6. lokakuuta 2016

Kameralaukun sisältö

IMG_9296_edited

Nyt, kun mulla viimein on kameran ja objektiivien lisäksi myös kunnon reppu, jossa kantaa niitä, ajattelin vihdoin esitellä teille koko kuvauskalustoni. Vaikka tuolla blogin sivupalkissa lukeekin kamerani ja kaikkien objektiivien tiedot, niin niihin kameratarvikkeisiin kuuluu kyllä kaikenlaista muutakin pientä. Ja jos muuten kiinnostaa, millaisia tarvikkeita mulla on ennen näitä ollut, niin niistä löytyy postausta täältä tai sitten ostoslistaa hankittavista tarvikkeista löytyy täältä. Nyt kuitenkin keskitytään nykyhetkeen!

Mindshift rotation180

Aloitetaan tietenkin siitä, missä näitä muita juttuja kannetaan - eli repusta. Keväällä valitinkin myös täällä, kuinka mistään ei löydy sitä täydellistä kamerareppua. Lopulta kuitenkin löysin sen, vaikkei tämä ollutkaan ihan sellainen, mitä etsin. Enhän osannut edes haaveilla näin kivasta repusta, kun en tiennyt tällaisten olemassaolosta!

Repun erikoisuus on kotelossa, jonka saa pyöräytettyä käytettäviin ilman koko repun ottamista pois selästä. Siis ihan mahtava keksintö tällaiselle laiskalle kuvaajalle! Tuo kotelohan on ensisijaisesti tarkoitettu siihen, että kameraa voi pitää siellä ja saada sen sitten nopeasti käyttöön, mutta itse sen sijaan pidän tuolla yleensä paria objektiivia. Kuvausreissuilla kun kuitenkin pidän sen kameran koko ajan kädessä, mutta ennen tämän repun hankkimista jaksoin harvoin vaihtaa objektiivia, vaikka tilanteeseen paremmin sopiva objektiivi olisikin mukana. Kun eihän sitä yhtä objektiivia vaan jaksa kaivaa sieltä laukusta! Tämän repun avulla objektiivin vaihto on helppoa ja nopeaa, joten enää ei jää paremmat kuvat ottamatta laiskuuden takia.

IMG_0666_edited
Koteloon mahtuu esimerkiksi kamera kahden pienemmän objektiivin kanssa tai sitten kaksi vähän isompaa objektiivia.

IMG_9120_edited
Eihän tämä kuitenkaan ole täysin kamerarepuksi tarkoitettu, sillä kameravarusteille on tosiaan tarkoitettu vain tuo pieni alaosa. Ylhäällä olevassa isommassa taskussa ei ole esimerkiksi mitään pehmusteita, vaan se on tarkoitettu kaikenlaisen muun tavaran kuljettamiseen. Mutta kyllä ne loput objektiivit ja kamera on sielläkin ihan ehjänä pysyneet... Täytyy varmaan kuitenkin jossain välissä hankkia myös "oikea" kamerareppu tämän kaveriksi, sillä eihän tämä ihan kaikkiin tilanteisiin oikein sovi. Mutta retkillä ja muuten luonnossa liikkuessa tuo on ihan mahtava, se on kesän aikana tullut testattua moneen otteeseen. Eteen tulevat remmit, tukevat olkaimet sekä selässä olevat pehmusteet takaavat, ettei reppu tunnu painavanakaan ikävältä selässä pitkän reissun jälkeen. Ja reppuun ihan oikeasti mahtuu vaikka mitä!

