13. helmikuuta 2017

9 Vesipisarakuvaa

vesipisaroita-4574

vesipisaroita-4613

vesipisaroita-4646

vesipisaroita-4617

vesipisaroita-4604

vesipisaroita-4573

vesipisaroita-4607

vesipisaroita-4506

vesipisaroita-4594

Tuntuu, että kuvasin vesipisaroita viimeksi vasta ihan vähän aikaa sitten, mutta näköjään siitä onkin jo reilusti yli vuosi... Pari viikkoa sitten innostuin jälleen leikkimään veden ja noppien kanssa, ja tällä kertaa laitoin vaihtelun vuoksi taustalle sinisen pyyhkeen, aiemminhan tausta on ollut valkoinen tai musta. Jotenkin toivoin, että nyt, kun mulla on uusi kamera, tähän tarkoitukseen paremmin sopiva objektiivi ja kunnon kuvankäsittelyohjelma, niin kuvat jotenkin onnistuisivat paljon paremmin ja helpommin. Eihän se tietenkään niin mennyt, ei ole välineurheilua tämä laji (kamerani on taas saanut paljon kehuja viime aikoina :-))... Tai makro-objektiivin avulla sain tietysti otettua kuvia vähän lähempää, mutta toivoin 7D:n salaman olevan vähän paremmin kestävä kuin 1100D:n. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan ihan samalla tavalla jouduin odottamaan vähintään 10 sekuntia aina kahden kuvan välissä salaman tulemista toimintakuntoon. Se ulkoinen salama olisi taas ollut kiva, mutta mulla olisi sille kuitenkin niin vähän käyttöä, etten ole ainakaan vielä raaskinut sellaista hankkia. Kärsivällisyyteni ja kuvausintoni loppuikin melko nopeasti, minkä saattoi jo huomata kuvien vähäisyydestä. Tästä valitustekstistä huolimatta vesipisaroiden kuvaaminen on periaatteessa ihan helppoa (ja kivaa, ainakin ensimmäisillä kerroilla, kun homma on uutta), joten kannattaa käydä lukaisemassa vesipisaroiden kuvaamisesta tekemäni postaus, jos et sitä vielä ole tehnyt!

Oletko sinä kokeillut vesipisaroiden kuvaamista?

22 kommenttia:

 1. Hyvin oot onnistunut! Tämä on kyllä hauskaa puuhaa, olen myös kokeillut kerran! :D Postaukseen pääsee klikkaamalla mun nimeä. Näistä sinun kuvista kolmas kuva on jostain syystä oma henkilökohtainen suosikkini. Hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää ystävänpäivää myös sinulle! Kävin katsomassa myös sinun ottamiasi kuvia, hyvin olit onnistut ruuan kanssa leikkimisessä! :D

   Poista
 2. Ite oon meinannu kans kokeilla kun jossain lehessä tähän törmäsin. Oisko ollu Digikuva. No kuiteski siinä oli ohjeet tähän myös. En ole saanu vaan vielä aikaseksi. :) hienoja kuvia oot saanu!

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla joskus! Kiitos paljon, hyvää ystävänpäivää myös sinulle! :)

   Poista
 3. Hyvää ystävänpäivää! Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää ystävänpäivää sinullekin! :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia<3
  Linkkaa Blogisi menossa pilvenhattarantalli.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Tykkään hirveesti näistä kuvista, vesi on tosi jännä elementti! Itsekin olen joitain vesipisarakuvia yrittänyt, mutta siinä on vielä harjoiteltavaa.
  Mulla ois muuten haaste sulle blogissani; http://puskaponnyt.blogspot.fi/2017/02/milla-perusteella-liityn-blogiin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäät! Haastekin vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytyy katsoa jos vaikka saisin sen toteutettua :)

   Poista
 6. Ompas upeita kuvia! Näitä on aina niin kiva katsoa!

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavia kuvia! :)

  http://reettasofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.