10. heinäkuuta 2018

Kevään ylioppilaita 2/2

yo-sire-15

ylioppilaskuvaus sibeliustalo lahti

yo-sire-11

yo-sire-8

ylioppilaskuvaus sibeliustalo lahti valmistujaiskuvaus orimattila yo-kuvaus hollola

yo-sire-6

yo-nelli-2

yo-nelli-4

yo-kuvaus ylioppilaskuvaus valmistujaiskuvaus

yo-emmi-9

ylioppilaskuvaus

yo-emmi-18

ylioppilaskuvaus huovilan puisto kärkölä valmistujaiskuvaus orimattila lahti yo-kuvaus

ylioppilaskuvaus kärkölä orimattila lahti

ylioppilaskuvaus huovilan puisto kärkölä lahti orimattila valmistujaiskuvaus

Oletteko jo kyllästyneet näihin lakkikuviin? Okei, lupaan että tämä on viimeinen ylioppilaiskuvauksiin liittyvä postaus tälle vuodelle! Vaikka saa kyllä pyytää vielä kuvaamaan, jos ylioppilas- tai valmistujaiskuvat on edelleen ottamatta ;)

Näistä kuvista ensimmäiset ovat varmaan vähiten omaa tyyliäni, mutta silti siitä setistä tuli lempparini kaikista tämän vuoden yo-kuvauksista. Kukapa ei tykkäisi auringonlaskuista? Toisaalta tämä oli ehkä kuvattavan kannalta kaikkein epämieluisin kuvaus, sillä satamassa Sibeliustalon luona oli kyseisenä päivänä ihan järkyttävä tuuli ja jäätävän kylmä ilma. Onneksi kaveria saa kuitenkin kiusata vähän keskimääräistä enemmän ;)

Loput kuvat onkin sitten otettu Huovilan puistossa Kärkölässä. Olin jo pitkään yrittänyt saada jotain kuvauksia sinne, mutta nyt onneksi sain kahdet (tai kolmet) kuvaukset sinne! Ja vajaan parin viikon päästä pääsen ottamaan siellä hääkuviakin! Kyseessä on siis englantilaistyylinen puutarha, ja samalla alueella sijaitsee myös kotiseutumuseo. Puutarha voisi varmasti olla paremmassakin kunnossa, mutta laajalta alueelta löytyi onneksi silti monipuolisesti erilaisia kuvauspaikkoja.

Kumpaan näistä paikoista sinä haluaisit mennä kuvaamaan?

10 kommenttia:

 1. Wau! Molemmat paikat näyttävät todella upeilta samoin myös mallit ja kuvat. :) Itse ehkä mielummin haluaisin menne tuohon ensimmäiseen ympäristöön kuvaamaan. Ehkä jiiri siksi, että se on niin erilainen paikka mitä on tottunut kuvaamaan.
  Olisiko mahdollista nähdä täällä blogissa myös kesän muista kuvauksista kuvia? :)

  mimmim.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ainakin lapsi- ja rippikuvia on tulossa, ehkä myös hääkuvia jossain vaiheessa :)

   Poista
 2. Haluaisin kysyä, mikä olisi hyvä objektiivi esim. hääpotrettejen kuvaukseen? Itse olen hommaamassa Canon 50mm 1.4, mutta en tiedä onko se riittävä, pitääkö vielä teleobjektiivi jostain saada lainaan, kun oma budjetti ei veny kahden objektiivin ostamiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohonhan ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa vastausta, riippuu ihan mistä tykkäät ja mitä kuvilta haluat! :) Täältä löytyy vähän enemmän tietoa objektiivin hankintaan liittyen:
   http://www.kuviakinkiinnostaa.fi/2014/12/objektiivien-ominaisuudet.html

   Mutta oma mielipiteeni on, että tuo on ihan hyvä myös hääpitretteihin. Ja toki polytovälin sopivuuteen vaikuttaa myös se, onko sulla täysi- vai kroppikenno. Croppikennoiselle tuo on mielestäni jo aika pitkä hääkuvia ajatellen, joten en kyllä enää teleä ostaisi kaveriksi, päinvastoin jonkun laajemman linssin! Mutta itse siis käytän varmaan eniten juuri tuota linssiä hääkuviin :D

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Omistan Canon eos 600D:n, eiköhän se 50mm sovi oikein hyvin tuon 600D:n kaveriks :D

   Poista
  3. Juu se on varmasti hyvä ainakin alkuun! :)

   Poista
  4. Onko sulla vinkkiä, mikä aukko ois jees hääpotrettien kuvaukseen tolla 50mm? Tosi moni käyttää f/2.0 - f/3.5 ja f/3.5 - 6.0 väliltä. Ja mikä olisi parhain tapa tarkentaa, silmiin? Oon harvemmin kahta ihmistä kuvannu, mutta taitaa varmaan sama sääntö koskea jos kuvassa kaksi :D kiitos vastauksista jo etukäteen :) ps. toi 50mm on aika kiva!

   Poista
  5. Tähän on myöskin vähän paha sanoa mitään yhtä oikeaa vastusta. Riippuu ihan siitä, mitä haluat ja millainen valaistus ulkona on. Hääkuvissahan ei useinkaan katsota suoraan kameraan, jolloin ei tarvitse huolehtia siitä, että molempien kasvot ovat tarkkoja. Tällöin voi myös melko huoletta käyttää suurta aukkoa! Jos taas kuva on sellainen, missä molempien kasvojen pitää olla tarkkoja, tarkennan vain jomman kumman kasvoihin.

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Tuo Huovilan puisto vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Onko sinne puistoon sisäänpääsymaksua, jos haluaisi sinne mennä ottamaan kuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Puistoon itsessään ei ole sisäänpääsymaksua, museoihin ja opastukseen kylläkin. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon puiston aukioloajat, en ole ihan varma onko sinne mahdollista jotenkin "jäädä lukkojen taakse" auton kanssa liikenteessä ollessa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.