Repun merkki on MindShift Gear ja malli Rotation 180° Trail 16L. Itse ostin tämän Scandinavian Photosta, tosin siellä näköjään ainakaan tällä hetkellä ole näitä ihan samanlaisia. Muita malleja löytyy kyllä ja suosittelen ehdottomasti tutustumaan, jos erityisesti luontokuvaus kiinnostaa! Valmistajan sivuilta löytyy myös lisää kuvia ja video repun toiminnasta. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos, olen vaan edelleen niin innoissani tästä siististä repusta, niin pakko hehkuttaa sitä muillekin! :D

IMG_9183_edited

Kamerani on tosiaan edelleenkin tämä minulla yli kolme vuotta ollut, kymmeniä tuhansia kuvia ottanut, ensimmäinen järjestelmäkamerani, Canonin 1100D. Kyllähän se edelleen toimii ihan moitteettomasti ja sen kanssa on ollut kiva tutustua valokuvauksen maailmaan, mutta kaipaisin jo vähän enemmän kuin mitä tällä kameralla on tarjota. Varsinkin sen jälkeen, kun sain elokuussa testata 70D:tä parin viikon ajan (mun oli tarkoitus testata myös muita saman hintaluokan runkoja, mutta tämä ei minusta riippumattomista syistä onnistunutkaan...), on tämä alkanut tuntumaan pieneltä muoviselta lelulta. Tavoite kuitenkin on saada uusi kamera ostettua viimeistään Black Fridayna marraskuun lopussa!

IMG_9179_edited

Objektiiveja multa löytyy kaikkiaan neljä, tässä pieni selitys jokaisesta:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6
- Vihattu ja rakastettu kittiputki, joka nyt sattui tulemaan kameran mukana. Vihaan tämän ääntä, hidasta toimintaa ja kuvien lopputulosta (varsinkin, jos on vähänkään hämärämpää), mutta polttovälinsä puolesta tämä on kuitenkin todella tarpeellinen. Käytänkin tätä lähinnä maisemien kuvaamiseen ja muuhun, mihin nyt tarvitsee laajempaa polttoväliä. Ja tämä on usein helppo valinta silloin, kun ei ole ihan varma, millaisia asioita tulee kuvaamaan.

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
- Hankin tämän noin puoli vuotta kamerarungon saamisen jälkeen, ja olen edelleen todella tyytyväinen ostokseeni sekä siihen, että ostin nimenomaan tämän toiseksi objektiiviksi. En tosiaan blogannut vielä tämän ostamisen aikoihin, niin en tästä koskaan ole sen pidemmin kirjoitellut, joten totean nyt vain: suosittelen! Käytän tätä enimmäkseen luonnon, eläinten ja ratsastuksen kuvaamiseen.

Canon EF 50mm f/1.4 USM
- Tästä löytyykin pidempää esittelyä ja arvostelua täältä. 50mm on todella monikäyttöinen polttoväli ja tämän valovoima riittää melkeinpä mihin vain. Tällä onnistuu niin ihmisten, lemmikkien, luonnon kuin tuotteidenkin kuvaaminen. Veikkaisin tämän olevan käytetyin objektiivini.

Canon EF 100mm f/2.8L IS USM
- Tämän uusimman objektiiviostoksen tarkempaa esittelyä ja perusteluja ammattitasoisen putken hankkimiselle löytyy tästä postauksesta. Makrokuvaukseenhan tämä on tarkoitettu, mutta tykkään kyllä muutenkin kuvailla tällä luonnossa, sillä jälki on niin upean näköistä sekä toiminta nopeaa ja hiljaista. Tämä on täydellinen myös potrettilinssiksi, ja otinkin esimerkiksi suurimman osan viime kesän rippikuvista tällä. Oikeastaan käytän tätä aina, kun se vaan polttovälin puolesta on mahdollista.

IMG_0631_edited

Jokaisen objektiivin nokalle löytyy myös UV-suodin. Ei oikeastaan siksi, että se suojaa UV-säteilyltä, vaan siksi, että se suojaa itse objektiivin linssiä naarmuilta ja lialta. Tiedän, että joidenkin mielestä UV-suodin on ihan turha ja vain pilaa kuvien laadun, mutta itse en huomaa laadussa mitään eroa. Mieluummin kuitenkin maksaisin sen 20€ uuden suotimen hankkimisesta kuin paljon enemmän objektiivin korjaamisesta.

