1. tammikuuta 2020

Suosikkikuvat vuosilta 2018 ja 2019

Suosikkikuvat 2018-2019

Blogin alkuajoista eli vuodesta 2014 lähtien olen jokaisen vuoden lopuksi kerännyt listan omista henkilökohtaisista suosikkikuvistani vuoden jokaiselta kuukaudelta. Viime vuonna se pääsi jäämään väliin, mutta korjataan asia nyt! 

Näihin pariin vuoteen on kyllä taas mahtunut ihan älyttömän paljon, ja tällä kertaa oli ihan pakko myös kirjoittaa hieman tarinoita kuvien takaa. Kuvia selatessa tunteet vaihtelivat laidasta laitaan. Ja mitä tulee itse kuviin, niin välillä sai kyllä hävetä silmät päästään miettien, mitä kaikkea roskaa sitä onkaan tullut julkaistua. Välillä taas löytyi ihan unohdettuja helmiä, joiden kohdalla joutui miettimään, että minäkö tuon kuvan olen ottanut.

Kuten aiemminkin, en valinnut kuvia mitenkään sen perusteella, mikä jotenkin parhaiten kuvaisi kyseistä kuukautta, vaan ihan puhtaasti kuvia katsomalla valitsin parhaat kuvat. Tässä tyylissä on toki se huono puoli, että toisina kuukausina ei ole tullut kuvattua juuri mitään, kun taas toisilta kuukausilta olisi kymmenittäin ihania kuvia. Senkin huomasin, että kun valokuvauksesta on tullut enemmän työ, niin ne parhaat kuvat eivät usein olekaan huvikseen otettuja luontokuvia, vaan työkeikoilta.

Jos haluat käydä kurkkaamassa ja vertailemassa kehitystä, aiemmat suosikkikuvapostaukset löytyvät täältä: 2014, 2015, 2016 ja 2017.

kuinka saada kesätöitä kesätyö kesätyönhaku vinkkejä kesäduuni 4H-yritys kevytyrittäjyys 4h työpalvelu säästäminen summer job money saving-2807
Tammikuu 2018 – Tässä kuussa ei paljoa tullut kuvattua, mutta näihin kesätyönhakuvinkkipostauksen kuviin olin yllättävän tyytyväinen. Varsinkin ottaen huomioon, että tausta on kyhätty kasaan teipin avulla, pöytä oma työpöytäni ja valona pelkkä vähäinen luonnonvalo... :D

talvinen auringonlasku-3176
Helmikuu 2018 – Koko kuukausi ja ylipäätään kevät meni kirjoituksiin lukiessa, mutta onnekksi näköjään ehdin hieman myös kuvaamaan!

ristiaiset-3436
Maaliskuu 2018 – Tämä on eräältä ihanalta ristiäiskeikalta vähän kirjoitusten jälkeen. Sain kuvata nimiäisiä samassa mummolassa myös viime kesänä <3

paulajalassi-123
Huhtikuu 2018 – Tämä on mun ensimmäiseltä hääkuvauskeikalta ikinä! Tai no, olin kakkoskuvaajana Oona Linnalle. Jälkikäteen katsottuna olen tosi tyytyväinen, millaisia tilannekuvia sain otettua jo silloin, mutta tämä ihanan aito ja iloinen dokkarikuva nousi suosikiksi.

1v-3
Toukokuu 2018 – Ah, omenapuunkukat, toivottavasti pääsisin kuvaamaan niiden kanssa taas ensi keväänä! <3 Lisäksi vielä tämä äidin ja lapsen vuorovaikutus sekä ihana valo saivat tämän kuvan jäämään mieleen.

yo-sire-15
Kesäkuu 2018 – Tässä kuussa pääsin itse ylioppilaaksi ja sain myös ottaa paljon ylioppilaskuvia. Tämä kaverin kanssa otettu kuva jäi suosikikseni.

jasmin & matti-277
Heinäkuu 2018 – Jäiks, ensimmäinen ihan oma hääkuvauskeikkani! Jälkikäteen katsottuna potreteissa olisi vielä ollut parantamisen varaa omasta mielestäni, mutta dokkarikuvista sen sijaan löytyi paljon onnistumisia. Tämä hieman erikoinen valotus maagisesta hetkestä sykähdytti jo heti sen ottamisen jälkeen.

Hanna & Matt-288
Elokuu 2018 – Taas dokkarikuva häistä... Mutta tässä on vain upea tunnelma, hääpari niin onnellinen ja taustallakin paljon erilaisia reaktioita.

Jenni & Simo-39
Syyskuu 2018 – Ensimmäisen hääkuvauskesäni päätöskeikka oli kotikaupungissani Orimattilassa. Oikeastaan vasta tätä kuvaa katsoessa mietin, että on meillä täällä ainakin ihan älyttömän hieno kirkko! Iso, valoisa, kaunis ja kaikin tavoin valokuvaajan unelma. Tämä on sen tyylinen kuva, mikä tulee otettua jokaisella keikalla, mutta silti.

auckland-38
Lokakuu 2018 – Ja siirrymme Uuteen-Seelantiin! Tähän varmaan olisi pitänyt valita joku Uuden-Seelannin maisemakuva, mutta visuaalisesti tämä hieman abstrakti otos oli ylivoimaisesti suosikkini.

