19. tammikuuta 2017

Elämäni aakkoset kuvina

elämäni aakkoset kuvina-4727

Elämäni aakkoset on todellinen blogipostausten klassikko. Enkä ihmettele, kyllähän sellaisten postausten avulla lukijat saavat tietää paljon bloggaajasta ja itse bloggaajakin joutuu vähän pohtimaan elämässään tärkeitä asioita. Itse en kuitenkaan tehnyt tätä postausta perinteisesti tekstinä, vaan keksin tehdä tämän valokuvausblogin teemaan sopivammalla tavalla – kuvina. Tietysti kuvat saattavat tässä tapauksessa hieman rajoittaa tai ainakin hankaloittaa joidenkin asioiden ilmaisua, mutta toisaalta kyllähän ne kuvat kuulemma kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Kaikille näille 29 kirjaimelle jonkin elämäni kannalta merkityksellisen sanan keksiminen ei ollut ihan helppoa, en halunnut ohittaa edes niitä kaikkein vaikeimpia kirjaimia ja tietysti kuvien ottamisessa ja etsimisessäkin oli oma hommansa, kun halusin käyttää mahdollisimman paljon uusia kuvia. Olen silti iloinen, että sain tämän tehtyä, toivottavasti tekin pidätte!

auringonlaskut
Ehdottomasti mun lemppariaika kuvailuun ja onhan niitä silloin tällöin kiva ihailla ilman kameraakin!

bloggaaminen
Blogien lukeminen on kuulunut mun harrastuksiin jo lähemmäs viiden vuoden ajan ja bloggaaminenkin jo yli pari vuotta. Mietin vaan, että mitä mä teinkään vapaa-ajallani ennen näitä harrastuksia?

canon


daisy
Meidän valitettavasti jo pari vuotta sitten pois nukkunut lemmikki, mutta muistoissa hän on edelleen <3

erkko-lukio


foreca
Aika usein menoja suunnitellessa mun suusta kuulee "Forecan mukaan..." ja kaverit saavat nähdä kyllästymiseen asti screenshotteja Forecan sääennustuksista... :D

google


huumorintaju
Tekee elämästä paljon hauskempaa!

isi


juokseminen
Okei, en edes sanoisi harrastavani juoksemista, koska se on niin satunniasta. Joskus saatan käydä viikon putkeen joka päivä lenkillä ja joskus olla juoksematta moneen viikkoon... :D Mutta viime aikoina olen taas vähän innostunut lenkkeilystä!

kiitettävä


luonto

musiikki

nettishoppailu
En todellakaan ole mikään nettishoppailuaddikti (tosin olisin varmaan, jos mulla olisi rahaa sellaiseen :D), mutta näin syrjässä asuvana nettishoppailu helpottaa paljon monien asioiden hankkimista.

orimattila
Kaupunki, jossa olen koko elämäni asunut.

purjehdus
Purjehdus ei todellakaan ole mun elämä, ja tiedänkin lajista melko vähän. Viime kesänä tuli kuitenkin vietettyä paljon aikaa veneillen, kun meille ostettiin purjevene.


quizlet
Mun menestys sanakokeissa on osaltaan tämän ihanan sivuston ansioita. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos ette tästä aiemmin ole kuulleet!

ratsastus
Tähän kuvaa etsiessäni huomasin taas, kuinka vähän mulla onkaan ratsastuskuvia muista, saatika sitten itsestäni. Tätäkin lajia on kuitenkin tullut harrastettua jo yli kuusi vuotta.

suklaa

televisio

uteliaisuus
Enkä tarkoita tällä pelkästään mitään salakuuntelua tai autiotalojen ikkunoista sisään kurkkimista (kuten kuvassa), vaan sitä, että tykkään esimerkiksi uusiin paikkoihin tutustumisesta ja uusien asioiden kokeilemisesta.

valokuvaus


wi-fi
Toimiva nettiyhteys on aika oleellinen monen aiemmin mainitun jutun kannalta!

xperia

ystävät
Tässä yksi ihana <3

zzz

åland
Eihän suomenkielessä ole mitään å:lla alkavia sanoja? Eikä edes ruotsin kielestä löytynyt mitään kovin läheisesti omaan elämääni liittyviä juttuja, jotka kyseisellä kirjaimella alkaisivat. Ahvenanmaalla olisi kuitenkin joskus kiva käydä. 

äiti

ööö
Tämä kuvatkoon sitä, että minäkin olen tosi usein joskus ihan pihalla kaikesta.

