9. joulukuuta 2016

Luukku 9: Hiusteni salaisuus

hiustenhoito-2558

hiustenhoito-2644

Jos joku jotain asiaa mun ulkonäössä kehuu, niin se on erittäin todennäköisesti hiukset. Ja no, kyllähän ne ovat ihan pitkät, paksut ja luonnostaan kivan väriset. Mitään yhtä suurta salaisuutta niihin ei ainakaan omasta mielestäni kuitenkaan ole, mutta ehkä pienistä jutuista tulee sitten ihan onnistunut lopputulos. Kuvausavusta muuten kiitos kuuluu Ainolle!

hiustenhoito-2660

Aloitetaan vaikka hiusten pesusta. En pese hiuksiani joka päivä shampoolla, teen sen vain kaksi kertaa viikossa, eli 3-4 päivän välein. Shampoissa ja hoitoaineissa en ole huomannut mitään suuria eroja, eikä niiden osalta mulle ole myöskään päässyt syntymään mitään luottotuotteita. Nuo OGX:n tuotteet ovat myös olleen ihan hyviä. Lisäksi käytän noin kerran kuussa syväpuhdistavaa shampoota.

En juuri koskaan kuivaa hiuksiani suihkun jälkeen, sillä käyn suihkussa aina illalla ja annan hiusten sitten kuivua luonnollisesti. Yleensä tosin laitan hiukset kosteina leteille. En nimittäin yhtään tykkää siitä, millaiset mun hiukset ovat, jos niille ei ole tehnyt mitään. En tiedä, ovatko ne kiharat vai suorat, taipuisat varmaan olisi oikea sana. Joka tapauksessa laitan hiukset yleensä 2-4 letille, sillä pienet laineet ovat mielestäni paljon kivemmat kuin epämääräisen malliset hiukset.

hiustenhoito-2397

hiustenhoito-2610

hiustenhoito-2630

Tangle teezeriä ja Invisibobbleja hehkutinkin jo tässä suosikkipostauksessa. Takkuharjoja multa löytyy itse asiassa kaksi, joista toinen matkaversio kulkee aina mukana laukussa. Invisibobbleistakin omistan normaalikokoisten lisäksi myös muutaman nanoponnarin, mutta lettien päähän tykkään kuitenkin enemmän käyttää niitä ihan tavallisia ponnareita. Kotona pidän aina hiuksia kiinni, joten on tärkeää, että ponnarikin on vähän hellävaraisempi.

hiustenhoito-1301
Shampoiden ja hoitoaineen lisäksi arjessa käyttämiini hiustenhoitotuotteisiin kuuluvat hiuslakka, lämpösuojasuihke, hiuksiin jätettävä hoitoaine, letitys- ja rakennesuihke sekä hiusöljy.

hiustenhoito-1368

Lämpökäsittelen hiuksiani nykyään ehkä kerran kahdessa viikossa. Lähinnä siksi, etten jaksa useammin ja tietysti näin hiukset pysyvät myös paremmassa kunnossa. Silloin tällöin suoristan hiukset ihan koulupäivinäkin vaihtelun vuoksi ja juhliin saatan sitten kihartaa. Lämpökäsittelyn vähyys, hiusten värjäämättömyys sekä pesu "vain" pari kertaa viikossa lienevätkin ne suurimmat salaisuudet liittyen hiusten hyvässä kunnossa pitämiseen.

14 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä todella kivat hiukset, oi jos itsellänikin olisi paksut ja noin kivanväriset hiukset! :D

  anniina.kultamaa@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Sulla on kyllä tosiaan kivat hiukset! Itsellänikin nämä ovat sellaiset, etten tykkää yhtään jättää näitä laittamatta. Teen usein suihkun jälkeen kierreletit, jolloin saan aamuksi kivat korkkiruuvit/kiharat tai sitten suoristan hiukseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itsekin koitin joskus noita kierrelettejä, mutta ne eivät oikein onnistuneet... Täytyisi ehkä koittaa joskus uudestaan, lopputulos on varmaan onnistuessaan todella kiva! :)

   Poista
 3. Sun hiukset on kyllä niin kivat! Itse en varmaan pärjäisi ilman hiusöljyjä ja superkosteuttavia hoitoaineita, sen verran kähärät omatkin hiukset ovat!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Itselläni on nyt muutaman päivän ollut hiusöljy loppu ja voin kertoa, että sille olisi ollut tarvetta... :D

   Poista
 4. Sulla kyllä on tosi kivat hiukset! Oon aina jotenkin olettanut, että ne on värjätyt. :O
  Ja miten saatkaan tällaisista 'normi'kuvistakin hienoja, toi shampoopullokuva, wow! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Et ole ainoa, joka niitä on luullut värjätyiksi :D Haha, shamppoopullokuvassa oli apuna jätesäkki ja suihku... ;D

   Poista
 5. Hyvä postaus! :)

  Mietiskelin tässä, että mikä ois paras tapa laittaa blogiin kuvia? Itse en oo keksinyt mitään järkevää tapaa joten pienennän kuvat sopivan kokoisiksi blogiin, ja mietin että vaikuttaako se jotenkin kuvan laatuun..? Osaisitko suositella jotain helppoa tapaa lisätä kuvat blogiin, niin että niistä tulee hyvän kokoisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Itse lisään kuvat blogiin Flickrin kautta, mitä ennen olen pienentänyt kuvat tämän blogin kuvien levyisiksi Lightroomissa. Suosittelen lataamaan kuvat Flickrin kautta, sillä silloin Google-tililtäsi ei lopu tila jossain vaiheessa ja lisäksi kuvien laatu on sen kautta ladattaesa paljon parempi. Minun mielestäni se, pienentääkö kuvat jo kuvankäsittelyssä vai vasta sitten Flickrin kautta jakaessa, ei taas ole kovin merkityksellistä. Itse lataan ne pienempikokoisina Flickriin siksi, että lataus on nopeampaa ja lisäksi se myös vähän ehkäisee kuvien väärinkäyttöä, kun pikselimäärä ei riitä ihan kaikkiin tarkoituksiin. Toivottavasti tästä oli jotain apua? :)

   Poista
  2. Kiitos, oli apua! Pitääpä kokeilla flickriä! Veikkaan että varmaan kannattaa kuitenkin säästää koneella ne alkuperäiset kuvat ja teettää esim niistä paperiversiot. :)

   Poista
  3. Kiva juttu! Siis niin tietty, itsekin tallennan kuvat aina kahtena kappaleena. Tai itse asiassa kolmena, muokattuna pienennettynä, muokattuna täysikokoisena sekä alkuperäisenä muokkaamattomana :)

   Poista
 6. On kyllä ihanan paksut ja pitkät hiukset! Mulla oli kans tosi pitkään ihan super pitkät hiukset, mutta jostain syystä päätin sitten leikata ne, eikä ne enään kasvanu yhtä pitkiksi. :( lauriina.lehtonen@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.