28. elokuuta 2016

Rippikuvia kesältä

IMG_6538_edited

1

IMG_6373_edited

4

IMG_7501_edited

3

IMG_7879_edited

IMG_7839_edited

IMG_7823_edited

5

6

IMG_9205_edited

2

IMG_9226_edited

IMG_9236_edited

8

IMG_9355_edited

7

Kesän aikana sain kuvata näiden viiden ihanan tytön rippikuvat ja sain heiltä luvan myös julkaista kuvia tänne teidän nähtäväksi. Oon kyllä tykännyt tosi paljon tästä kuvaajan hommasta ja olen iloinen, että uskalsin silloin keväällä ryhtyä tähän. Ehkä ensi kesänä pääsisin vielä enemmän kuvailemaan, kun on kokemustakin vähän enemmän! Näiden kuvien lisäksi kuvasin myös heistä kahden rippijuhlissa ryhmäkuvia ja vähän muita tunnelmia, mikä oli myös tosi kivaa, vaikka ryhmäkuvien ottaminen ei kyllä todellakaan ole mitään helppoa... Toinen yllättävän vaikeaksi todettu asia oli hevosen kanssa kuvaaminen. Huh, että voikin kahden elävän olennon ohjaaminen olla vaikeaa! :D Mutta kaikesta on kuitenkin opittu ja kaikki asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisiä, joten enköhän mä tätä jatka ensi vuonnakin!

Rippikuvien ottamisen lisäksi päädyin kuvaamaan myös yhdet pienet häät, mikä oli kauhuskenaarioista huolimatta aika kiva keikka myöskin. Oikeastaan sen verran kiva, että haaveilen saavani joskus tehdä sitä lisääkin. Siis joskus, ihan lähiaikoina en tietenkään edes suostuisi yksin mitään isompia häitä kuvaamaan. Mietin, että voisi joskus olla kiva päästä jonkun kokeneen hääkuvaajan mukaan auttelemaan ja siten opettelemaan lisää. Siitä taas tuli mieleen mun viestintälinjan TET, eli mun pitäisi tänä lukuvuonna viettää noin viikko tutustuen johonkin media-alan ammattiin. Kesällä sitten keksin, että olisi ihan mahtavaa päästä jonkun ammattikuvaajan avustajaksi seurailemaan ja oppimaan erityisesti ihmisten kuvaamisesta miljöössä. Mua ei nimittäin kovin paljon innosta viikko jossain perus studiossa, mutta miljöökuvaus kiinnostaa sitäkin enemmän! Silloin tuo TET tosin täytyisi varmaan toteuttaa jotenkin keikkaluontoisesti, enkä tiedä, onnistuisiko se. Enkä kyllä tiedä myöskään sitä, olisiko kenelläkään hommia ilmaiselle avustajalle, mutta täytynee selvitellä asiaa... Mutta jos täällä on muita lukion medialinjan käyneitä tai muuten vain tiedätte jotakin kivoja jollain tavalla mediaan liittyviä työpaikkoja, jonne voisi päästä tutustumaan, niin varasuunnitelmia otetaan ilolla vastaan!

Olisitko kelpuuttanut jonkun näistä omaksi rippikuvaksesi?

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Olisi silloin itsekkin ollut kivaa olla oma kuvaaja rippijuhlissa mutta ainoa kuvaus taitoinen olin tietenkin minä itse joten kameran antaminen henkilölle joka ei sitä osaa edes käyttää oli vähän pelottavaa. Olisi kyllä kivaa päästä oppimman oikealta kuvaajalta.

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja eikä, onneksi itselläni oli se yksi kuvaustaitoinen kaveri, olisi ehkä vähän harmittanut tuollainen tilanne :/

   Poista
 2. hyvin sulta luonnistuu henkilökuvauskin, tosi onnistuneita! :-)

  VastaaPoista
 3. Todella hienoja kuvia kyllä! Tälläiset kuvat olisivat olleet omanakin rippipäivänäni oikein toivottuja normaalien studiokuvien sijasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsekin kyllä pidän paljon enemmän tällaisista miljöössä otetuista kuvista, kun niihin saa paljon enemmän sitä persoonallisuutta :)

   Poista
 4. Tosi upeita kuvia! Nuo heppakuvat ovat kyllä ihanania, olis kiva itsekkin ottaa rippikuvat jonkun ponin/hevosen kanssa, sitten kahden vuoden päästä kun pääsen ripille!

  VastaaPoista
 5. girl where have your blog been all my lifE??? *-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, well I have blogged less than two years now, so you haven't lost so much yet :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.