2611-16
Marraskuu 2018 – Tällöin en juurikaan kuvannut tilalla, kun edessä oli vielä niin pitkä aika siellä ja mietin vain, että ehdin kyllä myöhemminkin... Onneksi sentään sain tämän kuvan ruunista. Harmi, ettei "omasta" Whitu-arabitammastani jäänyt yhtä hienoa kuvaa muistoksi...

bay of islands-35
Joulukuu 2018 – Ehdottomasti oma suosikkini näistä kaikista! Muistan edelleen sen hetken ja onnistumisen fiiliksen, kun sain tämän otoksen. Lisää Paihian reissusta täällä.

Auckland 3-25
Tammikuu 2019 – Kuvasaldo jäi melko pieneksi, mutta tämä on ehkä paras kuva, mitä Aucklandissa sain otettua. 

Puhelinkuvia-8
Helmikuu 2019 – Mulla on näitä hevosenselästä puhelimella otettuja maisemakuvia niin paljon, että niistä voisi tehdä ihan oman postauksensa. Täytyy olla todella kiitollinen, että on päässyt ratsastamaan näin upeissa maisemissa, ja paljon!

Wanaka-10
Maaliskuu 2019 – Tämän kuvan valinta oli ylivoimaisesti vaikein tehtävä, sillä reppureissasin koko kuukauden ja kivoja kuvia olisi vaikka kuinka! Valitaan nyt kuitenkin tämä maisemakuvien klassikko Wanakasta.

beach ride-17
Huhtikuu 2019 – Aloitin kuukauden reppureissaamalla vielä muutaman päivän, vietin pari viikkoa tilalla hevosten kanssa, olin viikon Australiassa ja aloitin paluun Suomeen. Aika tapahtumarikas ja vaikea kuukausi, kun jouduin jättämään Uuden-Seelannin. Näitä rantaratsastuksia on ikävä, tuolla kertaa onneksi uskalsin raahata kameran mukaan!

Yo Mika-4
Toukokuu 2019 – Koko kuukausi meni kotiutuessa takaisin Suomeen ja loputonta rästihommalistaa hoitaessa. Jotain uusiakin kuvia ehdin sentään ottamaan.

Rosa rippikuvat-6
Kesäkuu 2019 – Saisinpa kuvata enemmän hevosten kanssa, toivottavasti ensi kesänä taas! Näihin rippikuviin liittyy erikoinen tarina, ja meillä oli kuvauksissa ihan älyttömän hauskaa. Itse asiassa ihastuin kuvan poniin niin, että vakavasti harkitsin sen vuokraamista, mutta hän valitettavasti muutti toiselle paikkakunnalle.

Kaisan rippikuvat-1
Heinäkuu 2019 – Ylivoimaisesti suosikkikuvani, mitä tulee rippikuviin. Niin satumainen tunnelma <3

Vilma & Oskari-102
Elokuu 2019 – Tässä taas kiteytyy se, mihin hääkuvauksissa pyrin. Muutenkin olen todella tyytyväinen tämän parin häistä otettuihin kuviin, ihan harmitti, että kyseessä oli vain lyhyt keikka. Heillä oli varmasti ihan huikeat juhlat!

Anna ja Sebastian-22
Syyskuu 2019 – Kuukausi meni jälleen kirjoituksiin opiskellessa ja valitettavasti turhaan. Keväällä uusi korotusyritys! Yhden hääkuvauskeikan ehdin tekemään ja vaikka tämä kuva jotenkin onkin vähän "perus", jäi se silti suosikiksi.

Perhekuvaus-5
Lokakuu 2019 – Olin jo pitkään halunnut kuvata tässä paikassa ja nyt vihdoin! Varmasti menen uudelleenkin, sillä tältä keikalta tuli myös muita mieleenpainuvia kuvia.

marraskuu
Marraskuu 2019  – Marraskuu on ylivoimaisesti inhokkikuukauteni, eikä sieltä ihan oikeasti löytynyt mitään muuta julkaisukelpoista kuin nämä kaksi selfietä! Ei siis kovin tapahtumarikas ajanjakso. Vasemmanpuoleisessa olen jaksanut laittautua kaverin tupareita varten ja oikeanpuoleisessa olen ensimmäistä päivää uudessa työssä Sibeliustalolla.

Martin hautajaiset-11
Joulukuu 2019 – Kiva päättää näin iloisiin tunnelmiin. Joulukuu oli erittäin työntäyteinen, ja tämäkin on eräältä työkeikalta. Olen tänä vuonna kuvannut useammatkin hautajaiset, mutta tässä jotenkin puhuttelee vielä jouluinen tunnelma kontrastina.

Olisi kiva kuulla, mikä näistä kuvista on sinun suosikkisi? Oletko itse tehnyt jonkinlaista koostetta kuluneesta vuodesta? 

2 kommenttia:

 1. Mun lempparikuvat näistä on vuoden 2018 toukokuun ja joulukuun otokset. Vuoden 2019 osalta eniten sykähdytti heinäkuun kuva, siinä on niin ihana tunnelma 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, kiva että suosikkeja löytyi useampi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.