7. joulukuuta 2017

Orimattilan keittokirjaa kuvaamassa

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-14

32

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-1

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-19

34

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-11

31

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-2

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-8

30

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-7

orimattilan keittokirja reseptikirja ruoka ruokakuvaus-13

Kalenterien lisäksi mun ottamia kuvia löytyy painettuna myös toisesta tuotteesta, nimittäin Orimattilan kaupungin keittokirjasta. Itsenäinen Suomi täytti eilen sata vuotta, mutta myös Orimattilasta tuli tänä vuonna 25-vuotias, joten tämä kirja koottiin näiden molempien kunniaksi. Kirja julkistettiin eilisessä kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa (tosin vasta sähköisessä muodossa, paperiversio onkin vasta menossa painoon), joten ajattelin nyt laittaa muutaman kuvan näytille tännekin.

Tämän kirjan kuvittaminen oli Elenalle ja minulle samalla myös valokuvauskurssi. Ollaan nimittäin molemmat viestintälinjalla, jossa valokuvauskurssi on pakollinen, mutta meillä se oli aina mennyt päällekkäin toisen kurssin kanssa. En siis todellakaan kuvannut näitä ihan yksin, vaan Elena toimi toisena kuvaajana tai ehkä enemmänkin hyvänä assistenttina kuvauksissa ja toki kuvauksissa mukana oli opettajakin. Martoille toki kuuluu myös suuri kiitos itse ruokien valmistamisesta ja ylipäätään koko kirjan resepteistä. Elenan kanssa osallistuttiin vähän myös kirjan taittoon ja valittiin kirjaan tulevat kuvat sekä itse käsittelin osan kuvista.

Ennen kuvauksia vietettiin pari tuntia kirjaston reseptikirjoja selaten ja niistä ideoita etsien, sillä meillä kummallakaan ei ollut oikein mitään hajua ruokakuvauksesta. Studiokuvauskin oli jotain aika tuntematonta, joten olosuhteisiin nähden selviydyttiin mielestäni ihan hyvin. Olen jopa oikeasti tyytyväinen muutamaan kuvaan! Luovuuttakin saatiin käyttää kuvauksissa ihan tarpeeksi, mutta onneksi esimerkiksi oikeasti minikokoinen hampurilainen ja jollain ihan muulla kuin ruualla täytetyt astiat eivät välity kuvista ;)

Löytyykö kuvista jotain suosikkia?

8 kommenttia:

 1. Todella syötävän näköistä! Nam.

  VastaaPoista
 2. Todella ihania ja hyvin onnistuneita kuvia! Toi peruna-porkkana ravioli/salaatti näyttää tosi hyvältä tossa kuvassa. Noissa ruokakuvissa suurimman ihmeen tekee asetelma, jotku huippu-ruokablogeja pitäjät kun asettelee kukkia, aineksia ja muuta annosten ympärille niin tulee kyllä vaikuttavan näköstä..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinä salaattikulhossakin on muuten vain ihan pieni osa itse salaattia, kaikki ei-näkyvät osat on täytetty jollain ihan muulla :D

   Se asetelma on kyllä tärkeä, lähinnä niitä varten olikin pakko etsiä niitä kokeneempien vinkkejä... :D

   Poista
 3. Ihania kuvia, ootte onnistuneet tosi hyvin noissa! Tulee nälkä noita katellessa :P Etenkin noi kaksi viimeistä kuvaa on upeita!

  www.hunajahetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. WOW! Varmasti todella upea kokemus päästä tekemään jotain noin erikoista :D On muuten todella herkullisen näköisiä kuvia.

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hyvin pienellä budjetillahan tätä tehtiin, mutta oli toki hauska päästä kokeilemaan jotain vähän erilaista. Kiitos, kiva että tykkäsit! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.