Nuo kaksi vastavalosuojaa ovat 50 milliselle sekä tuolle makro-objektiiville, ja minulle niidenkin suurin käyttötarkoitus on suojata objektiivia. Olisin muuten hankkinut vastavalosuojan myös zoomiputkelle, mutta 60 euron hinta yhdestä muovirinkulasta ei houkutellut, eikä kyllä houkuttele edelleenkään. Ja tietty myös tuolle kittiputkelle voisi ostaa vastavalosuojan, mutta toisaalta kyseinen halpa linssi aiheuttaa sen verran turhautumista, ettei sen kohtalo ei mua edes suuremmin huoleta...

IMG_9261_edited

Mun jalusta on ikivanha ja iskältä saatu, Cullmann näyttää olevan merkiltään. Tästä puuttuu jotain pikkuosia, jaloissa ei ole kunnon pehmusteita ja kamerassa oleva kiinnike on naarmuttanut kamerani pohjasta kaiken tekstin irti, mutta kyllähän tämä asiansa ajaa. Voisin ehkä innostua käyttämään jalustaa enemmän, jos omistaisin oikeasti kunnolla toimivan. Sellainen ei kuitenkaan nyt ole ostoslistan kärjessä.

IMG_0657_edited

Pidän repussa mukana aina myös varamuistikorttia sen varalta, jos se ensisijaisesti käyttämäni kortti vaikka sattuisi jäämään kotiin, tulemaan täyteen tai menemään jotenkin rikki. Tätä en siis yleensä käytä, vaan muuten täysin samanlaista, 16GB:n korttia. Monien mielestä varmaan vähempikin tila riittäisi, mutta itse tykkään siitä, ettei oikeastaan koskaan tarvitse miettiä, onkohan se kortti kohta täynnä vai ei. Tietysti sitten, jos kuvaisi paljon samalla kertaa ja muistikortille tapahtuisi jotain, niin siinäpä sitten menisi ihan kaikki kuvat samalla kortilla... Pitää vain toivoa, ettei näin tapahdu! :D

IMG_0648_edited

Mukana kulkee tietysti myös puhdistussetti. Ostin tämän joskus erään verkkokaupan alennusmyynneistä, eikä koko setille jäänyt hintaa kuin 7 euroa! Ihan hyvin ovat asiansa hoitaneet.

IMG_0669_edited

Ja kun otsikossakin lupasin esitellä koko sisällön, niin näytetään nyt sitten myös kaikki ne ei valokuvaukseen liittyvät jutut, mitä mulla yleensä vähintään on mukana tuolla repussa. Kun tosiaan usein olen kuvailemassa metsän keskellä, niin ajattelin tuollaisen minikokoisen ensiapupakkauksen olevan ihan hyvä juttu. Sieltä löytyy kaikenlaista rakkolaastareista ja buranasta punkkipihteihin ja sideharsoihin. Vettä täytyy tietenkin aina olla mukana vähänkään pidemmillä reissuilla. Vesipullo muuten kulkee myös kätevästi tuon repun ulkopuolella olevassa taskussa! Ja no, ehkä nuo nenäliinat, aurinkolasit ja huulirasva eivät sen kummempia selittelyjä kaipaa.

Mitä sun kameralaukusta löytyy?

15 kommenttia:

 1. Hei, kiva lukea jonkun muun esittely kamerasta, joka itsellänikin on ja muutamasta objektiivistasi.
  Harrastan myös kuvaamista, varsinkin luonnon. Täytyypä tutustua blogiisi tarkemmin.

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Mun kameralaukussa on suht samanlainen sisältö, tosin vain kaksi objektiiviä ja ostin sellaisen pienen kirkaan valon kuvausvaloksi.

  Olen ostamassa uudempaa kameraa (käytettynä) ja noita samoja runkoja onkin näkynyt. Suositteletko tuollaita kameraa tälläiselle harrastelijalle? Minulla on minijärkkäri mutta tollaista isompaa olen haaveillut pitkää. Mitä itse olet pitänyt?

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joku sellainen kuvausvalo voisi kyllä olla itsellenikin hyödyllinen!

   En välttämättä suosittelisi ostamaan tätä 1100D:tä enää, kun se on melko vanha malli. Vaikka kyllähän sillä ihan hyvin saa niitä kuvia otettua ja omani on ainakin toiminut ihan niin kuin pitääkin. Joku tämän tyylinen sulle varmaan olisi hyvä, mutta en nyt oikein osaa ottaa kantaa siihen, olisiko esimerkiksi 1200D parempi vai sitten Nikonin tai jonkun muun merkin ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi suunnatut rungot.

