20. maaliskuuta 2017

Matkakuumetta

matkakuumetta--3
Photo credit: anieto2k via Foter.com / CC BY-SA
matkakuumetta-1280-2
Kuvan lähde: Pixabay

matkakuumetta--2
Photo credit: chrmoe via Foter.com / CC BY-NC-SA

matkakuumetta-1280-3
Kuvan lähde: Pixabay

matkakuumetta-1280
Kuvan lähde: Pixabay

matkakuumetta-0196
matkakuumetta-6050

matkakuumetta-9993

matkakuumetta-1280-7
Kuvan lähde: Pixabay

matkakuumetta-1280-6
Kuvan lähde: Pixabay

matkakuumetta-
Photo credit: Stuck in Customs via Foter.com / CC BY-NC-SA

matkakuumetta-1280-4
Kuvan lähde: Pixabay
matkakuumetta-1280-8
Kuvan lähde: Pixabay

matkakuumetta-1280-5
Kuvan lähde: Pixabay

matkakuumetta-1280-9
Kuvan lähde: Pixabay

Kuvat, joissa ei ole lähdeviittauksia, ovat minun ottamiani

Melkein jo meinasin kirjoittaa postauksen otsikolla "inspiraation puute", ja siihen olisin kaivellut jotain vanhoja kuvia kuvitukseksi. Uusiakaan kuvia ei nimittäin tällä hetkellä juuri ole. Sitten kuitenkin älysin, että eihän kyse todellakaan ole inspiraation puutteesta. Inspiraatiota kuvaamiseen kyllä löytyy, mutta ainakin meillä päin nämä ulkona tällähetkellä vallitsevat olosuhteet eivät oikein vastaa sitä, mitä haluisin kuvata. Vai kuka muka tykkää noista lehdettömistä puista ja maasta, jossa on jäätä ja lunta vain siellä täällä? Niinpä. Lisäksi mulla on ollut koulunkin puolesta todella kiireistä viime aikoina, ja väittäisin, että meneillään on tähänastisen opiskeluni täysin jakso... Matkakuumetta on tullut podettua viime aikoina vielä normaaliakin enemmän, mutta viimeisen viikon aikana se on onneksi vähän päässyt lievittymään varattujen reissujen myötä. Kuvissakin näkyy kaksi kohteista, joihin olen menossa tulevien kuukausien aikana. Kuka arvaa, mitä nämä paikat ovat?

No, arvausaika päättyi jo. Keksi sille, joka keksin noiden parin paikan sijaitsevan Kroatiassa. Tarkemmin ottaen ollaan menossa perheen kanssa Splitiin ja sieltä sitten olisi tarkoitus tehdä päiväretki Plitvicen kansallispuistoon (ei varmaan yllätä, että kohteet ovat allekirjoittaneen valitsemia :D). Odotan kyllä reissua innolla, sillä en ole juurikaan päässyt käymään ulkomailla ja lentokoneessakin ole ollut vain kerran aikaisemmin.

Varattiin myös kaverin kanssa miniroadtrip täällä Suomen sisällä – lähdetään kesällä päiväksi Ouluun! Onnibussilla oli ihan naurettavan halpoja reissuja kesälle. Tai ainakin mun mielestä kahdeksan euroa Lahdesta Ouluun ja sama hinta takaisinpäin, vieläpä yöbusseilla, on todella halpa. Monien mielestä tuollaisessa reissussa ei ehkä ole mitään järkeä, mutta mun mielestä se on yksi parhaista ideoista koskaan!

Syy, miksi näistä tulevista reissuista tänne kerron, on se, että vinkit Splitiin, Plitviceen ja Ouluun olisivat enemmän kuin tervetulleita. Eli jos olette käyneet kyseisissä paikoissa, niin auttakaa! Toinen syy postauksen tekemiseen oli tietysti se, että pääsin ilkeästi lieventämään tätä omaa matkakuumettani tartuttamalla sitä muihin. ;)

Löytyykö matkakuumetta potevia kohtalontovereita?

14 kommenttia:

 1. Hehe, täällä yks oululaine. Koitelin kosket on yks paikka (joo, munkin pitäisi ehkä siellä joskus käydä..) sitten tietenki torinranta ja nallikari. Muuta ei oikeestaan tuu mieleen, enkä nyt kyllä tiiä onko nuokaan mitään maailmankaikkeuden parhaimpia kuvauspaikkoja, mutta googlettele :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos vinkeistä! Ainakin toripolliisin, pannukakkutalon ja Ainolan puiston voisi käydä katsastamassa myös :D Ja saa siis olla muitakin kuin kuvauksellisia paikkoja!

