9. toukokuuta 2019

Abel Tasman National Park - Vihdoin Eteläsaarella!

Abel Tasman national park-4

Abel Tasman national park-1

Abel Tasman national park-9

Abel Tasman national park-7

Abel Tasman national park-12

Abel Tasman national park-14

Abel Tasman national park-17

Abel Tasman national park-27

Abel Tasman national park-19

Abel Tasman national park-32

Abel Tasman national park-20

Abel Tasman national park-17

Abel Tasman national park-35

Abel Tasman national park-36

Abel Tasman national park-31

Abel Tasman national park-40

Abel Tasman national park-37

Abel Tasman national park-41

Abel Tasman national park-44

Abel Tasman national park-48

Abel Tasman national park-55

Abel Tasman national park-56

Abel Tasman National park

Abel Tasman national park-57

Huomaatteko kuvissa suuren eron aikaisempiin Pohjoissaaren kuviin? En minäkään. Olin kuullut niin paljon siitä, kuinka Etelä- ja Pohjoissaaren luonto ovat täysin erilaisia, mutta täällä Eteläsaaren pohjoisosassa en vielä huomannut niin suurta muutosta. Abel Tasman National Park on muistaakseni maan toiseksi suosituin kansallispuisto, ja erittäin rauhallinen verrattuna pari postausta sitten esittelemääni Tongariron kansallispuistoon. Saatiin olla melkenpä keskenämme!

Olin puistossa vain pari yötä, joten meillä oli aikaa seikkailla yksi kokonainen päivä. Heräsimme aamulla aikaisin nappaamaan vesitaksin puiston toiselle puolelle, josta sitten vaelsimme noin 13 kilometriä takaisin hostellille. Aamulla sää oli erittäin pilvinen ja sateinen, ja todella ihmettelin, miksi ihmeessä olen tekemässä tätä ja mieluummin olisin sängyssä lämpimän peiton alla... Mutta kuten kuvistakin ehkä näkee, päivästä tulikin myöhemmin aivan täydellinen! Sade loppui kuin taikaiskusta sillä sekunnilla, kun astuimme veneestä ulos, ja iltapäivillä päästiin melkein hellelukemiin Perus Uusi-Seelanti... :D

Puiston alueella ei ollut ollenkaan puhelinyhteyksiä, olimme siis koko päivän onnellisesti täysin eristyksissä muusta maailmasta. Onnellisen tietämättöminä siitä, että muutaman sadan kilometrin päässä Christchurchissa oli meneillään yli 50 ihmisen hengen vaatineet moskeijaiskut. Saimme tietää uutiset vasta illalla hostellilla. En halua sanoa, että tämä olisi mitenkään täysin pilannut päiväämme, mutta kyllähän se kieltämättä vaikutti niin tämän kuin seuraavienkin päivien tunnelmiin, ja tapahtunut käy aina väistämättä mielessä näitä kuvia katsellessa.

2 kommenttia:

  1. Wau, nyt on kyllä tullut aivan mielettömiä kuvia sun matkalta taas! Lisää <3_<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Lisää on tulossa taas ensi viikolla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.