30. marraskuuta 2017

Terveisiä Roomasta

Rooma Italia marraskuu-1611

Rooma Italia marraskuu-0958

Rooma Italia marraskuu-1155

Rooma Italia marraskuu-1804

Rooma Italia marraskuu-0761

Rooma Italia marraskuu-0967

Rooma Italia marraskuu-0882

Rooma Italia marraskuu-0896

Rooma Italia marraskuu-0979

Rooma Italia marraskuu-1703

Rooma Italia marraskuu-0739

Rooma Italia marraskuu-0987

Rooma Italia marraskuu-0921

Rooma Italia marraskuu-0745

Rooma Italia marraskuu-1814

Rooma Italia marraskuu-1827

Rooma Italia marraskuu-1843

Rooma Italia marraskuu-1870

Rooma Italia marraskuu-1874

Rooma Italia marraskuu-0904

Rooma Italia marraskuu-1160

Rooma Italia marraskuu-0733

Terveisiä Roomasta! Tai no, tultiin kyllä kotiin jo yli viikko sitten, mutta enpä nyt parempaakaan otsikkoa näille ensimmäisille kuville keksinyt. Olin tosiaan kaverin kanssa neljä ja puoli päivää tutustumassa Roomaan. Itsehän en mitään päivää pidempää kesälomaa ehtinyt viime kesänä pitää, joten tämä meni hyvin siitäkin (tai no, saatoin myös sanoa viime kevään Kroatian matkan olleen etukäteen vietetty kesäloma... :D). Lisäksi pieni loma oli itselleni myös palkinto kesän ja syksyn yo-kokeisiin lukemisesta, ja loman aikana tulleiden lopullisten tulosten perusteella loma olikin ihan ansaittua. Näillä lomailuilla pitäisikin sitten jaksaa jouluun asti!

Kokonaisuudessaan reissu oli tosi kiva, mutta matkustamisen osalta oltiin aika epäonnisia. Tai tiedättekö, kun sekä lentokenttäbussi Suomessa että lento Roomaan olivat ihan reilusti myöhässä, muutama tunti yöstä tuli nukuttua Rooman lentokentällä ja bussi keskustaankin oli yli tunnin myöhässä, ei enää edes jaksa yllättyä siitä, ettei hostellivaraus ollut mennyt hostellin järjestelmiin. Paluumatkallakin meidät tungettiin tavallaan väärään lentokenttäbussiin, huomattiin lennon vaihtunut portti hetki ennen kuin matkustajia alettiin ottaa sisään, meidän laukut lähtivät viime hetkellä ruumaan (enkä todellakaan ollut pakannut laukkua ruumankestäväksi, ja se tulikin likaisena ja märkänä takaisin. Onneksi siellä ollut objektiivi oli ehjä!), itse lento oli melkein tunnin myöhässä ja Suomessakaan bussi ei tietenkään ihan ajoissa ollut. Toki nuo kaikki ovat melko pieniä juttuja, mutta kun niitä oli niin paljon... Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että päästiin ehjin nahoin kohteeseen ja takaisin, eikä mitään tavaroitakaan kadonnut matkalla (lukuun ottamatta mun meikkisiveltimien säilytyspussukkaa, mutta, no joo... :D).

Säiden suhteen sen sijaan meillä oli melko hyvä tuuri. Kertaakaan ei edes satanut kunnolla, ja ainakin parina päivänä pystyi ihan hyvin olemaan t-paidalla ulkona. Mikään helle siellä ei siis ollut, mutta oli kuitenkin erittäin virkistävää nähdä aurinko, sininen taivas sekä vihreyttä ja ihania syksyn värejä. Muita matkailijoita näkyi tähänkin aikaan vuodesta todella paljon, joten en välttämättä halua edes tietää, millainen tungos siellä on joskus kesäkuukausina, samaan aikaan kun lämpöasteetkin kohoavat yli kolmenkymmenen. Marraskuu oli siis oikein hyvä aika tutustua Roomaan!

Kuvattua tuli yllättävän paljon, ja kaikkiaan matkapostauksia onkin tulossa viisi kappaletta. Tähän ensimmäiseen laitoin kaikenlaista sekalaista, kaupungin katuja ja pienempiä nähtävyyksiä. Seuraavista osista sitten löytyy enemmän nähtävyyksistä. Toivottavasti keksin niihinkin jotain sanottavaa, kun tämä muutaman lauseen teksti nyt vähän venähti...

P.s. Olen muutaman viime viikon ajan ollut mukana järjestämässä PopUp-joulutoria täällä Orimattilassa ja kyseinen tapahtuma pidetään 2.-3.12 kauppakeskus Orimatin päädyssä olevassa tilassa. Itse olen paikalla myymässä kalentereita sekä lahjakortteja, saa tulla moikkaamaan! Lisätietoa tapahtumasta täällä.

Löytyykö lukijoista Roomassa käyneitä?

8 kommenttia:

 1. Heti kun näin instagrammissa että nyt oot tehnyt tän Rooma postauksen mitä oon vähän aikaa odotellut :D Ihania kuvia! ja ihana Rooma ! Oon itte lähössä kroatiaan keväällä luokan kanssa, tuli vaan tosta sun kroatia maininnasta :D
  Ja varmaan itellekkin parhain aika vuodessa olis mennä etelään, kun siellä ei ole niin kovin lämmin, sillä itse en kauheasti lämmöstä välitä :D Pitää pistää tuo marraskuu korvan taakse jos aijon lähteä joskus Roomaan :D

  Mitä objektiiveja muuten otit mukaan ja millä otit eniten kuvia :)  Blogi: http://ellanakuvat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, kiva että tykkäsit! Kroatia on kyllä tosi kiva maa sen perusteella, mitä itse olen nähnyt. Varmasti tulee kiva reissu! Ja joo, 30 astetta lämpöä on jo vähän liikaa mullekin, ainakin pidemmän päälle :D

   Mulla oli mukana vain tuo Tokinan 11-16mm f/2.8 ja Canonin 50mm f/1.4. Lajista tuli käytettyä paljon enemmän :)

   Poista
 2. Vitsi miten kauniita ja niin ihanan värikkäitä kuvia!! Matkustuskuume vaan nousee nousemistaan kun noita kuvia kattelee, tällaset postaukset pitäs kieltää lailla :D

  https://linssinlapijuuli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha sori, tiedän tunteen, mutta pitäähän sitä välillä päästä muitakin kiusaamaan :p

   Poista
 3. Vau mitä kuvia! Oon pitkään halunnut päästä Roomaan ja marraskuumatka kuulostaa niin mukavalta! Mutta noi matkasähläykset kuulostaa ihan hirveiltä!

  www.hunajahetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ei ne nyt sitten lopulta ihan niin hirveitä tapahtumia olleet, kun ei enää edes jaksanut toivoa, että jokin menisi suunnitelmien mukaan... :D

   Poista
 4. Wau! Siistejä kuvia! Haluaisin myös itse käydä Italiassa ja Roomassa, mutta olisi myös siistiä käydä Vaticaanissa. Jotenkin vaan tulee matkustettua liian vähän ja vielä vähemmän noihin lämpimiin kohteisiin, mutta tuolla olisi myös varmasti tekemistä kaupunkilomalle! :)

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Kannattaa kyllä joskus käydä tutustumassa Roomaankin. Mekin itse asiassa ehdittiin käymään myös Vatikaanissa, siitä lisää seuraavissa postauksissa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.