11. kesäkuuta 2015

Aina ei onnistu

Näin kesän alussa on monena iltana yrittänyt käydä kuvaamassa auringonlaskuja. Kohdalleni vaan ei ole sattunut mitään kovin henkeäsalpaavaa yksilöä, kivoja kuvauspaikkoja ei ole lähellä, aurinko laskee vähän liian myöhään, on kylmä (jos ajatellaan, että nyt on kesä eikä syksy), itikat kiusaa ja valivalivali...

Yhtenä iltana tosin näin todella upean auringonlaskun, mutta juuri sinä iltana en ollut ajatellut mennä kuvaamaan. Olin ihan valmiina menossa nukkumaan, kun vilkaisin ikkunasta ulos ja mietin pitkään mennäkö kuvaamaan vai ei. Ajatelin, etten kuitenkaan ehtisi minnekään (jälkeenpäin ajatellen olisin juuri ja juuri ehtinyt) ja että tuleehan niitä kivoja auringonlaskuja myöhemminkin. Jälkeenpäin kadutti. Mutta hei, eikös näytäkin upealta tuo ikkunasta otettu kuva...?

Juu ei. Miksen vaan voisi asua jossain järven tai meren rannalla, mistä näkyisi joka ilta upea auringonlasku ja lähellä olisi vaikka kuinka paljon kivoja kuvauspaikkoja?

Lähdinpä taas eräänä iltana kuvaamaan, mutta silloin pilviä olikin niin paljon, ettei koko auringonlaskua edes nähnyt. Kiipesin erään korkean mäen päälle ja otin sieltäkin sarkastisen upean kuvan, mutta taisin poistaa sen myöhemmin vahingossa.

Nooh, seuraavana iltana uudestaan! Saaliina alla näkyvät kaksi julkaisukelpoista kuvaa. Tuolla reissulla opin muuten, että mopokypärä on aika hyvä itikkasuoja myöhäisiä kuvausreissuja varten! ;)

No mutta, vaikkei itse kuvat niin onnistuneita olekaan, niin ainakin olen monena iltana saanut hyvän iltalenkin. Se ihanan raikas ilma! Skoballakin on aika kiva ajella noin myöhään täällä syrjässä, kun ketään muita ei ole liikenteessä. Onneksi ei ole, sillä olen ollut kuvailemassa aina niin, että olen kotiin tullessa valmis menemään suoraan nukkumaan. Eli siis pyjama päällä (tosin kollarit ja takki vielä siinä), naama rasvattuna ja hiukset leteillä. Yritän pitää unirytmini normaalina ja nukkua mahdollisimman paljon, heh.

Tällä tekstillä ei nyt varmaan ole mitään kovin suurta pointtia tai sanomaa, mutta mulla nyt sattuu olemaan vähän tylsää. Saanko jatkaa vielä? Jatkan kuitenkin.

Lopussa vielä erään kuvausreissun satoa, joka ehkä on näistä onnistunein. Tuonakaan iltana mun ei ollut tarkoitus mennä kuvaamaan, mutta ikkunasta vilkaistuani lähdinkin mahdollisimman nopeasti juoksemaan kohti lähimmän pellon reunaa. Eipä ainakaan jäisi kaduttamaan. Olin kuitenkin auttamattoman myöhässä, mutta ei voi mitään. Tulipahan myös testattua, kuinka paljon haittaa unen saamista tuo pieni juoksulenkki juuri ennen nukkumaanmenoa, en suosittele. Nyt tosi ajatelin jättää auringonlaskukuvauksen hetkeksi rauhaan, kun tuo päivä alkaa olla jo aika pitkä (ja minä turhautunut). Aina vaan ei onnistu. Ehkä sitten loppukesästä taas.


Jos tiedossasi on joku salainen vinkki siitä, mistä tietää upean auringonlaskun olevan tulossa, tai miten löytää hyviä kuvauspaikkoja, niin kerro se kommentteihin! Äänestä myös mielestäsi toimivinta hyttyskarkoitetta...

10 kommenttia:

 1. Mä itse olen täysin tohelo kans auringonlaskujen kanssa, en koskaan mene oikeeseen aikaan :D Tai sitten oon jossain kuvaamassa ja lähden aivan liian aikaisin pois ja ne hienoimmat värit tulevat vasta sitten kun istun autossa matkalla kotiin :D Mutta mun mielestä nää kuvat on kyllä upeita! :) Tuossa viidennessä kuvassa näyttää kuin siinä olisi joku käsi pitkillä sormilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo, että usein tulee lähdettyä liian aikaisin pois ja sitten katselee jostain puiden välistä niitä hienoimpia värejä... Tosi näiden kuvien kanssa taisin olla yleensä vähän myöhässä.
   KIitti :)
   Ja hyi, en kyllä katso tuota kuvaa enää samalla tavalla :D

   Poista
 2. Oi että niin nättejä kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Oih, tosi upeita kuvia! Selasin enemmänkin, mut nää erottu jotenkin joukosta koska rakastan auringonlaskun maalaamaa taivasta! Ihanaa kesää :-) ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.