1. tammikuuta 2017

2017

Lahden ilotulitus-3990

Lahden ilotulitus-3992

2017

Lahden ilotulitus-3903

Lahden ilotulitus-3955

Lahden ilotulitus-3904

Lahden ilotulitus-3952

Lahden ilotulitus-3962

Lahden ilotulitus-3921

Lahden ilotulitus-3985

helpot uusivuosi kynnet-3881

uusivuosi-4162

uusivuosi-4134

uusivuosi-4139

Tässäpä olisi muutama kuva Lahden kaupungin ilotulituksesta ja vähän jotain muita eilisillan kuvia. Vietin uuttavuotta ihan vaan perheen ja isovanhempien (ja Willin) kanssa (vielä nyt kerran näin, ensi uutena vuotena asia ei todellakaan todellakaan tule olemaan näin - tänä vuonna mä täytän 18!). Ensiksi käytiin katsomassa Lahden kaupungin ilotulitus, joka oli tällä kertaa poikkeuksellisen hieno ja pitkä. Rakettien yllättävä suuruus vaan meinasi aiheuttaa sen, että kaikki niistä eivät mahtuneetkaan kuviin, kun objektiiviksi otin vain tuon pisimmän zoomini, jonka laajin pää on 70mm. Hyvin tuli taas noudatettua itse pari päivää sitten jakamiani neuvoja, kuten "suosittelen rajaamaan melko väljästi".... :D  Mutta joo, sain mä muutaman ihan kivan kuvan niistä raketeista! Ilotulituksen jälkeen mentiin vielä isovanhempien luo muutamaksi tunniksi, ja siellä meitä odotti pöydän alla tuollainen pieni karvapallero. Raukka vähän jännitti paukuttelua, jota asuinalueella riitti. Vuoden vaihtuessa mentiin vielä ulos katselemaan muiden raketteja ja ampumaan itsekin yksi pata ja no, siinäpä se uusivuosi.

Miten sinun uusivuosi sujui? Ja vielä: onnellista uutta vuotta 2017 ihan jokaiselle!

13 kommenttia:

 1. Vau mitä kuvia, niin upeita! :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä upeen näköisiä raketteja ja hyvin onnistuneita kuvia! Itsekkin yritin kuvailla raketteja, jotkut onnistuivat ja jotkut eivät. Ajattelin laittaa niitä joku päivä blogiini niin sieltä voi käydä kurkkaamassa jos kiinnostaa!

  Mielenkiinnostani kyselen, mutta millä asetuksilla kuvasit noita raketteja?

  Hyvää uutta vuotta myös sullekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyykin käydä vilkuilemassa joku päivä myös sinun kuviasi :) Juuri edellisessä postauksessa kerroin ilotulitusten kuvaamisesta, eli nämäkin kuvat on otettu niiden ohjeiden mukaan. Sulkinaika oli BULB-asetuksella ja käytännössä painoin suljinta ehkä 1-3 sekuntia, ISO-arvo oli 100 ja aukko jotain f/9-f/16 :)

   Poista
 3. Vitsit, miten onnistuneita rakettikuvia! Itsekin edellisvuosina kuvailin raketteja, mutta tänä vuonna en enää jaksanut ja täytyy myöntää, etten edes oikeastaan nähnyt raketteja vuodenvaihteessa, sen verran olivat kaikki puut ja rakennukset tiellä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Itsekään en tänä vuonna kuvaillut enempää kuin vain tuon esityksen aikana. Harmi ettet edes nähnyt mitään raketteja :/ Meilläkään ei kyllä kotona näkyisi yhtään raketteja, mutta tuolla isovanhempien luona näkyi kyllä hyvin :)

   Poista
 4. Siis kuinka sä saat noin upeita raketti kuvia! No kun on hyvä kamera tietty :D Omat raketti kuvat on ihan surkeita näihin verrattuna. Hyvää Uutta Vuotta sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä postauksessa kerroin oman tapani ilotulitusten kuvaamiseen, ja niitä vinkkejä noudattamalla pitäisi kyllä saada samantyyppisiä kuvia ihan millä vain kameralla, jolla asetuksia pystyy säätämään ;)

   Poista
  2. Hyvällä kameralla saa hyviä kuvia. :') Ennen järkkärin saantiani videoin kaikki rakettiesitykset... no, on se parempi ko ei mitään. :'D

   Poista
 5. Hyvää uutta vuotta! Hyviä kuvia tuli vaikka mahdollisuudet oli rajatut. Mun UV meni miten meni, keskustassa milloin missäkin ja milloin masistelessa, milloin kiljuessa innostuksesta siksi että vuosi 2016 on ohi. Itekki kuvasin raketteja ja hyviähän niistä tuli vaikka niiden suljinaika oli paljon paljon pienempi (koska mulla ei ole vieläkään sitä kuuluisaa jalustaa) :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva että sullakin oli mukava uusivuosi ja kuvatkin onnistuivat :)

   Poista
 6. Tosi kivoja kuvia! Itse en saanut yhtään onnistunutta kuvaa, koska täällä oli ihan hirveä sumu... Hyvä jos parhaimmillaan näki 20m eteenpäin �� Hyvää uutta vuotta myös sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Harmi ettei siellä näkynyt raketit kunnolla :/ Lahdessa taas oli poikkeuksellisen selkeää, siellä näkyi jopa tähtitaivas!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.