   Poista
 2. Hyvän matkakohteen olette valinneet! ♥ Plitvice ja Split koettu, Oulu ei. Vois mennä kavereiden kanssa vaikka just kotimaanmatkalle. Päivä menee matkaillessa ja yöksi takaisin PK-seudulle tai no, yö voi mennä junassakin... Kroatiasta vielä sen verran, että jäätee, limonadi, pizza ja jätski ovat siellä superhyviä ♥ joku päivä menen kyllä sinne uudestaan (vaikka monesti olen aiemminkin käynyt) vaikka vaan kuvausreissulle, haha :D

  Allekirjoittanut (mie) olen muuten puoliksi kroatialainen :D
  se on osasyy siihen miks olen käynyt siellä niin monesti... (7 kertaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä koittaa varata joku pieni irtiotto arjesta ihan vaan kotimaan sisällä!

   Jääteestä ja limsasta en itse niin välitä, mutta pitsaa ja jätskiä tulee varmaan sitten syötyä liiankin kanssa, kiitos vaan vinkistä... :D En tiennytkään, että olet puoliksi kroatialainen, siistiä!

   Poista
 3. Hei! Täältä vinkkiä oululaiselta tytöltä joka vietti viime keväänä viikon Splitissä :) Oulussa kesällä torinranta (josta myös toripolliisi löytyy) on kaunis ja elävä. Lisäksi Nallikari on Oulun suurin ja ehdottomasti suosituin uimaranta, kannattaa käydä pulahtamassa jos kerkeää. Oulun pyörätiet on myös erittäin kattavat joten kesällä pyörällä on helppo ja nopea liikkua esim keskustan, nallikarin ja ainolanpuisto välillä.

  Splitissä käykää ehdottomasti Marjanin kukkulalla, missä on nätit patikointi/lenkkeilyreitit ja upeat maisemat alas kaupunkiin. Kirjoitin itseasiassa blogiini vinkkejä Splitiin, kannattaa käydä kurkkaamassa :)
  http://sonjahaa.blogspot.fi/2017/02/split-kroatia.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! :) Oon tosiaan kuullut paljon hyvää Oulun pyöräilyreiteistä, mutta ollaan siellä kuitenkin vain se yksi päivä, niin varmaan liikutaan ihan kävellen. Tuosta Marjanin kukkulasta jo jotain luinkin, mutta ajattelin sen olevan joku vähän pienempi näköalakukkula – hienoa, jos se onkin sellainen kunnon ulkoilupaikka! Kävin myös lukemassa tuon postauksesi ja varmasti vielä palaankin siihen lähempänä matkaa. :)

   Poista
 4. Voi apua, itsellekin nousi matkailukuume noiden kuvien myötä! Onneksi kesällä pääsen reissaamaan Lappiin ja sitä kautta Norjaan :D

  sinunvaikkahajoat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Onneksi sullakin kuitenkin on reissuja tiedossa!

   Poista
 5. Jos päädyt käymään Koitelinkoskilla Kiimingissä (n. 20km Oulun keskustasta), niin haluan kyllä moikata sua! Asun nimittäin itse Kiimingissä. :D Oulussa on Nallikari missä kannattaa käydä jos vaan kerkeää. Ainolan Puisto tietysti on se legendaarisin mihin kaikki yleensä suosittelee menemään, siellä on ihan nättejä kuvauspaikkoja, patsaita ja muita. :)

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että ne Koitelinkosket ovat aika kaukana Oulun keskustasta, ja kun on tosiaan vain yksi päivä aikaa ja kävellen ollaan liikenteessä, niin ei varmaan sinne asti olla menossa... Mutta tietty voidaan lähempänä katsoa, jos vaikka sattusit olemaan Oulussa kyseisenä päivänä. ;)
   Nallikari ja Ainolan puisto varmaan käydään katsomassa!

   Poista
 6. En tiedä oliko virhe avata bloggerista tää postaus vai ei. Ois niin ihana päästä jonnekkin lämpimään ja nauttia vain lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, postauksen avaaminen saattoi tosiaan olla virhe ;D

   Poista
 7. Nyt minullakin heräsi matkakuume! Jos joskus tulet siellä Koitelinkoskilla käymään niin haluan tulla sua moikkaamaan, kun täällä Kiimingissä asun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, pitää näköjään järjestää joku tapaaminen Kiiminkiin ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.