8. joulukuuta 2016

Uusi kumppani

uusi kamera-2117

uusi kamera-2126

Vihdoin se on minun! <3 Ostin itselleni hieman aikaisen joululahjan. Onhan tästä jo aika kauan haaveiltukin, vaikka kolme ja puoli vuotta palvellut 1100D:ni onkin sinänsä hoitanut hommansa ihan hyvin, mutta kyllä tämä pieni päivitys kalustoon oli enemmän kuin tervetullut. Odotin kameran ostamisen kanssa Black Fridayhin asti, sillä toivoin saavani kameran silloin vähän edullisemmin, näin kalliin ostoksen kanssa kun se pienikin alennusprosentti on ihan tuntuva sekä toisekseen ei mulla muutenkaan ollut rahaa aiemmin. Säästin kuitenkin "vain" 200€ ja sain muistikortin kaupan päälle, eikä tämä edes ollut Black Friday -tarjous. Olen silti ollut tähän mennessä erittäin tyytyväinen uuteen kumppaniini.

Vaihtoehtoina uudeksi kameraksi mulle olivat Canonin 6D, 7D Mark II, 70D ja 80D. Kaikki Canonin ihan vain siitä syystä, että mun kaikki objektiivit ovat Canonille, enkä näe mitään syytä vaihtaa mihinkään toiseen merkkiin ja uusia koko kalustoa. Nuo neljä ovat myös sen tason kameroita, joita lähdin etsimään. Lisäksi halusin tällä kertaa ostaa kameran ihan uutena, sillä tiedän sen tulevan varmasti ahkeraan käyttöön. Vaihtoehdoista 6D olisi tietysti vähän houkutellut täyskennon takia, mutta toisaalta itse tykkään makrokuvauksesta ja muutenkin vähän pidempien polttovälien käyttämisestä, joten sinänsä croppikennoinen on ehkä vähän parempi minulle. Ja olihan se 6D näistä myös kallein vaihtoehto, vaikkei tarjouksessa olisikaan ollut kuin 100€ 7D:tä kalliimpi. 80D taas tippui vertailusta, sillä se tuntuu olevan enemmän tehty videokuvaukseen, joka ei taas itselleni ole niin tärkeää. 70D mulla oli testissäkin ja oli todella kiva kamera. Erityisesti sen kääntyvä näyttö ja edullisempi hinta olisivat houkutelleet aika paljon... Päädyin kuitenkin siihen, että 7D Mark II:ssa on moni asia vähän paremmin kuin 70D:ssä. Eli jos se ei vielä ole tullut ilmi, on uusi kamerani Canon EOS 7D Mark II.

uusi kamera-2112

uusi kamera-2127

Olen nyt tasan viikon verran ehtinyt uutta kameraa käyttämään. Jotenkin olen tullut tämän kanssa jo niin tutuiksi, että kalenterista katsoessa täytyi oikein ihmetellä meidän yhteisen taipaleen lyhyyttä. :D Vaikka olihan tässä myös lähes kuuden päivän vapaa koulusta... Moni asia tässä kamerassa kuitenkin on erilaista verrattuna vanhaan. Ensinnäkin 7D on paljon suurempi ja painavampi. Se tuntuu kuitenkin lähinnä hyvältä jutulta, sillä tämä sopii paljon paremmin käteen ja tuntuu muutenkin jotenkin varmemmalta. Vaikka mullakin on melko pienet kädet, niin nyt kun ottaa tuon vanhan kameran käteen, eihän siitä tunnu saavan kunnon otetta sitten millään! 7D:ssä on myös paljon kaikkia uusia nappuloita ja ne ovat vähän eri paikoilla, mutta niidenkin käytöstä olen jo pikkuhiljaa päässyt jyvälle. Yksi suuri muutos on myös näyttö kameran yläpuolella, jonka avulla saa nopeasti säädettyä asetuksia. Kun kamera kuitenkin on saman merkkinen kuin edellinenkin, niin niistä perusjutuista olen ohjekirjan luettuani päässyt jo ihan hyvin kärryille, vaikka opeteltavaa ja uusia ominaisuuksia kamerasta varmasti löytyykin vielä vaikka kuinka paljon.

uusi kamera-2113

Yksi suuri eroavaisuus 7D:ssä verrattuna 1100D:hen on tarkentamisen mahdollisuudet. 1100D:ssä tarkennuspisteitä on yhdeksän, kun 7D:stä niitä löytyy 65, ja lisäksi kaikenlaisia erilaisia tarkennusalueita (jos niitä sillä nimellä voi kutsua?). Tarkennus myös tapahtuu paljon nopeammin kuin entisellä kamerallani. Tässä on myös ihan järkyttävän nopea sarjakuvaus, jonka onneksi tarvittaessa saa säädettyä myös hitaammalle... :D Yksi pieni, mutta ainakin minulle hyödyllinen juttu on myös kamerasta löytyvä vaaka, josta näkee, onko kamera suorassa. Vaikka videokuvaus ei minulle kovin tärkeää olekaan, niin iloiseksi yllätyksekseni tässä on jatkuva automaattitarkennus videon aikana. Tätä ominaisuutta ei ole 7D:n ensimmäisessä versiossa, joten jotenkin oletin ettei tässäkään olisi. Eipähän enää tarvitse kantaa kahta kameraa edes koulussa mukana, kun pitää samaan aikaan koittaa saada kuvia ja videoita.

