18. kesäkuuta 2017

Päiväretki Ouluun

päivä oulussa-2994

päivä oulussa-2890

oulu toripolliisi kauppatori tähtitorni

päivä oulussa-2859

päivä oulussa-2835

päivä oulussa-2811

päivä oulussa-2792

päivä oulussa-2803

päivä oulussa-2850

päivä oulussa-2900

päivä oulussa-2913

päivä oulussa-2936

päivä oulussa-2951

päivä oulussa-2962

päivä oulussa-3013

päivä oulussa-3017

päivä oulussa-3037

päivä oulussa-3138

päivä oulussa-3143

päivä oulussa-3075

päivä oulussa-3079

päivä oulussa-3089

Perjantaina oli vihdoin kauan odotettu lomapäivä, kun vietettiin Ainon kanssa turistipäivää kauniissa Oulussa. Tehtiin niin, että mentiin yöllä Onnibussilla Lahdesta Ouluun, oltiin noin 16 tuntia siellä ja taas seuraavana yönä tultiin takaisin. Kyseessä oli siis erittäin matalan budjetin reissu, sillä matkat ja majoitukset olivat yhdeltä henkilöltä vain 16 euroa! ;D

Meillä oli oikeasti todella kiva reissu, miniloma jopa ylitti omat odotukseni ja sääkin oli ihan täydellinen. Oulu oli ihan älyttömän kaunis kaupunki, tuo 16 tuntia oli ihan tarpeeksi kaupungin keskustan alueeseen tutustumiseen ja bussissakin sai nukuttua yllättävän hyvin. Jotenkin mulla oli myös sellainen fiilis, että olisin ollut jossain ulkomailla. Johtuu varmaan siitä, etten ollut koskaan aiemmin käynyt kyseisessä kaupungissa eli kaikki oli ihan uutta, kaupunki on niin erilainen verrattuna siihen tuttuun Lahteen, "jouduin" puhumaan englantia pariinkin otteeseen ja Rotuaari -kävelykadulla oli jotenkin aika kansainvälinen tunnelma.

Yksi yllättävä asia oli pyöräilijöiden paljous. En varmasti ole koskaan nähnyt yhtä paljon pyöräilijöitä yhden päivän aikana! Tiesin kyllä Oulun maineen pyöräilykaupunkina, mutta silti se oli jotenkin jopa huvittavaa, kun tuntui että ollaan ainoat kävelijät. Toisaalta alkoi kyllä itseäkin välillä mietityttämään, olisiko pitänyt vuokrata pyörä jostain, sillä jalat olivat melko kuolleet koko päivän kävelyn jälkeen. Ja jos nyt jotain miinuksia reissusta haluatte kuula, niin Oulussa oli paljon enemmän kaikenlaisia pistäviä öttiäisiä, siitä en tykännyt yhtään. :D Mutta muuten ihan täydellinen minilomakohde!

Siltä varalta, että joku muukin nyt innostuu tekemään kotimaanmatkailua tai muuten vaan kiinnostaa, niin käytiin ainakin tällaisissa suosittelun arvoisissa paikoissa: Kauppatori (Toripolliisi löytyy sieltä!), Tähtitornin kahvila (tai siis kuvattiin sitä vaan ulkoapäin), Pikisaari ja muut matkalla Nallikarin uimarannalle (siis ihan älyttömän upea ranta, miksei tästä puhuta enemmän?!), Pannukakkutalo, Cafe Rooster, Rotuaari, kauppakeskus Valkea, Kaupungintalo, kirkko ja muut hienot rakennukset siinä ympärillä sekä tietysti Ainolan puisto.

Oletko sinä viettänyt turistielämää koti-Suomessa?

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Hyvin oot onnistunut ikuistamaan ihanan lomapäivän! :)
  Oulu on tosi nätti kaupunki, juurikin siellä vietetyt kesäpäivät on aivan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, voisin mieluusti viettää noissa maisemissa toisenkin kesäpäivän! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.