8. tammikuuta 2020

Pikavisiitti Sydneyyn 3/4 – Nämä maisemat eivät ole entisellään

Sydney-90

Sydney-76

blue mountains sydney

Sydney-83

Sydney-82

Sydney-77

Sydney-81

Sydney-80

Sydney-85

Sydney-84

Sydney-87

Sydney-88

Sydney-89

Sydney-93

Sydney-92

Sydney-91

Sydney-86

Koko viikkoa Sydneyssa en jaksanut viettää ison kaupungin sykkeessä, vaan lähdin käymään Blue Mountains -kansallispuistossa. Sinne pääsee kaupungin päärautatieasemalta helposti noin parissa tunnissa. Myös matkan hinta yllätti positiivisesti, sillä sunnuntaipäivänä pitkänkin junamatka kustansi muistaakseni vain 2-3 dollaria.

Onneksi päätin lähteä käymään tässä maailmaperintökohteessa kahdeksan kuukautta sitten, sillä nykyään maisemat taitavat näyttää vähän erilaiselta. Australian metsäpalot ovat nimittäin tuhonneet ainakin 20% Blue Mountains -kansallispuiston metsistä. Metsäpalot toki ovat ihan normaaleja Australiassa, mutta tällä kesäkaudella ne vain ovat olleet moninkertaisesti pahempia kuin yleensä, eivätkä ne varmasti tule loppumaan vielä pitkään aikaan. Metsiä on palanut miljoonia hehtaareita, eläimiä kuollut miljoonia, tuhoutuneita koteja on satoja ja kuolonuhrejakin yli 20. En todellakaan haluaisi olla Sydneyn alueella tällä hetkellä.

Huhtikuun lopussa paloista ei kuitenkaan ollut vielä tietoakaan ja vietin mukavan päivän Hop on hop off -bussin kyydissä. Alueella on monia kiinnostavia kohteita melko laajasti, joten yhden päivän visiitille bussikierros oli ihan loistava. Itse asiassa nähtävää olisi kyllä ollut sen verran paljon, että osan jouduin jättämään välistäkin. Reitin kohokohta oli ehdottomasti Scenic World -puisto, jossa oli muun muassa Cableway ja Skyway, jotka lyhyesti sanottuna ovat korkealla vaijerin varassa liikkuvia koppeja. Lähes pystysuoraan kulkeva juna oli myös siisti!

Toinen kohokohta oli sitten tietenkin  ikoninen Three Sisters -alue. Sieltä lähdin tekemään pienen kävelylenkin alaspäin, mutta ilmeisesti eksyin reitiltä, myöhästyin viimeisestä bussista ja lopulta suunnistin hämärässä pois metsästä surkean paperikartan avulla ja päädyin jollekin ihan toiselle juna-asemalla, minne suunnittelin meneväni. Mutta ei siitä sitten sen enempää... :D Loppua lukuun ottamatta päivä meni loistavasti, ja ehdottomasti suosittelen käyttämään ainakin päivän Blue Mountains -alueella vierailuun, jos joskus niillä suunnilla liikutte.

Oletko seurannut Australian palojen tilannetta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.