22. huhtikuuta 2018

Alkuvuosi puhelinkuvina

3

1&2 Penkkarit olivat kyllä tämän hieman tylsän alkuvuoden kohokohta! Postaus aiheesta löytyy täältä. 3. Onneksi kirjasto oli sunnuntaipäivänä melko hiljainen... Mutta mitä vain hyvien kuvien eteen! ;) 4. Kuvassa yksi niistä viimeisistä päivistä, jotka vietin kirjastolla opiskellen. Voisi kyllä mennä sinne joskus tekemään muitakin hommia, jotta saisi vähän to do -listaa lyhennettyä. Pääsykokeisiin lukeville on muuten hyviä vinkkejä tarjolla täällä.

4

1&2 Joulukylässä oli yllättävän mukavaa viettää aikaa se reilu kymmenen tuntia päivässä viikon ajan, kun oli mukavaa seuraa ja kivoja asiakkaita sekä tietenkin ihanan jouluinen tunnelma. Torimyyntiä pääsenkin sitten tekemään ensi kesänä vielä "vähän" lisää, ehkäpä juuri tämän kokemuksen ansiosta. 3. Työnteosta puheen ollen, nämä vinkit kesätyönhakuun ovat edelleen ajankohtaisia! 4. Olin muuten todella tyytyväinen tuon kesätyövinkkipostauksen kuviin, mutta olisipa mulla kuva myös siitä, miltä "studioni" tuolla kertaa näytti... Laitoin yöpöytäni keskelle huonetta, taakse pahvilaatikko, johon teippailin seteleitä, tyhjensin lippaasta kaiken Joulukylästä jääneen vaihtorahan sekä lopuksi huoneesta valot pois, jotta pelkkä luonnonvalo riittää ja voin ottaa kuvia jollain kymmenen sekunnin valotusajalla. Ihan yliarvostettuja jotkut valaisulaitteet ja taustakankaat ;D

2

1&2 Talven aikana ehdin myös urheilla! Siis kävin tasan yhden kerran hiihtämässä ja yhden kerran luistelemassa, mutta onpahan niistäkin kuvatodisteet. 3&4 Jollain kävelylenkillä tuli vastustamaton tarve kuvata luontoa, joten pommitin sitten kuvia Instastoryyn (@leabjornn). Tiedän, että kuvailut ovat viime kuukausina jääneet erittäin vähiin. Kunhan vain saisin kaikki tekemättömät hommat tehtyä ja luonto alkaisi heräilemään, olisi kyllä tosi kiva ehtiä kuvaamaan ihan vain huvikseenkin välillä. Vuonna 2018 olen kyllä kuvannut tuhansia kuvia, mutta noin 90% niistä on tullut kuvauskeikoilta.

5

1. Kesätyövinkkipostauksessa kerroin visuaalisesta työhakemuksesta ja CV:stä, ja tässä huonolaatuisessa kuvassa näkyykin ensimmäinen visuaalinen työhakemukseni. Arvatkaa mitä? Mä sain kyseisen paikan! Itse asiassa tein myös toisen visuaalisen hakemuksen, ja tällä viikolla olisin päässyt haastatteluun sinnekin. Selvästikin toimiva taktiikka, enkä varmasti aio enää tehdä yhtäkään standardimallista työhakemusta. Pääsin siis myymään marjoja ulkomyyntipisteelle, jos sitä ei vielä kuvasta arvannut. :D 2. Oikeasti, kuinka monessa autossa ikkunat joutuu talvella raaputtamaan jäästä sisäpuolelta...? 3&4 Kaverini välittää käytettyjä mekkoja, ja päädyin malliksi hänen yrityksestään kertovaa, Maaseudun tulevaisuudessa julkaistua juttua varten. Paperilehdessä oli tosin enemmän kuvia kuin tuossa nettilehdessä, mutta teksti on molemmissa sama. Itsehän en wanhoja tanssinut ollenkaan, joten oli oikeastaan tosi kiva päästä kokeilemaan niitä upeita mekkoja päällä. Marielle-yrityksen sivut löytyvät täältä, jos vaikka tanssit wanhoja ensi vuonna.

1

1. Kun kerron opiskelevani viestintälinjalla lukiossa, monelle tulee heti mieleen kysyä tuleeko susta sitten toimittaja? Juu ei, ei varmasti tule. :D Hyväntekijät-projektia varten halusin tehdä haastattelujakin, ja ihmisten kanssa jutteleminen olikin ihan mukavaa. Mutta se itse tekstien kirjoittaminen, kun parhaimmillaan tunnin keskustelut pitäisi saada mahdutettua johonkin 50 sanaan... Oli yllättävän tuskallista. En vain osaa kirjoittaa lyhyesti, mikä varmasti on huomattavissa täällä blogissa. 2&3 Orimattilaan tuli joulukuussa rautatieasema! Mulla ei ole VR:stä kovin hyviä kokemuksia, mutta Helsinkiin mennessä junalla meneminen on nyt kaikkein fiksuin vaihtoehto. Ne kerrat, kun juna on ollut ajoissa ja kaikki on toiminut kuten pitääkin, ovat kuitenkin edelleen yhden käden sormilla laskettavissa. Viimeisen parin viikon aikana olen kuitenkin tukenut kyseistä yritystä jo hurjat kolme kertaa käydessäni pk-seudulla kuvaushommissa. 4. Kevään aikana olen kuvannut niin ristiäiset, häät kuin hautajaisetkin. Kaikki ovat olleet minulle aivan uudenlaisia kuvauksia, mikä on toisaalta ollut kivaa, mutta toisaalta olisi välillä kiva tehdä jotain tuttua ja turvallista. Esimerkiksi valmistujaiskuvauksille olisi nyt keväällä ja alkukesästä erittäin hyvin aikaa, ja todellakin tahtoisin niitäkin päästä tekemään! ;)

Millaisissa merkeissä teidän kevät on mennyt tähän asti?

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus jälleen kerra!♥ Ite täällä jo kesäloman vietossa!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.