2. helmikuuta 2017

Naamioitunut puhelin

naamioitunut puhelin-4800

naamioitunut puheln_4850

naamioitunut puhelin-4789

naamioitunut puhelin-4827

naamioitunut puhelin-4907

naamioitunut puhelin-4819

naamioitunut puhelin-4890

naamioitunut puhelin-4899

Vähän aikaa sitten meillä oli kuviksen kurssilla tehtävänä muuttaa jonkin esineen tavallinen merkitys, tarkoitus tai käyttötapa sijoittamalla se erilaisiin ympäristöihin ja sitten valokuvata sitä asetelmaa. En ollut ihan varma, täyttäisivätkö nämä kuvat täysin tehtävänannon, mutta mulle vaan tuli heti mieleen nämä pari vuotta sitten ottamani kuvat, joten nyt oli hyvä syy ottaa uudestaan tällaisia kuvia. Ja no, ainakin opettaja tykkäsi.

Lupasin näköjään tuossa edellisessä samalla idealla otettuja kuvia sisältävässä postauksessa kertoa vielä, miten tällaisia kuvia pystyy ottamaan, jos et sitä itse vielä keksinyt (ei se mitään, mullakin meni hetki miettiessä, kun tällaisen kuvan ihan ensimmäistä kertaa näin). Ideahan on hyvin yksinkertainen: otin puhelimen kameralla kuvan siitä kohdasta, johon puhelimen aioin asettaa, avasin kuvan, asetin puhelimen paikoilleen ja ehkä vähän zoomasin sitä oikean kokoiseksi ja otin sitten kameralla kuvan. Puhelimessa näkyvän kuvan kirkkautta saa helposti säädeltyä oikeanlaiseksi näytön kirkkautta muuttamalla tai jos se ei riitä, niin kuvaa kannattaa vähän muokata. Ihan hauskaa puuhaa, kannattaa kokeilla! ;)

Mikä näistä kuvista on suosikkisi?

12 kommenttia:

 1. Kaikki on tosi kivoja, mutta yksittäisenä kuvana tuo keinukuva on paras! :)

  Unihiekkaa hiuksissa

  VastaaPoista
 2. Toisiksi ylin tai tikkataulu kuva oli lempparini. Hauska idea ja todella hyvin toteutettu.
  Kuusenmatkassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Tosi hauskoja pitää todellakin kokeilla :D

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Todella hauska idea! Nää oli kyllä kaikki tosi makeita, tykkäsin erityisesti keinukuvasta ^^

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavia kuvia! Ois siisti joskus kokeilla, upee ja hauska idea! :D

  VastaaPoista
 6. Pitää minunkin tuota kokeilla. Upeita olivat nuo sinun ottamasi kuvat ja mahtava idea! :) ensimmäinen, toinen ja kuudes kuva olivat minun suoisikkejani. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.