27. helmikuuta 2017

Alkuvuoden suosikkeja

alkuvuoden suosikkeja-5137

Tiedetään, yleensä mulla ei ole ollut tapana esitellä täällä mitään kuukauden suosikkeja. Viime aikoina on kuitenkin ollut niin paljon kivoja ja suosittelemisen arvoisia juttuja, että pitää niitä vähän täälläkin hehkuttaa. Sitä paitsi, mä panostin myös näihin kuviin, joten sallinette yhden tällaisenkin postauksen? ;)

alkuvuoden suosikkeja-5113

❤ Canon Eos 7D Mark II

Ihan ensimmäisenä täytyy tietenkin mainita tämä ihana kamera, jonka tosiaan ostin joulukuun alussa. Ensimmäisiä fiiliksiä uudesta kamerasta kirjoittelinkin jo tänne ja silloin mietin, jos kertoisin kamerasta vielä lisääkin. Mitään toista kirjoitusta tästä ei kuitenkaan nyt ole tulossa, sillä tuossa yhdessäkin postauksessa tuli melko pitkälti kaikki tärkeimmät jutut. Yksi kehu tosin täytyy vielä antaa: On ihanaa, kuinka kamerassa saa itse vaikuttaa vähän siihen, mitä mistäkin napista tapahtuu! Itse esimerkiksi tuskailin pari viikkoa sen kanssa, että ISO-arvon säätäminen on vähän hankalassa paikassa, enkä millään löytänyt sitä nappulaa katsomatta. Sitten kuitenkin älysin asettaa ISO-arvon säätämisen tapahtumaan myös toisen nappulan kautta, mikä helpotti paljon kuvaamista. Muutenkin tämän käyttäminen tuntuu jotenkin paljon helpommalta kuin 1100D:n käyttäminen, vaikka asian voisi luulla olevan toisin päin...

alkuvuoden suosikkeja-2130

❤ Raakakuvat

Myönnetään; siirryin RAW-kuviin vasta joulukuun lopulla. Rehellisesti sanottuna en edes ole huomannut mitään huomattavan suurta eroa kuvankäsittelyn mahdollisuuksissa, sillä en yleensä tee kovin suuria muokkauksia, mutta enpä toisaalta halua siirtyä takaisin JPG-kuviinkaan. Olen varmaan muutaman kerran täälläkin kertonut kuvanneeni kuvat JPG:nä ja miettinyt, että pitäisi kokeilla niitä raakakuvia, joten siksi tästä tilanteen muuttumisesta piti nyt kertoa. :D

alkuvuoden suosikkeja-4972

❤ Sony Xperia X Compact

Ihan blogin alkuaikoina kirjoitin arvion edellisestä puhelimestani, Sony Xperia Z1 Compactista. Tämä uusi puhelin on pitkälti samanlainen, vaikka moni pieni juttu tietysti on paremmin kuin ennen. En kuitenkaan nyt tästä puhelimesta ole kirjoittamassa enempää, sillä siitä tekstistä tulisi melko samantyyppinen tuon edellisen kanssa. Tämän puhelimen sormenjälkitunnistimelle tosin täytyy antaa erityiskiitosta! Nopeasti ja hyvin toimiva tunnistin on samassa kuin virtapainike (eikä esimerkiksi epäkäytännöllisesti puhelimen takana), joten tunnistautumiseen ei edes tarvitse nähdä erityistä vaivaa. Lisäksi tässä on latauspaikka kätevästi puhelimen alapuolella (eikä sivussa, kuten edellisessä puhelimessani) ja uudistuneen laturin pää on molemmilta puolilta samanlainen, mikä helpottaa elämää.