   Poista
  2. Kiitos vstauksestasi. Olen miettinyt juuri Canonin ja nikonin kameroita, koska niihin löytää aina helpoiten kaikkia lisä osia. Ja etsinkin sellaista vähän kehittyneemmälle kuvaajalle, eli en ihan aloittelijalle. Voisinkin katsella jos löytyykin vähän uudempi kamera.

   Poista
 3. Kiva postaus! Itse olen aika amatööri vielä kuvaushommissa, koska kesällä vasta sain hommattua järkkärin. Kivaa on ollut kokeilla kaikkea, mutta nyt jo alkanut houkutteleen jonkun putken ostoa. Hyviä juttuja noista putkista, mutta minkäkokoista putkea itse suosittelisit ensin ostettavaksi (ennen kuin rahaa löytyy muihin putkiin) kun nyt löytyy vain perus Kit putki?

  Kätevä reppu! Tuollainenkin on saatava!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) On aika mahdotonta sanoa, mikä objektiivi juuri sinun kannattaisi hankkia, sillä se riippuu niin paljon siitä, mitä kuvaat. Mulle hyvä oli tuo pidemmän polttovälin objektiivi, mutta jos kuvaat paljon esimerkiksi ihmisiä tai maisemia, niin se ei välttämättä ole niin tarpeellinen sinulle. Kannattaa lukea
   tämä postaus objektiiivien ominaisuuksista, ehkä siitä olisi apua? :)

   Poista
 4. Ihastuin sun blogiisi, tää on niin aito, opettavainen ja samaistuttava - mutta todella tyylikäs! Tästäkin postauksesta oli hurjasti apua, itse vasta aloittelen kuvailua (ostin järkkärini parisen viikkoa sitten..?) ja tämä blogi on täydellistä luettavaa. Liityin lukijaksi, tänne tulen eksymään jatkossakin! :-)

  ♥:llä Kisses from Saana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi ja tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista
 5. Kiva blogi sinulla! Etsiskelin tässä uusia valokuvausblogeja luettavaksi ja tämä jää kyllä listalle. :)

  P.s. Haha, mua alkoi vähän naurattamaan, mulla nimittäin on ihan samanlainen jalusta ja myöskin isän vanha! :D Lievästi ilmaistuna haaveilen uudesta, ei noissa kivikautisissa tahdo enää kaikki säädöt pitää ja se hankaloittaa toisinaan kuvaamista... Mutta tuntuupahan se uusi jalusta sitten mielettömän hienolta kun sen saa hommattua!

  Tsemppiä fotoiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tervetuloa seurailemaan! :)

   Haha, hauska sattuma! Joo kelpaisi kyllä kieltämättä mullekin uusi jalusta... Täytyy ehkä varoa, ettei pääse käsiksi mihinkään oikeasti toimivaan jalustaan, niin ei sitten niin paljon osaa haaveillakaan paremmasta. Se uusi jalusta kun se ei ihan vielä ole mun ostoslistan kärkipäässä :D

   Poista
 6. Kameralaukun sisuksia tai sellaisia pehmusteita saa muuten tilattua Kiinasta kympillä
  http://halpaahyotytavaraakiinasta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta! Tosin melkein näin vuosi myöhemmin olen jo ehtinyt hankkia itseleni toisenkin kameralaukun... :D

   Poista
 7. Hei, onko sinulla vinkkejä, mikä olisi hyvä UV-suodin objekteihin. Harkinnan alla, mutta en tiedä mikä olisi sopivin. Entäs minkäkokoinen UV-suodin sopii mihinkin objektiiviin? Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että niillä on ihan kamalasti eroja, kunhan ei mitään Kiina-halppiksia osta :D Mulla on kaikki Hoyaa tai Kenkoa. Ne koot vaihtelee tosi paljon, mutta jokaisessa objektiivissa kyllä lukee sen halkaisija, yleensä jossain siellä linssin päässä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.