3. kesäkuuta 2018

Issikat kaupungilla

hevoskuvauskurssi-11

hevoskuvauskurssi-9

hevoskuvauskurssi-10

2

hevoskuvauskurssi-7

hevoskuvauskurssi-17

3

hevoskuvauskurssi-18

4

hevoskuvauskurssi-5

hevoskuvauskurssi-6

1

hevoskuvauskurssi-2

Toukokuussa pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan valokuvauskurssille. Näin jo viime kesänä Petran Hestafoto-blogissa postauksen hänen järjestämästään hevoskuvauskurssista, mutta itse en viime vuonna näille kursseille ehtinyt. Nyt onneksi pääsin osallistumaan, ja kun päivän ohjelmassa oli islanninhevosten ja mallien kuvausta Vanhassa Porvoossa, ei kyllä kauaa tarvinnut miettiä varauksen tekemistä!

Päivä alkoi Talli Friðurissa teoriaosuudella, jonka jälkeen menimme tallin ympäristöön kuvaamaan hevosia, ensin "poseerauksia" ja sen jälkeen laitumella. Ja illalla tosiaan siirryttiin kaikki Vanhan Porvoon alueelle kuvaamaan, mikä oli kyllä tosi siistiä! Siinä oli vähän ohikulkijoillekin ihmeteltävää, kun kaupungilla tuli vastaan pari hevosta mekkoihin pukeutuneiden mallien kanssa ja yli kymmenen tyyppiä kameroineen... :D Ja kyllä, kuvat ovat postauksessa epäkronologisessa järjestyksessä, mutta tahdoin välttämättä saada nuo kaupunkikuvat ensimmäisiksi.

Vaikka olenkin harrastanut sekä ratsastusta että valokuvausta useita vuosia, en juurikaan ole kuvannut hevosia tai varsinkaan ihmisiä ja hevosia yhdessä. Moni päivän aikana kerrotuista jutuista oli mulle entuudestaan tuttuja, mutta sain myös ihan uusia vinkkejä ja uusia näkökulmia asioihin. Ja opin ettei joku 2000 kuvaa tuollaisesta päivästä ole mitenkään paha, onpahan mistä valita! :D Hevosta ja ihmistä kuvatessa mukana on kuitenkin vähintään kaksi, näissäkin joissain kuvissa jopa neljä, elävää ja liikkuvaa kohdetta, jotka kaikki pitäisi saada näyttämään edustavilta ja vieläpä hyvässä valossa, hyvässä paikassa ja hyvällä sommitelmalla.

Valokuvauksen jälkeen oli vielä mahdollisuus palata tallille ja lähteä tunnin maastoon upeissa maisemissa ihanilla issikoilla, mikä kyllä kruunasi päivän hyvin! Ja hei issikkavaelluksista puheen ollen; lähtisikö joku meidän kanssa kahden päivän islanninhevosvaellukselle 25-26.6 Ratsutila Toivonharjuun Mikkeliin? Lähtijöitä on tällä hetkellä neljä, mutta tarvitsisimme vielä kaksi lisää, jotta vaellus toteutuu, joten yritän nyt etsiä näitä kahta ihmistä kaikkialta. Tästä linkistä löytyy lisätietoa sekä yhteystiedot, ja myös minuun voi ottaa yhteyttä vaikka sähköpostilla tai Instassa. Ja ei, tämä ei ole mikään yhteistyö, mutta kaikilla muilla tavoilla tässä on nyt oma lehmä ojassa, koska mun on ihan pakko päästä tuolle vaellukselle. :D

Löytyykö täältä hevosten kuvaamisesta kiinnostuneita?

12 kommenttia:

 1. Voi miten nättejä kuvia!

  VastaaPoista
 2. Tosi ihania ja tunnelmallisia kuvia ❤️😍


  http://neeacamillaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Todella hienoja kuvia!❤️😍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Todella hienoja kuvia! Oot hienosti saanut kuviisi vangittua iloisen tunnelman. Itsekin entisenä heppatyttönä haluaisin päästä kuvailemaan hevosia! Ehkä joku päivä.

  <3: karitakoolla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivottavasti pääset vielä kuvailemaan hevosia! Itsellekin tuli nyt kauhea halu päästä ottamaan vaikka jotain rippikuvia hevosten kanssa, täytyy toivoa että saisin sellaiset kuvaukset vielä tälle kesälle! :D

   Poista
 5. Todella kauniit ja hyvinonnistuneet kuvat! Hauska idea viedä hepat "kaupunkiin" kuvattavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä, ei olisi kyllä itselleni tullut ensimmäisenä mieleen... :D

   Poista
 6. Todella nättejä kuvia nuo ensimmäiset otokset! Niissä on varsin ihana tunnelma! Varmasti oli hyvä ja hyödyllinen valokuvauskurssi. Tuollainen kelpaisi minullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 😊 Näitä järjestetään vielä myöhemminkin kesällä, kannattaa katsoa vaikka Facebookista Petra Lönnqvist Photography ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.