29. huhtikuuta 2018

Ajatuksia metsälenkiltä & uusi Instagram-tili

IMG_3358

IMG_3391

IMG_3377

IMG_3400

IMG_3366

Muutama päivä sitten ulkona oli kaunis ilma, joten päätin pitkästä aikaa lähteä kamerani kanssa ulkoilemaan hieman kauemmas. Ajatuksiani tuolta reissulta (ihan näin opiksi muillekin):

Kun kaivat pyörän varastosta talven jälkeen, etkä ole moneen kuukauteen juurikaan harrastanut liikuntaa kävelylenkkejä ja ratsastustunteja enempää, kannattaa ottaa ihan rauhallisesti. Koska neljän kilometrin rankan pyöräilyn jälkeen neljän kilometrin kävelylenkki ei enää innosta.

Jos haluat valokuvata valoisassa, kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle, jotta ehdit poiskin ennen auringonlaskua. Tämä liittyy hyvin vahvasti edelliseen kohtaan.

Mikseivät kaikki objektiivit voi olla samanlaisia kuin tämä Canonin 100mm f/2.8L? Siis tietenkin eri polttoväleillä, mutta muuten kaikki samat ominaisuudet tänne kiitos heti nyt! En taas pitkään aikaan ole päässyt käyttämään tuota putkea (ei ole kovin käytännöllinen juhlakuvaukseen sisätiloissa...), mutta tahtoisin käyttää sitä ihan kaikkeen. Se tekee niin pehmeää, terävää ja kaikin puolin laadukasta jälkeä, tarkennus osuu aina kohteeseensa, toimii hiljaa ja nopeasti, eikä edes ole ihan järkyttävän painava. Viime aikoina olen yrittänyt tulla toimeen mun uusimman Tamronin putken kanssa, joka kyllä on kivan monipuolinen ja kaikin puolin kätevä, mutta monessa kuvassa tarkennus ei ole yhtään missään. En usko, että vika on enää pelkästään kuvaajassa, vaan pitäisi varmaan saada aikaiseksi lähettää tuo huoltoon... Lisäksi se painaa sen verran mukavasti, että edellisen viiden tunnin kuvauskeikan jälkeen mun oikean käden keskisormi oli vuorokauden ajan lähes tunnoton. Normaalia? Ja tästä ei pitänyt tulla näin pitkää kappaletta.

Miksi kaikista luonnon otuksista talviuniltaan ensimmäisinä heräävät ITIKAT? Tai ainakin siltä se tuntuu.

Onko keväät aina olleet näin ihanan aurinkoisia? Jos nyt unohdetaan tämä loppuviikko...

Miksi edelleen elättelen toiveita siitä, että tuon läheisen luontopolun pitkospuut saataisiin korjattua? Suunnilleen puolivälissä joutuu aina keväisin ja talvisin kääntymään samaa reittiä takaisin, sillä pitkospuut ovat monen metrin matkalta noin 20 senttiä veden alla. Siinä siis yksi syy kuvien vähäisyyteen.

Ja viimeisimpänä ilouutisia kaikille teille instagram-seuraajilleni, joita ei tippaakaan kiinnosta potretti- ja juhlakuvaukset tai mikään yritystoimintaani liittyvä, mutta siedät niitä luontokuvien toivossa: loin vihdoin yritykselleni ihan oman Instagram-tilin! Jos siis muutkin kuin luontokuvat kiinnostavat, käy laittamassa @vkleabjorn seurantaan! Erityisesti tämä kannattaa tehdä, jos saatat lähitulevaisuudessa kaivata valokuvauspalveluja Lahden suunnilla. Voin myös paljastaa, että tämän kevään ylioppilaille ja ammattiin valmistuville on aika kivaa arvontaa tiedossa ;)

Oletko jo tutustunut tähän ihanan keväiseen luontoon tämän vuoden osalta?

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Mulla on jo vähän tehnyt mieli lähteä ulos kuvaamaan. Siellä on niin ihana ja inspiroiva sää. Ja itikat on kyllä niin syvältä. Onneksi niitä ei täällä pohjoisemmassa vielä ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin vielä vähän odottelen luonnon heräämistä ennen enempiä luontokuvaustuokioita :D Ja ei täälläkään itikoita vielä paljoa ole, mutta kyllä se vähän ottaa päähän, kun ainoa metsästä löytyvä eläin on se niskassa inisevä ötökkä... :D

   Poista
 2. Moi Lea!
  Onko sulla vinkkejä sen suhteen kun menee ensimmäistä kertaa kuvaamaan täysin itselle vieraita ihmisiä? He tietävät kyllä että en ole ammattilainen ja maksua en oikeastaan tule ottamaan, koska harjoittelen vasta. Mutta olisiko sulla mitään hyödyllisiä vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hmm, erittäin hyvä, mutta vaikea kysymys! :D

   Itselläni ainakin ensmmisellä kerralla tuntemattomia kuvatessa helpotti se, että mulla kuitenkin oli entuudestaan jonkin verran kokemusta asiakaspalvelutyöstä = tuntemattomien ihmisten kanssa toimimisesta. Jos siis olet tehnyt asiakaspalvelutyötä, ei se kuvaaminenkaan periaatteessa ole sen kummempaa. Ja toisaalta se on tietenkin täysin eri asia... Mutta suurin osa ihmisistä on oikeasti tosi mukavia, muista se!

   Tietenkin kannattaa myös etukäteen miettiä, mitä on menossa kuvaamaan ja kenties etsiä asiasta vähän lisää tietoa. Jos olet menossa ottamaan potrettikuvia, kannattaa ainakin etsiä valmiiksi jotain poseerausideoita ja vaikka tallentaa kuvia puhelimeen muistiin. Koska vaikka kaverin kanssa voisit ihan hyvin mennä kuvaamaan ilman mitään suunnitelmia, saattaa tuntemattoman kanssa iskeäkin totaalinen blacout ideoiden suhteen, joten on hyvä olla joku varmistus. Mutta koeta kuitenkin olla stressaamatta liikaa! He varmasti luottavat taitoihisi, kun kerran sinut pyysivät kuvaamaan :)

   Poista
 3. Kivat kuvat! Pitäs ehdottomasti itekkin lähteä useammin kävelylle luontoon kameran kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin kyllä pitäisi, ja vuorokaudessa pitäisi olla enemmän tunteja... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.