Kätevää!
+ Paljon tilaa omille merkinnöille
+ Kalenterin fontit ja asettelut miellyttävät ainakin omaa silmääni
- Kuvasuhde 4:3, muun kokoisenakin tosin saa, mutta ylimääräiset reunat eivät näytä yhtään hyvältä
- Ei nimipäiviä
- Tilasin kaksi kalenteria, joista toisen kansi oli aivan naarmuilla. Toivottavasti tämä ei ole mikään yleinen ongelma.
- Kalliit postimaksut: normaali 15€ ja Economy 10€. Nämä tosin annettakoon anteeksi siinä vaiheessa, jos kalentereita tilaa useamman, mutta parin kalenterin tilaaminen tulisi vähän kalliiksi. Itse tosin tilasin kalenterini marraskuun alussa, jolloin kalenterit olivat -50% alennuksessa.

kalenteri omista kuvista-1705

+ Vertailun halvin
+ Juhlapyhät
+ Nimipäivät
+ Vaihtoehtoina paljon erilaisia, tyylikkäitä malleja. Itse nyt tilasin tämän tylsimmän mahdollisen, mutta olisin hyvin voinut harkita muitakin vaihtoehtoja.
- Kuvasuhde 4:3
- Muutaman kuvan värit eivät ole yhtään sellaisia kuin pitäisi. Näyttää ihan siltä, että niihin on tehty joku automaattinen muokkaus, mutta mistään sellaisesta ei kyllä ollut mainintaa tilausvaiheessa

Eri paikoista tilatut kalenterit olivat omasta mielestäni yllättävän erilaisia ja kaikista löytyi omat hyvät ja huonot puolensa. Itse kuitenkin taidan ensi vuonna tilata kalenterini Vistaprintiltä, sillä mielestäni sen versiossa kuvat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa ja värit ovat tulostuneet juuri oikein, omille merkinnöille on hyvin tilaa ja muutenkin kalenterin ulkomuoto miellyttävä. Joku toinen kuitenkin saattaa tykätä enemmän jonkun toisen yrityksen versiosta ja onhan noiden kalenterimallienkin välillä eroja, omat kokemukseni perustuvat vain näihin peruskalentereihin.

Oletko sinä tilannut kalentereita omista kuvista?

P.s. Sen yllätyspaketin sisältö pysyköön muuten salassa, mutta sen voin paljastaa, että sieltä löytyy yksi näistä kalentereista ;)

21 kommenttia:

 1. Olipas hyvä postaus! En oo koskaan tilannut kalentereita, mutta tän postauksen innoittamana nyt tekis mieli! :D

  piijuliii@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva jos tästä ehkä sai inspiraation! :)

   Poista
 2. Jes, hyvä postausaihe! En oo koskaan ajatellut, että noitahan voisi antaa joululahjaksi :D Päädyin nyt tilaamaan Vistaprintiltä kalenterin äidilleni ja mukin parhaalle ystävälleni! Kiitos siis ideasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että idea meni toteutukseen! :)

   Poista
  2. Pakko vielä sanoa, että tein sittenkin niin, että tilasin hiirimaton äidilleni ja kalenterin + mukin parhaalle ystävälle :D

   Poista
  3. Haha, saajat varmasti ilahtuvat noistakin lahjoista :D

   Poista
 3. Mulla on kans ollu tapana ainakin jollekin läheiselle teettää joka vuosi kalenteri omilla kuvilla, mutta tänä vuonna ei oikein ollut inspiraatiota. :/ lauriina.lehtonen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se inspiraatio sieltä vielä ehtii tulla ennen joulua ;) Mutta voisihan se toisaalta olla kiva saada vähän jotain vaihtelua joskus :)

   Poista
 4. En ole ainakaan vielä tilannut, kovin on kyllä houkutellut.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla tilata, ainakin jos ei vielä jotain parempia lahjaideoita tule tai olisihan tuollainen kiva ihan omallakin seinällä :)

   Poista
 5. Hyvä aihe. Ite väkertelen kalenteria, joka on aloitettu aivan puhtaalta pöydältä Powerpointilla. Toistaiseksi vielä kesken, mutta viimeistään ensi viikolla siitä tulee luukku. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin muuten sanoa, että tämä ei ole eka kerta, ko näitä teen. :'D

   Poista
  2. Oi vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytyykin käydä sitten lukemassa, miten tuollainen tapahtuu :)

   Poista
 6. Hei täähän on tosi kiva joululahjaidea! Itse oon aina tilannut kuvat Ifolorilta, mutta kiva kuulla noista muistakin vaihtoehdoista! :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen tosiaan aina ennen vain Ifolorolta tilaillut, mutta kannati näköjään testata muitakin :)

   Poista
 7. Viime vuonna tuli tilattua Ifolorilta useampikin kalenteri omilla kuvilla ja saattaa olla, että tänä vuonnakin tulee ainakin yksi tehtyä ja tilattua. Tää oli mielenkiintoinen vertailu ja pohdinkin, että voisin nyt testata tuota Vistaprintia.

  http://jennyjmoments.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvä ja mielenkiintoinen vertailu! Kuvakirjoja on tullut tehtyä ja tilailtua, mutta kalenteita en ole vielä kokeillut. Ehkäpä jossain vaiheessa voisin tehdä oman kalenterinkin. :)

  feonina@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Tämä oli todella hyödyllinen vertailu!
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.