13. kesäkuuta 2019

Aucklandissa taas – teemana Skytower

skywalk-7

skywalk-1

skywalk-22

skywalk-5

skywalk-4

skywalk-2

Auckland 3-8

Auckland 3-9

Auckland 3-5

Auckland 3-3

Auckland 3-4

Auckland 3-16

Auckland 3-11

Auckland 3-12

Auckland 3-22

Auckland 3-15

auckland sunset

Auckland 3-27

Auckland 3-29

Auckland 3-26

Auckland 3-30

Katsokaas mitä löysin varastosta lähes puolen vuoden takaa, kuvia mun toiselta Aucklandin visiitiltä! Nämä olivat vähän unohtuneet luonnoksiin, kun on ollut niin paljon kaikkea tuoreempaa siistiä kerrottavaa.

Kävin Aucklandissa yhteensä useammankin kerran puolen vuoden aikana, sillä kaupunki nyt sattuu olemaan maan isoin ja vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä tilalta missä asuin. Tämä oli toinen kunnon vierailuni kaupungissa, ja sen pääsyynä oli nähdä naapurissa asunutta ruotsalaista kaveriani, joka tuli reppureissunsa jälkeen vielä pariksi päiväksi Aucklandiin ennen kotiinlähtöä. Ja no, oli myös kivaa vaihtelua päästä maalta muutamaksi päiväksi kunnon kaupungin sykkeeseen.

Vierailun teemana oli selvästi eteläisen pallonpuoliskon korkein rakennus Skytower, sillä siellä tuli vierailtua yhteensä kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla menimme lounastamaan tornin yläosaan, ja tornin pyöriessä saimme lounaan ajan nauttia vaihtuvista maisemista. Toinen oli vierailuista hurjin, nimittäin menin hissillä suoraan rakennuksen katolle, ja vieläpä tornin ulkopuolelle! Kyseessä on siis Skywalk-niminen aktiviteetti, jossa pääsin kävelemään metrin levyisellä ritilällä 192 metrin korkeudessa koko tornin ympäri. Olin bongannut aktiviteetin alennuksesta maanantaiaamulle kello 8.00, ja iloiseksi yllätyksekseni olin ainut osallistuja! Sain siis oppaalta samalla yksityisen oppitunnin kaupungin historiasta ja vinkkejä näkemisen arvoisista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Siis samalla, kun roikuimme siellä katolla. Pelkkä kävely olisikin ollut ihan liian helppoa, joten hän pisti minut myös roikkumaan reunan yli eri tavoilla useammankin kerran, mikä olikin yllättävän pelottavaa. :D 


Skywalk sisälsi myös lipun tornin katselutasanteelle, minkä sai käyttää haluamanaan ajankohtana. Itse säästin sen iltaan, ja menin ylös katselemaan auringonlaskua. Tämä hetki on jostain syystä jäänyt mieleeni yhtenä parhaista Uudessa-Seelannissa matkustaessa. Tornissa oli illalla yllättävän rauhallista, joten pystyin istumaan rauhassa alas ja nauttimaan auringonlaskusta. No, itse auringonlasku ei ilmeisesti ollut kovin hieno, kerta siitä ei tässäkään ole kuvia, joten päätin vielä jäädä odottamaan kunnon pimeyttä ja kaupungin valojen syttymistä. Odottaessa nautin maisemista, mietin vain kuinka siistiä on olla toisella puolella maapalloa ja nautin aiemmin Suomi-kaupasta ostamani Pätkiksen. Haha, en raaskinut ostaa itselleni mitään muuta sen ja ruisleivän lisäksi, kun kaikki oli ymmärrettävästi niin kallista.


Skytowerin lisäksi kävin itsekseni myös Rangitata-tulivuorisaarella (jossa muuten onnistuin taas hienosti eksymään ja juoksentelemaan ympäri metsiä puoli tuntia ennen viimeisen lautan lähtöä, hyvä minä... Löysin kuitenkin tieni takaisin ajoissa) sekä Waiheke-viininviljelysaarella, mutta näistä ei juurikaan ole kuvia. Lisäksi kävimme Gabrielin kanssa lautalla Devonportissa tutustumassa siihen osaan kaupungista ja nauttimassa auringonlaskusta. Jos mun olisi pakko asua jossain Aucklandissa, se olisi upeita auringonlaskuja tarjoava ja sopivan syrjässä meren äärellä oleva Devonport. Harmi vaan, että se taitaa olla aika kallista aluetta... Mutta eikö näytäkin ihanalta?

Kuulin, että näitä Skywalk-kokemuksia järjestetään monessa muussakin tornissa ympäri maailmaa, oletko sinä kokeillut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.