11. tammikuuta 2018

Vatikaani & Pantheon

Vatikaani Pantheon rome-1131

Vatikaani Pantheon rome-1122

Vatikaani Pantheon rome-1116

kollaasi1

Vatikaani Pantheon rome-1121

Vatikaani Pantheon rome-1084

Vatikaani Pantheon rome-1067

Vatikaani Pantheon rome-1041

Vatikaani Pantheon rome-1038

kollaasi 2

Vatikaani Pantheon rome-1017

Vatikaani Pantheon rome-1619

Vatikaani Pantheon rome-1659

Vatikaani Pantheon rome-1643

Vatikaani Pantheon rome-1645

Vatikaani Pantheon rome-1629

Italian matkalla teimme tietenkin vierailun myös minivaltio Vatikaanin puolelle. Kävimme kuitenkin vain Pietarinkirkossa sekä tietenkin Pietarinaukiolla. Jälkikäteenkään museon ja Sikstuksen kappelin väliin jättäminen ei kaduta muuten, mutta jälkeenpäin näin Instagramista, että siellä museoilla olisi ollut todella upeat portaat! Valokuvaajan ongelmat... :D

Pietarinkirkossa päätettiin kiivetä kupolin huipulle katsomaan maisemia, mutta lippuja ostaessa ei todellakaan arvattu, mihin oltiin ryhtymässä. Rappusia huipulle oli noin 500 (ja sama määrä toista reittiä pitkin takaisin!), joista tosin vajaat 200 olisi voinut säästää ostamalla kalliimman hissilipun. Ne ensimmäiset askelmat kuitenkin olivat vielä helpot ja leveät, eikä ihmisiäkään ollut paljoa. Mutta mitä lähemmäs huippua päästiin, sitä ahtaammaksi ahdistavammaksi reitti meni ja ihmisistä muodostui jatkuva jono. Jossain paikoissa kierrekäytävän leveys tuntui olevan alle metrin ja yhdessä kohtaa oli pieni putki, jossa portaat menivät jyrkästi ylöspäin ja keskellä oli aukko alas asti sekä muka tukea antava köysi. Levähdyspaikkoja ei liiemmin ollut, eikä takaisinkaan olisi voinut kääntyä ahtauden ja loputtoman ihmisvirran takia. Ja näitä ahtaita portaikkoja tosiaan oli kymmenten, ellei jopa yli sadan askelman verran, mikä silloin tuntui loputtomalta. Jos silloin olisi vielä ollut 30 astetta lämmintä, en varmaan olisi selvinnyt hengissä takaisin... Lähinnä en ymmärrä sitä, miksei esimerkiksi ahtaudesta ollut mitään varoituksia, sillä vaikkei minullakaan mitään ahtaanpaikankammoa ole, alkoi se silti tuntua jo ahdistavalta. Ihan näin varoituksena muille. Itse en lähtisi uudestaan, mutta olihan siellä hienoa kerran käydä. Kupoli ja maisemat olivat hienoja!

Koska myös Pantheon on (nykyään) kirkko, päätyivät kuvat sieltäkin nyt tähän postaukseen. Pantheonissa mun suosikkijuttu oli ehdottomasti siellä vallitseva valo, joka siis tulee vain kupolin keskellä olevasta reiästä. En tiedä, välittyykö valo kunnolla näistä kuvista, mutta se nyt vaan oli täydellinen. Vaikka rakennus oli täynnä ihmisiä, sisällä oli myös ihanan hiljaista ja rauhallista.

Lähtisitkö kiipeämään Pietarinkirkon kupoliin tai oletko kenties käynyt siellä?

12 kommenttia:

 1. Huikean hienot kuvat! Upean näköistä :)

  VastaaPoista
 2. Wau, on kyllä kauniin näköinen rakennus ja paikka! Jossain Sveitsissä ollaan kävelty hirveä määrä pieniä kiertäviä kiviportaita ylös että päästiin maisemapaikoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat paikat olivat tosiaan hienoja, ja vielä kuviakin upeampia paikan päällä! :)

   Itsekin muistan kerran Tallinnassa kiivenneeni erään kirkon kellotorniin kapeita ja liian korkeita kierreportaita pitkin, mutta tämä oli vielä ihan omaa luokkaansa... :D

   Poista
 3. Uu, noi sun kuvat on niin täydellisiä - en tajuu, miten voit kuvata niin hyvin! Totta puhuen sun blogi sai mut innostumaan valokuvaamisesta ja järkkäri/mikrojärkkäri on ollut himouslistalla jo yli vuoden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Ihana kuulla, että blogini on inspiroinut, toivottavasti saat pian itsellesikin kunnon kameran! :)

   Poista
 4. Siellä on kyllä tosiaan nättiä! En nyt tiedä lähtisinkö kiipeämään noita portaita ylös... Ei kuulosta ollenkaan kivalta, (lähinnä siltä ahdistavalta) mutta maisemat näyttävät todella kauniilta. Ehkä mä kuitenkin kiipeäisin sinne ylös, jos olisin paikan päällä. Toisaalta taas, jos ulkona olisi 30 astetta lämmintä niin en kyllä tiedä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli kyllä! Niin no, toista kertaa en lähtisi, mutta kai siellä kerran kannattaa käydä, jos ei kärsi korkean- tai ahtaanpaikankammosta tai pelkää pimeää. Itsellänihän ei mitään noista peloista edes ole, mutta silti se ei ollut kivaa... :D

   Poista
 5. Ihania kuvia! Itse en Rooman-reissulla perheen kanssa mennyt edes sisälle Pietarinkirkkoon, kun silloin sinnekin olis pitänyt jonottaa. Musei Vaticani käytiin kyllä läpi kohtuullisen tarkkaan!

  Toi portaikko kuulostaa näin ahtaanpaikankammoisen korvaan todella karmivalta :-D Toisella reissulla Italiassa jotenkin kuitenkin eksyin yhteen kaupungintalon torniin ja nekin portaat oli kyllä niin ahtaat, että meinasi usko loppua. Onneksi nätti maisema palkitsi! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Marraskuussa jonotusta oli muistaakseni vain reilu tunti, joten se ei ollut mielestäni mitenkään liian paha. Tokihan siellä voisi myös maksaa parikymppiä pääjonon ohi pääsemisestä, mutta sekin jono näytti sen verran pitkältä, ettei haluttu maksaa muutaman kymmenen minuutin säästämisestä.

   Poista
 6. Hienoja kuvia, jotenkin tosi kolmiulotteisia ja koukuttavia :D Lisää tällaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Harmi ettei Orimattilasta löydy samantyyppisiä rakennuksia ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.