6. joulukuuta 2019

Pikavisiitti Sydneyyn 1/4 — Postikorttimaisemia

Sydney-72

Sydney-22

Sydney-6

Sydney-7

Sydney-8

Sydney-5

Sydney-4

Sydney-2

Sydney-3

Sydney-1

Sydney-13

Sydney-14

Sydney-16

Sydney-19

Sydney-18

Sydney

Sydney-20

Sydney-21

Sydney-23

Sydney-26

Ensinnäkin; hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Päivän postauksen aihe ei sitten liitykään Suomeen millään tavalla, vaan nyt palataan Australian tunnelmiin vajaa puoli vuotta sitten. Kun kerran olin jo muutenkin toisella puolella maapalloa ja Australia nyt sattui olemaan matkan varrella, halusin tietenkin käyttää tilaisuuden hyväksi ja käväistä myös siellä paluumatkalla! Aikaa tähän visiittiin oli vajaa viikko, ja kohteeksi valikoitui Sydney. Se on jostain syystä kaupunki, jossa olin halunnut vierailla jo todella pitkään. 

Kuvia ja juttuja tältä pikavisiitiltä kertyi sen verran paljon, että jaoin ne neljään osaan. Tässä teemana "klassikot" eli kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet; Oopperatalo ja Harbour Bridge sekä niitä ympäröivät maisemat. Pakolliset nähtävyydet piti toki hoitaa pois alta mahdollisimman pian, vaikka väkisinkin tällä alueella tuli liikuttua paljon myös myöhemmin. Pelkästään Sydneyssä on enemmän asukkaita kuin koko Uudessa-Seelannissa, joten varsinkin tällaisilla pahimmilla turistialueilla liikkuminen oli kuitenkin välillä pieni kulttuurishokki.

Seuraavissa Sydney-postauksissa tulee olemaan juttuja ainakin Blue Mountains -kansallispuistosta, kasvitieteellisestä puutarhasta, rannoista ja muista aktiviteeteista sekä nähtävyyksistä. Niitä odotellessa!

Oletko sinä käynyt Australiassa?

P.s. Se reppureissun koontipostaus tulee sitten seuraavaksi... :D

4 kommenttia:

 1. En ole ikinä päässyt käymään Australiassa, vaikka 1) satuin syntymään ja asumaan skidinä Uudessa-Seelannissa, 2) mulla on sukulaisia siellä. :o Kuitenkin olen Australian-sukulaisiltani saanut vaatteita itelleni. Enköhän vielä jonain päivänä tule käymään sielläkin, samalla ko pyörähdän synnyinmaassani. Toivottavasti se keikka ei sisällä osallistumistani Australian rajalla -ohjelmaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vähänkö siistiä! Etköhän kuitenkin vielä joskus sitten pääse Ausseihinkin! Mulle maahan pääsy oli tosi helppoa, kun tosiaan tulin Uudesta-Seelannista päin, missä ollaan varmaan vielä tiukempia... :D

   Poista
 2. Ihania kuvia, Australia kyllä varmasti sillä to travel -listillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin haluaisin kyllä päästä tutustumaan myös maan muihin osiin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.