12. marraskuuta 2019

Mount Cook National Park – taas yksi vuori huiputettu

Mount Cook-12

Mount Cook-2

Mount Cook-4

Mount Cook-3

Mount Cook-5

Mount Cook-6

Mount Cook-7

Mount Cook-8

aoraki

Mount Cook-16

Mount Cook-11

Mount Cook-9

Mount Cook-17

mount cook

Mount Cook-20

Mount Cook-21

Mount Cook-18

Mount Cook-19

Uuden-Seelannin reppureissuni kolmanneksi viimeinen pysähdys oli Mount Cook National Park. Tämä oli yksi niistä paikoista Strayn reitin varrella, jonka kohdalla mietin, että pitäisikö ajan säästämiseksi vain skipata koko paikka. No onneksi en tehnyt niin, sillä puiston maisemat olivat ihan mielettömiä, ja jälleen kerran täysin erilaisia kuin muualla maassa. Yövyimme mukavan hotellimaisessa hostellissa pienessä vuoristokylässä, jossa ei oikeastaan ollut juurikaan muita aktiviteetteja kuin ulkoilu ja erilaiset luontoon liittyvät aktiviteetit. Toisaalta sääolot ovat alueella erittäin vaihtelevia, mutta minulla onneksi kävi tuuri, joten päivä, jonka vietin puistossa kokonaisuudessaan oli aurinkoinen. Monet puistossa käyneet eivät ole edes nähneet Mount Cookin huippua, jos sää sattuu olemaan sateinen.

Mount Cook, maorinimeltään Aoraki, on Uuden-Seelannin korkein vuori. Googlen mukaan huippu sijaitsee 3724 metrin korkeudessa. Se sijaitsee Eteläsaaren länsirannikon keskikohdilla, ja olinkin nähnyt vuoren toiselta puolelta jo pari viikkoa aiemmin. Mutta päästäkseen vuoren toiselle puolelle täytyy vuoristo kiertää ajamalla muutama sata kilometriä pohjoisen tai etelän kautta.

Otsikko ei muuten sitten todellakaan viittaa siihen, että olisin kiivennyt itse Mount Cookin päälle! Se ei taida olla ihan joka turistin saavutettavissa. Sen sijaan kiipesin jollekin toiselle vuorelle lähistöllä, mistä näki aika upeita maisemia ja lumihuippuisia vuoria lähietäisyydeltä. Tälle näköalapaikalle kipuaminen vaati noin 2200 askelman kipuamisen ylös – askelmista osa tuntui oleva vähintään puolen metrin korkuisia. Ja tämän lisäksi toki vielä parin kilometrin kävelyn portaiden lähtöpaikkaan sekä kävelyosuudet portaiden välissä, plus sama vielä alas. Päiväkirjaani olen kuitenkin kirjoittanut: "Ei ees ollu niin paha mennä ylös, mutta huipulla ois kyllä lohileipä kelvannut." Ilmeisesti välipalapatukka ei riittänyt palkinnoksi rankasta suorituksesta... :D

Mikä on korkein paikka, mihin olet vaeltanut?

2 kommenttia:

  1. Uskomattomia nuo huippukuvat vuorilta. Ei ole kyllä tullut vaellettua korkealle, mutta norjassa tuli kyllä vuonojen välissä ajellessa huomattua monta kaunista paikkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ne maisemat kyllä olivat ihan älyttömän upeita! Pohjois-Norjassa olisi kyllä hienoa päästä käymään! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.