18. marraskuuta 2015

Pimeitä pisaroita

IMG_9315_edited

IMG_9326_edited

IMG_9309_edited

IMG_9325_edited

IMG_9302_edited

IMG_9271_edited

IMG_9301_edited

PicMonkey Collage

IMG_9281_edited

Eräänä syysiltana iski innostus kuvata jotain, mutta mitä? Vesipisaroiden kuvaaminen on aina hyvä idea! Olen siis kuvannut vesipisaroita muutaman kerran aiemminkin ja kirjoittanut aiheesta ohjepostauksen, mutta siinä missä aiemmin olen yrittänyt saada kuvista mahdollisimman vaaleita valkoisella taustalla, nyt tavoitteena olikin täysin musta tausta. Se onnistui käyttämällä salaman pienintä tehoa, mahdollisimman lyhyttä suljinaikaa, pienintä aukkoa ja ISO-arvoa, pimeässä huoneessa tummansinisen päiväpeiton ollessa taustana ja loput vaaleat läiskät taustalla sitten maalailin pois iPiccylla. Täytyy myöntää, etten näihin kuviin käyttänyt läheskään niin paljon aikaa kuin viimeksi (ja onhan tuossa kuviakin puolet vähemmän), mutta pidän ehkä kuitenkin enemmän niistä vaaleammista kuvista. Toisaalta se pimeys kyllä sopii hyvin tähän vuodenaikaan...

Kumman tyylisistä vesipisarakuvista te pidätte enemmän, tummista vai vaaleista?

34 kommenttia:

 1. Musta taas nää pimeämmät on tavallaan hienompia just tän synkkyyden ja erikoisuuden vuoksi!! Upeita!

  VastaaPoista
 2. hienoja kuvia, tykkäsin erityisesti tuosta kolmannesta! :-)

  VastaaPoista
 3. Todella hienoja!

  http://polkuapitkineteenpain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Wow ihan älyttömän upeita kuvia! Tuo kolmas varsinki ihan maaginen!:)

  VastaaPoista
 5. Vautsi mitä kuvia! Täytyy kompata et toi kolmas kuva on tosi upee. Itse tykkään kyllä enemmän vaaleista, vaikka tummat ovat omalta osalta vaikuttavampia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllähän nuo mustat tosiaan ehkä keräävät enemmän huomiota :D

   Poista
 6. Ihastuttava blogi sinulla, minusta tuli juuri lukija! Kiitos kaikista vinkeistä. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana blogi sulla ja niin upeita nää kuvat :) Pitää tutustua paremmalla ajalla tarkemmin vanhempiin postauksiin myös! Sait musta uuden lukijan :)

  http://metenblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana että tykkäät! Tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista
 9. Vau vau vau! Tää musta tausta toimii ihan älyttömän hyvin näissä kuvissa!!

  VastaaPoista
 10. Mä tykkään ehkä eniten kolmesta ensimmäisestä kuvasta! Upeita! :o

  Mä en osaa sanoa, kumpi on parempi vesipisarakuvausvalo, ne on niin erilaisia. Tykkään molemmista, tummat ovat mystisiä mutta valoisat ovat kirkkaita ja niistä saa parhaimmillaan mahtavan vision. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäät! Niin, eihän tästä asiasta ehkä ole mahdollista muodostaa mitään mustavalkoista mielipidettä :D

   Poista
 11. Vaikka ne vaaleatkin oli upeita, niin tykkään kuitenkin enemmän näistä! :-) Jotenkin ihanan mystisiä ja erilaisia, enpä oo aiemmin törmännyt tällaisiin!

  Näistä lemppareita on ehkä kolmas, kuudes ja viimeinen kuva :-)

  VastaaPoista
 12. Ihan törkeen hienoja kuvia!!

  http://echoingwords-julius.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Kaikki kuvat ovat aivan mahtavia! Pidän ehkä hieman enemmän näistä tummista pisaroista, sillä niissä pisarat tulevat mielestäni paremmin esille. :)

  VastaaPoista
 14. Vau tosi taidokkaita kuvia! :)

  ►lauraansku.blogspot.fi

  VastaaPoista
 15. Moikka! Hauskan näköisiä kuvia, voisi kokeilla joku päivä. Pidän itsekin erilaisten tekniikoiden harjoittelemisesta, koska ne auttavat kehittymään kuvaajana. Olen kirjoittanut esimerkiksi boke-ilmiön hyödyntämisestä (http://roosanpikseliblogi.blogspot.fi/2015/01/bokea-harjoittelemassa-olin-nahnyt.html) ja tee se itse -filttereiden käytöstä (http://roosanpikseliblogi.blogspot.fi/2015/09/tee-se-itse-suotimet.html).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tämä sai innostumaan! Kävin katselemassa noita sun postauksia, itse en kyllä ole kumpaakaan kokeillut, vaikkakin kuullut kyllä. Pitää ehkä joskus testata! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.