20. elokuuta 2017

Kolmelta kuvauskeikalta

1

noorasikkila-5008

6

4

vanhalarippikuvaus-8102

2

Saara-17

3

Alkukesästä jaoinkin tänne jo valmistujaiskuvia sekä rippikuvia, mutta tässä olisi vielä vähän loppukesälle jääneiden asiakaskuvausten satoa. Näiden kuvien lisäksi olen ottanut muutamissa juhlissa kuvia, mutta niihin kuviin vaan on vähän hankalampi alkaa kysellä julkaisulupia kuvissa esiintyviltä ihmisiltä. Yhden perheen lapsiakin kävin kuvailemassa. Näistä kuvista kahdet ovat rippikuvat ja alimmat taas koulun vuosikirjaa ajatellen otetut kuvat (kuvattava oli kanssani samalla yläasteella, mutta asuu nykyään Yhdysvalloissa).

Jotenkin olen jokaisen kuvauskeikan jälkeen itsekin ollut aina todella hyvällä tuulella. Osittain se varmaan johtuu jo ihan siitä, että pitää itse olla jotenkin rennolla ja hauskalla tuulella, jotta saisi kuvattavankin hymyilemään.  Mutta kyllä se suurin ilo kuitenkin tulee varmastikin ihan siitä, kun tuo homma on vain niin kivaa! Myös juhlia on ollut tosi kiva päästä kuvaamaan niiden mahtavan tunnelman takia, vaikkei itse edes tuntisi entuudestaan yhtäkään paikalla olevaa henkilöä.

Jokaisen kuvauskeikan jälkeen mietin myös, kuinka kivaa olisikaan tehdä tällaista päätyökseen. Samaan aikaan kuitenkin tiedän, ettei pelkkä valokuvaus kuitenkaan ole sitä, mitä haluan loppuelämäni tehdä. Parempi siis kuitenkin pitää se kivana harrastuksena ja pienenä lisätienistinä!

Nyt, kun kesäni on muutenkin ollut hyvin kiireinen, enkä ole juuri muuta kuvannut kun näitä asiakaskuvauksia (tarkistin juuri, että edellinen "ihan vaan huvikseen" otettu kuva on heinäkuun ensimmäiseltä päivältä...), on ollut kiva kuitenkin tehdä edes niitä! Muuten en nimittäin olisi varmaan löytänyt ollenkaan ylimääräistä aikaa kuvaamiselle. Syksylle mulle on kuitenkin vasta ihan pari kuvauskeikkaa, joten lisääkin "vapaa-aikaa" opiskelun väliin olisi kiva saada. Portfolio ja yhteystiedot löytyvät täältä! ;)

Löytyykö täältä muita pienimuotoisesti valokuvaustöitä tekeviä?

8 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia olet ottanut. Itse en tee pienimuotoisesti valokuvaustöitä, mutta haluaisin ehkä tulevaisuudessa tehdä.

  http://unelmaani.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja kuvia! En ole tehnyt oikeastaan minkäänlaisia valokuvaustöitä (jos kavereiden kanssa otettuja kuvia ei lasketa) mutta joskus tulevaisuudessa se voisi olla ihan kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuo kavereiden kanssa kuvailu saattaa johtaa siihen, että pian sua jo pyydetäänkin kuvaamaan jotain ;)

   Poista
 3. Hienoja kuvia noi on. Sä oot hyvä kuvaamaan

  VastaaPoista
 4. Kivoja valmistujaiskuvia! :)

  -Ruut

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.