7. heinäkuuta 2016

Turistipäivä Helsingissä

IMG_6668_edited

IMG_6805_edited

IMG_6685_edited

IMG_6759_edited

IMG_6846_edited

IMG_6680_edited

IMG_6870_edited

IMG_6730_edited

IMG_6712_edited

IMG_6837_edited

IMG_6839_edited

IMG_6748_edited

IMG_6742_edited

IMG_6858_edited

PicMonkey Collage

IMG_6906_edited

IMG_6942_edited

IMG_6908_edited

IMG_6897_edited

IMG_6935_edited

IMG_6932_edited

IMG_6947_edited

IMG_6972_edited

IMG_6959_edited

Viime viikolla vietettiin Iinan kanssa kunnon turistipäivä Helsingissä käyden Korkeasaaressa, Suomenlinnassa ja Tuomiokirkolla. Ensimmäisestä kohteesta sen verran, että tiedän jonkun teistäkin olevan täysin kaikkia eläintarhoja vastaan, enkä kyllä itsekään oikein tiedä mitä ajattelen niistä. Toisaalta Korkeasaaressa kuitenkin tehdään tärkeää eläinsuojelutyötä, mutta ovatko ne eläimet kuitenkaan onnellisia siellä häkeissään. Korkeasaaressa eläimillä kuitenkin näyttää olevan kohtuullisen suuret ja mahdollisimman luonnonmukaiset tarhat, toisin kuin esimerkiksi Tallinnan eläintarhassa, missä näin ei todellakaan ollut ainakaan kaikkien eläinten kohdalla. En varmaan ole menossa Korkeasaareen ihan heti uudestaan, mutta en mä sitä paikkaa nyt mitenkään täysin tuomitsekaan.

Korkeasaaren jälkeen käytiin syömässä ja sen jälkeen lähdettiin lautalla käymään Suomenlinnassa. Olen itse käynyt siellä viimeksi joskus ihan pienenä ja kaverini ei ollut käynyt koskaan, joten oli mielenkiintoista käydä siellä pyörimässä. Yllätyttiin siitä, kuinka laaja Suomenlinnan alue onkaan sekä siitä, että siellä oikeasti asuu ihmisiä ja aika paljonkin! Useamman tunnin aikana ei todellakaan ehditty näkemään kaikkea, joten tuolle nätille alueelle pitää kyllä joskus päästä uudestaankin.

Päivän lopuksi meille jäi vielä sen verran aikaa ennen bussin lähtöä, että ehdittiin vilkaisemaan Tuomiokirkkoa ja jäätiin hetkeksi sen portaille istuskelemaan. Kaiken kaikkiaan meillä oli kyllä tosi onnistunut päivä! Tuollaisia minireissuja olisi kiva tehdä enemmänkin, varsinkin kun Onnibussilla saattaa päästä niin halvalla. Tosin se parinkymmenen kilometrin bussimatka täältä pikkukaupungista Lahteen saattaa maksaa enemmän kuin parinsadan kilometrin matka Onnibussilla... Mutta kuitenkin, lisää tällaisia päiviä, kiitos!

Kuviakin tuli räpsittyä ihan kiitettävästi, löytyikö näistä jotain suosikkia?

12 kommenttia:

 1. Prezewalskin hevoset ja leopardi 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät niistä kuvista, tuo varsa kyllä oli ihan liian söpö! :D

   Poista
 2. Kivanoloinen päivä sulla! Itse oon menossa Tampereelle viettämään tollasta turisti päivää :D
  jasmintuomi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Sulle tulee varmasti kiva päivä! Mä olen jo suunnittelemassa toista turistipäivää johonkin toiseen kaupunkiin. Tampere olisi ollut kiva, jos sieltä olisi lähtenyt busseja illalla Lahteen, mutta taidetaankin nyt suunnata Tampereen sijaan Jyväskylään :D

   Poista
 3. Tosi kivoja kuvia oot saanut otettua!❤

  http://monajasanti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, minun suosikkiin nousi tuo leopardi kuva ja nuo joutsenen poikaset ovat kyllä niin suloisen näköisiä! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja kiva postaus! Saitkin uuden lukijan : D lemppareiksi näistä valikoitui tuo viimeinen, ihanan pirteä kuva! : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.