16. huhtikuuta 2018

Ensimmäinen valokuvausprojektini

kaikki

Huh, vihdoin se on valmis (tai ainakin noin 80% valmis...)! Kirjoitusten jälkeen en tosiaankaan päässyt vielä koulunkäynnistä eroon, vaikkakin se muuttui huomattavasti hauskemmaksi. Olen siis käynyt lukiossa medialinjan, eli normaalien pakollisten ja valitsemieni syventävien lukiokurssien lisäksi olen käynyt myös viestintään liittyviä kursseja. Medialinjalaiset tekevät lukion lopuksi mediadiplomityön, jota varten on olemassa vuosittain vaihtuvia aiheita tai työn voi toteuttaa oikeastaan mistä vain aiheesta valitsemallaan tekniikalla. Itse valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon.

Työhöni kuvasin kaikkiaan kymmentä ihmistä tai pientä ryhmää, jotka tekevät jonkinnäköistä vapaaehtoistyötä. Kuvien lisäksi liitin myös lyhyen tekstin siitä, kuka henkilö on, millaista vapaaehtoistyötä hän tekee ja esimerkiksi miksi hän ylipäätään tekee vapaaehtoistyötä. Älkääkä kysykö, miksi päädyin juuri tähän aiheeseen, sillä en oikein itsekään tiedä vastausta. Jälkikäteen kuitenkin huomasin, että parilla muullakin suomalaisella on näköjään ollut melko samantyyppinen projekti, mutta yritin kuitenkin tehdä omastani mahdollisimman erilaisen. Tavallaan halusin ehkä työlläni kiittää näitä vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka tekevät todella tärkeää työtä. Ja olisi toki upeaa, jos joku tämän kautta innostuisi itsekin tekemään hyvää! Itse eläinrakkaana innostuin eniten nuoren opaskoiran hoitoperheenä toimimisesta ja Karva-Kavereiden toiminnasta. Olisi niin ihanaa käydä ilahduttamassa ihmisiä hellyydenkipeän lemmikin kanssa! No, kumpikaan näistä ei ole mahdollista itselleni juuri nyt, mutta onneksi joukosta löytyy myös sellaisia juttuja, joihin kuka tahansa voi ainakin jollain tavalla osallistua.

Kertoessani aiheestani monet olivat epäileväisiä, löydänkö tarpeeksi kuvattavia. Tämä osoittautui kuitenkin turhaksi peloksi, ja jo jaettuani ilmoituksen pariin Facebook-ryhmään jouduin tekemään pientä karsimista kuvattavien suhteen. Tavallaan olisin halunnut ottaa työhön mukaan enemmänkin ihmisiä, sillä vapaaehtoistyöntekijöitä on yllättävän paljon ja paljon on myös erilaisia tapoja tehdä hyvää. Vajaan parin viikon aikana tapasin paljon ihania ihmisiä ja opin hurjan paljon uutta (josta vain murto-osa mahtui kirjoittamiini teksteihin). Jos siis joku projektissani esitellyistä vapaaehtoistyön muodoista alkoi kiinnostamaan, etkä googlettamalla heti löytänyt vastausta, voin yrittää vastata kommenttiboksissa!

Tavallaan olisin halunnut laittaa koko projektin esille myös tänne blogiin, mutta se ei nyt ulkonäöllisistä syistä onnistunut. Työ on siis esillä vain portfoliossani, jonne sain tehtyä siistin gallerian. Puhelimella gallerian toimivuus ei valitettavasti ole paras mahdollinen, mutta kannattaa aina klikata kuvaa, jotta sen saa parempana ja suurempana näkyviin.


Pääset katsomaan työn tästä linkistä


Oletko sinä toteuttanut isoja valokuvausprojekteja? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.