19. marraskuuta 2019

Christchurch – surullinen puutarhakaupunki

christchurch-13

christchurch-3

christchurch-4

christchurch-1

christchurch-10

christchurch-6

christchurch-7

christchurch-8

Christchurch

christchurch-5

christchurch-12

christchurch-16

christchurch-17

christchurch-19

christchurch-21

christchurch-18

christchurch-23

christchurch-14

christchurch-15

Christchurch tuskin ensisijaisesti tuo mieleen kovin positiivisia mielikuvia. Maaliskuun 2019 moskeijaiskut olivat tapahtuneet vain pari viikkoa ennen kuin itse menin vierailemaan kaupunkiin. Sitä ennen kaupungissa oli todella tuhoisia maanjäristyksiä vuosina 2010 ja 2011, minkä jäljet näkyvät edelleen voimakkaasti kaupunkikuvassa. Ei ehkä mikään houkuttelevin lomakohde, mutta Christchurch on kuitenkin Uuden-Seelannin toiseksi suurin kaupunki, ja löytyy sieltä varmasti paljon hyvääkin. Jotenkin vain surullista, miten niin monet kauheat tapahtumat ovat osuneet samaan kaupunkiin.

En tosin viettänyt kaupungissa kuin alle pari päivää, eikä näiden päivien tunnelmaa kieltämättä piristänyt sateinen sää ja haikeus reissun loppumisesta. Hostellini tosin oli ihana ja mielenkiintoinen, se nimittäin oli entinen vankila! Ja vielä sellainen melko vanha, mutta hostellin puitteet olivat silti siistit. 

Kävin katsomassa muutamia nähtävyyksiä; Quake city museon, jossa kerrottiin maanjäristyksistä mielenkiintoisella tavalla, 185 Empty Chairs -taideteosta, joka on muistomerkki vuoden 2011 maanjäristyksen uhreille, värikästä Regent Street -katua sekä kasvitieteellistä puutarhaa. Surullisten asioiden lisäksi Christchurch on tunnettu myös Uuden-Seelannin puutarhapääkaupunkina, ja Bothanic Garden oli kyllä vierailun arvoinen paikka. Vaikka silloinkin satoi, mutta sainpahan ottaa siistejä kukkakuvia ihan rauhassa! :D

Christchurch oli reppureissuni viimeinen pysähdys, ja sen jälkeen lensin vielä muutamaksi viikoksi takaisin pohjoiseen hevostilalle töihin. Seuraavassa postauksessa ajattelinkin vähän summata ajatuksia tästä yli kuukauden matkasta lähes koko maan ympäri. Jos teillä on jotain kysymyksiä aiheeseen liittyen, nyt olisi täydellinen aika niille! ;)

2 kommenttia:

  1. Todella vaikuttavan näköisiä nuo yksityiskohtaiset lähikuvat kukista kun on noin tummaksi saanut taustan, tulee semmoinen studiomainen efekti kun aukon puolesta tarkkuus kohdistuu täysin kukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin todella paljon tämän tyylisistä kuvista! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.