alkuvuoden suosikkeja-5038

❤ Castlen 8. kausi

"Castle-tv-sarjassa seurataan kuuluisan rikoskirjailijan Richard Castlen ja NYPD:n henkirikosetsivä Kate Beckettin elämää heidän ratkoessaan erilaisia rikoksia New Yorkissa." (Wikipedia) Kuvauksen perusteella sarjan voisi olettaa olevan melko samanlainen niiden lukuisten muiden rikossarjojen kanssa. Näin ei kuitenkaan ole (ainakaan minun mielestäni), vaan tämä on oikeasti todella hauska, ja sarja luokitellaankin draamakomediaksi. Olen katsonut jo kaikki aiemmat tuotantokaudet, mutta tämän viimeisen kauden käsiin saamista jouduin hieman odottamaan, sillä se oli netissä normaalihintaisena vähän turhan tyyris, eikä nettikirppareiltakaan löytynyt. Onneksi joulun jälkeen oli alennukset! Olen tosiaan katsonut tätä ihan perinteisiltä DVD-levyiltä, sillä minulla tai meillä ei ole Netflixiä tai vastaavaa. Ihan hyvä niin, koska muuten varmaan käyttäisin ihan liikaan aikaani sarjojen katseluun... :D

Tämäkin kausi kuitenkin loppuu kohta, joten jos jollain on antaa jotain sarjasuosituksia, niin niitä saa kertoa!

alkuvuoden suosikkeja-4982

❤ 7 Minute workout

Sovellus, joka teki minusta liikunnallisen (ainakin koeviikolla, heh. Mutta pienestä treenistä saa oikeasti hyvin energiaa lukemiseen!). Kyseinen sovellus sisältää nimensä mukaisesti seitsemän minuuttia kestäviä treenejä, jotka on kohdistettu koko keholle, jaloille, pakaroille tai keskivartalolle. Osa liikkeistä on melko kevyitä, osa todella raskaita ja suurin osa jotain siltä väliltä, mutta hiki siinä ainakin ehtii tulla jo muutamassa minuutissa, tai halutessaan kierroksia voi aina tehdä lisää! Itselleni ainakin olisi todella vaikeaa löytää yht'äkkiä jostain motivaatiota kotona tehtävään lihaskuntoon, joten tuollainen virtuaalinen personal trainer on kyllä hyvä apu.

alkuvuoden suosikkeja-4962

❤ Lumenen CC-voide sävyssä ultralight

Joulukalenterin aikaan kerroinkin teille mielestäni parhaista kosmetiikkatuotteista, ja myös tämä meikkivoide oli mukana listauksessa. Silloin kuitenkin harmittelin sitä, kuinka se vaaleinkin sävy oli minulle liian tumma talvisin. Onneksi eräs lukija kuitenkin vinkkasi, että tästä on tullut uusi ultra light -sävy kauppoihin. Kävin sen tietysti heti vanhan meikkivoiteen loputtua ostamassa, ja tämä todella oli paljon vaaleampi kuin entinen vaalein versio. Eli täydellinen meikkivoide on löytynyt!

alkuvuoden suosikkeja-4988

❤ Moroccanoil Moisture Repair shampoo ja hoitoaine sekä Revlon Uniq One -hoitosuihke

Huolimatta talvesta ja kuivuudesta, mun hiukset ovat varmaan paremmassa kunnossa kuin koskaan! Tai ainakin ne tuntuvat siltä. En ole varma, mikä näistä tuotteista on tämän ilmiön takana, sillä aloitin kaikkien käytön samoihin aikoihin. Uskon kaikilla olevan osuutta asiaan. Tuon shampoon ja hoitoaineen käytön jälkeen hiukset jäävät ihanan sileiksi, ja vaikka tuo joululahjaksi saamani hoitosuihke vaikutti kaikkine ominaisuuksineen olevan jopa liian hyvä, niin sekin oikeasti toimii!