Vaikka hyvä kamera ei teekään hyvää kuvaajaa, olen mielestäni saanut 7D:llä yllättävänkin paljon paremmalta näyttäviä kuvia kuin 1100D:llä. Ehkä jotenkin terävämpiä ja värikkäämpiä? Ja kohinaahan tämä ainakin sietää paljon paremmin kuin edellinen kamerani. Toisaalta yksi iso tekijä, mikä taitaa aiheuttaa parempien kuvien efektin on paljon parempi näyttö kameran takana.

uusi kamera-2120

Vanhan 1100D:n ajattelin pitää itselläni varakamerana. Siitä kun ei myydessä kuitenkaan montaa kymppiä saisi, vaikka se moitteettomasti toimiikin. Saatan vielä tarvita sitä esimerkiksi vinkkipostauksia kuvatessa tai jos tuolle 7D:lle vaikka sattuisi tapahtumaan jotain. Mutta voin myös tuota vanhaa kameraa ihan hyvillä mielen lainailla kavereille, että ottakaa yhteyttä vaan :D

Olen siis nyt viikon ajan uudella kameralla kuvaillut ja täällä blogissakin on jo muutama sillä otettu kuva näkynyt. Lisääkin on tulossa ihan lähiaikoina, vaikka suurimman osan joulukalenteripostausten kuvista olen kuitenkin ottanut jo aikaisemmin. En tiedä, kiinnostaisiko jotakuta lukea vielä lisää 7D Mark II:sta näiden ensifiilisten lisäksi?

10 kommenttia:

 1. Itellä on toi canon eos 1100D ja olin katsonut sivultasi kameraan sopivia objektiiveja!
  Tykkään blogistasi erittäin paljon ja odotan innolla uusia postauksia missä olet ottanut uudella kameralla kuvia!

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Itellä on Canon EOS 1200D, monet kehuvat sitä hyväksi kameraksi. Joku päivä kuitenkin aion ostaa paremman kameran, mutta vielä ei ole sen aika. Ootan innolla uudella kameralla otettuja postauksia! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on varmasti hyvä kamera :) Itse asiassa tuo "Meikin voima" otsikolla olevan postauksen kuvat olen jo kuvannut tällä!

   Poista
 3. Ohoh, iso harppaus 1100D:stä 7D:hen! :D varmaan itsekin olisin päätynyt kyseiseen runkoon jos en olisi jo Nikonisti. Muistan kun ite ostin ensimmäisen ammattitason järjestelmäkameran, ero oli kyllä niin huima että tuntui että miten sitä on edellisellä kameralla koskaan voinut pärjätä. :D
  Hyvää joulun odotusta ja kivoja kuvausreissuja uuden rungon kanssa! :P

  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan noiden välillä aika iso ero, mutta toisaalta en olisi nähnyt mitään järkeä ostaa jotain noiden välistä löytyvää kameraa, kun niissä taas ei niin merkittävää eroa vaikuta olevan... :D Kiitos ja hyvää joulun odotusta myös sulle! :)

   Poista
 4. Ihan mielenkiintoista ois kuulla lisää tästä kamerasta ja nähdä lisää kuvia! :) Oma isäni suunnittelee juuri tuon kameran ostoa joten voisin sitten osata sanoa onko kannattavaa ostaa:) Itselläni on Canon Eos 1000D eli aika vanha jo, mutta uutenkaan ei ole varaa, joten ehkäpä sitten lainailen isältä tuota jos suinkin vain ostopäätöksen tekee:'D

  http://venlaslittlediary.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee sitten jossain vaiheessa katsoa, jos siitä saisin jotain kirjoiteltua :) Mun kaverilla on myös 1000D, se on mun mielestä jossain asioissa jopa parempi kuin tuo 1100D... :D

   Poista
 5. Vuosi sitten marraskuussa tein elämäni parhaan päätöksen ja ostin käytettynä Canonin EOS 6D:n ja sen mukana sain EF f4L 24-70mm objektiivin. Sitä ennen kuvasin 600D:llä, joka tuntuu todella pilipalilta kun pitää 6D:tä kädessä ensin. Näistä Canonin isommista kameroista saa oikeasti niin paljon paremman otteen - vaikka nykyinen settini painaa tuplaten verrattuna 600D:hen saman objektiivin kanssa, ei ranne enää kipeydy kuvaamisesta (kuten vaikka EF f4L 70-200mm nokalla). En voi edes kuvitella millainen ero on 1100D:stä tuohon 7DmkII:seen, kun tuntuu että tonnisarjalaisilla voisi jonglöörata :D Paluuta ei ole, usko pois, ja seuraava sullakin varmasti täyskenno, ja se on kyllä luksusta. Itseäni kutkuttaisi kakkoskameraksi hankkia juuri 7DmkII, mutta ehkä kaikki aikanaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sähän sait kerralla tosi hyvän paketin! Uskon, että myös noiden kameroiden välillä on suuri ero :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.