Itse en ainakaan ole aiemmin nähnyt tällä tavalla toteutettua postausta, ja mietin, että voisi olla kiva nähdä muidenkin versioita oman elämänsä aakkosista kuvina. Siksi haastankin jokaisen tätä postausta lukevan ja ideasta innostuneen toteuttamaan saman perässä (ja olisi tietysti kiva, jos myös mainitsisitte idean lähteen postauksessa)!

Mitä tykkäsit tällä tavalla toteutetusta postauksesta ja aioitko kenties itse kokeilla samantyyppisen tekemistä?

38 kommenttia:

 1. Ihana idea! <3 Täytyy ehdottomasti laittaa muistiin, vaikka epäilenkin että postauksen kuvien ottamiseen menee oma aikansa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jos tuntuu, että uusien kuvien ottamiseen kuluisi liikaa aikaa, niin voisithan hyödyntää enemmän jo ottamiasi kuvia ;)

   Poista
 2. Ihana idea! Tää kyllä pitää ehdottomasti laittaa muistiin! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea! Pitää ehdottomasti joskus kokeilla, vaikka totta kai astetta haasteellisempi postaus onkin. :)

  http://venlaslittlediary.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! Ja ei tähän nyt loppujen lopuksi niin _hirveän_ paljon aikaa mennyt ja sanojen keksimiseenkin voi saada apua vaikka sanakirjasta tai muiden samantyyppisistä postauksista ;)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus, tätä oli hauska lukea! :)

  kuviteltu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Aivan superkivasti toteutettu postaus, tykkäsin tosi paljo! :)

  VastaaPoista
 6. Täytyy kyllä yrittää tuo tehdä, en kyllä tiedä löytyiskö joka kirjaimeen kuvaa :) Ainahan sitä voi yrittää :D

  http://linssinlapijuuli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pari kirjainta voi ihan hyvällä omatunnolla jättää pois... :D

   Poista
  2. http://linssinlapijuuli.blogspot.fi/2017/01/elamani-aakkoset-kuvina.html

   Oma versioni tästä haasteesta! :)

   Poista
  3. Mahtavaa, että päätit toteuttaa tämän, kävin katsomassa ja jättämässä kommenttia! :)

   Poista
 7. Tosi kiva idea ja hauskasti toteutettu! Olen aikaisemin tehnyt tavallisen tälläisen mutta siitäkin on jo aikaa. Pitää miettiä asiaa :)

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, toivottavasti innostuisit tekemään tämän! :)

   Poista
 8. Oon lukenu paljon elämäni aakkoset postauksia mutta tää oli kyllä ehdottomasti yksi suosikeista! Aivan mahtava idea, saatan ehkä jopa itsekkin käyttää tätä, kiitos mahtavasta ideasta! Mainitsen tietty myös sen että mistä näin hieno idea sai alkunsa! :-)

  http://elamaasekasorronkeskella.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista, kiva että tykkäsit ideasta! :)

   Poista
 9. Tosi kiva toteutus ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
 10. Ääh tää kyllä huiteli ohi tavallisesti toteutetuista versioista! Ihana postaus ja idea ♥

  anskukoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen postausidea <3 Täytyy varmaan itsekin toteuttaa :)!

  VastaaPoista
 12. Hei tosi hyvä idea ja hyvin oot onnistunut! Taitaakin mennä toteutukseen!

  VastaaPoista
 13. Tää oli ihan mahtavasti toteutettu! Tää on jo sinänsäkin kiva "haaste", mutta sä keksitkin todella kivan tavan toteuttaa tämän :D

  VastaaPoista
 14. Superkivasti toteutettu postaus! Oot tosi hyvä kuvaaja, monesti käyn kuviasi täällä ihailemassa :-)

  VastaaPoista
 15. hih tää olikin tosi hauskasti toteutettu postaus! Sun blogi on muutenkin hyvää vastapainoa mun äitiysblogipainotteisessa lukulistassa :) saanko vielä kysyä jätitkö J:n tahallaan pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! :)

   Oho, olin ihan varma, että laitoin sen j:n tuonne, mutta näköjään se oli jossain vaiheessa kadonnut huomaamattani... Hyvä kun sanoit, lisäsin sen nyt!

   Poista
 16. Tää on ihan mahtava postaus, pakko toteuttaa itsekin joskus! Taitaa tulla muutama samakin kuin sulla..:D

  http://pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! Ja joo, monilla on varmasti näitä samoja juttuja :D

   Poista
 17. Siis aivan ihanasti toteutettu! Tää postaus oli paljon mielenkiintosampi näin että jokaisen aakkosen mukana tuli kuva :)

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla että tykkäsit! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.