alkuvuoden suosikkeja-5169

❤ MakeUp Eraser

Tällä meikinpuhdistusliinalla saa niin helposti kaikki meikit kunnolla pois! Meikinpuhdistusainetta käyttäessä itse ainakin huomasin, että iholle kuitenkin jäi vähän meikkiä (minkä huomaa esimerkiksi vanulapulla pyyhkiessä), mutta tämä siis ihan oikeasti puhdistaa kaiken, eikä edes sisällä mitään kemikaaleja. Tämän lisäksi käytän vielä puhdistusmaitoa ihon puhdistamiseen. Joku saattaa miettiä, että tuota liinaahan pitää puhdistaa jatkuvasti, mutta oikeasti tätä pystyy käyttämään noin viikon putkeen, kun käyttää vain pienen alueen kerrallaan ja huuhtelee liinan käytön jälkeen. Suosittelen ainakin kokeilemaan!

alkuvuoden suosikkeja-5020

❤ Philips Wake-up Light

Joululahjatoiveita listatessa kysyinkin myös teidän kokemuksianne näistä herätysvaloista. Sain kuin sainkin tämän joululahjaksi, ja olen kyllä ollut tyytyväinen! Eihän tämä mikään sellainen ihmelaite ole, minkä avulla heräisi joka aamua pirteänä kello kuusi, mutta on siitä oikeasti ollut apua! Se vain, että tämän halvimman version "miellyttävä herätysääni" ei omasta mielestäni ole mikään miellyttävin. Suosittelisinkin suosiolla ostamaan sen vähän kalliimman mallin, jonka herätysääntä pystyy muuttamaan. Mutta tosiaan suosittelen kaikkia aamu-unisia edes kokeilemaan jotain herätysvaloa!

Mitä suosittelun arvoista sinä olet löytänyt alkuvuoden aikana? Aiotko kokeilla jotain näistä mun listaamista jutuista?

9 kommenttia:

 1. Jeeij, kamerasamikset! Mulla on ollut tuo kyseinen 7D jo varmaan kaksi tai kolme vuotta, ihan huippu kyllä! Harmi vaan ettei ole automaattitarkennusta, mutta ehkä pystyn elämään asian kanssa. :D + toi meikkivoide on kans ihan kiva, käytin joskus aikoinaan mut on mun lakanaiholle iihan liian tumma.

  Fresh Beginner

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :D Mitä tarkoitat automaattitarkennuksen puuttumisella? Koska tässä kakkosversiossahan on automaattitarkennus myös videoissa toisin kuin ensimmäisessä versiossa ;)
   Ja hei kannattaa kokeilla nyt tätä vaaleampaa versiota, jos muuten tykkäsit kyseisestä meikkivoiteesta! :)

   Poista
 2. Tuollainen herätysvalo olisi kyllä hyödyllinen minullekin! Pitäisi varmaan hommata, että helpottaisi aikaisina aamuina heräämistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan auttaa yllättävän paljon! Pelottaa jo ajatuskin, että joskus joudun heräämään aikaisin pimeässä ilman sitä... :D

   Poista
 3. Tosi kivoja suosikkeja! Tuollainen herätysvalo olisi mahtava saada :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Moro Lea! Yritin lisäillä kuvia Bloggeriin Flickrin kautta sun ohjeiden mukaisesti, mutta jostain syystä kuvien laatu paranemisen sijaan huononi. Kaikki kuvien leveydetkin ja muut olisi ainakin pitänyt olla ihan kondiksessa. Osaisitkohan sä auttaa? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, onpa outoa. Siinä kohtaa missä kopioit kuvan koodin Flickristä, olihan se kuvan koko varmasti yhtä suuri tai suurempi kuin kuvien koko sun blogissa? Tai jos et normaalisti tallenna kuvia pienemmässä koossa kuvankäsittelyn jälkeen, ja nyt teit sen, niin oletko varma ettei kuvia tallentaessa ole tapahtunut mitään pikkumokaa? Mitään muita selityksiä en nyt valitettavasti keksi. :/

   Poista
  2. Ihan samassa koossa ne oli kuin mitä aina ennenkin D: Kuvia tallentaessakaan ei ois pitänyt mitään mokia käydä, pitää ehkä vielä kokeilla ottaa jotain testikuvia, jos niiden kautta löytyis ratkasu! Kiitos kuitenkin! :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.