12. maaliskuuta 2020

Pikavisiitti Sydneyyn 4/4 – Tärkeimmät nähtävyydet kierretty

Sydney-97

Sydney-95

chinise garden of friendship

Sydney-99

Sydney-96

Sydney-41

Sydney-43

Sydney-40

Sydney-45

Sydney

Sydney-32

Sydney-38

Sydney-33

Sydney-34

Sydney-10

Sydney-12

Sydney-29

Sydney-73

Sydney-31

Sydney-28

Hahaa, ehdinpäs postata Australian visiitin kuvat alle vuoden sisällä! :D Ihan lyhyesti kaikista kuvissa näkyvistä jutuista:

Chinese Garden of Friendship – Kyseinen pieni puutarhaalue sijaitsee Darling Harbourissa ja sinne on pieni pääsymaksu. Puutarha on tosiaan melko pieni, mutta kuitenkin mukava vehreä virkistyspaikka keskellä kaupunkia sekä tietty myös vähän erilainen kuvauspaikka.

St. Mary's Cathedral – Vaikka kyseessä on varmasti yksi Sydneyn tunnetuimmista nähtävyyksistä, eksyin tänne ihan vahingossa. Sisällä ei saanut ottaa kuvia, mutta kuten tällaiselta katedraalilta voi odottaa, oli se todella vaikuttava ja jaksoin jäädä ihastelemaan noin vartiksi, mikä on ainakin minulle todella pitkä aika! :D

Sydney Tower Eye – Nähtävyyksien suhteen ehkä Sydneyn suurin pettymys. Yritin tähdätä huipulle auringonlaskun aikaan, mutta jonottamiseen meni noin 1,5 tuntia, joten se siitä sitten... Aucklandin Skytowerista oli paremmat maisemat, se on muutenkin hienomman näköinen ja jonot tuskin koskaan yli puolta tuntia. Mutta no, kyllähän sieltä kauas näki... :D

Bondi Beach & Bondi to Coogee walk – Eihän nyt Bondia voi jättää väliin Sydneyssä! Paitsi että en kyllä edes käynyt itse rannalla, kun huomasin väenpaljouden sekä vieressä olevan Bondi Icebergsin altaat (maauimalan?). En halunnut joutua osaksi Bondi Rescue -ohjelmaa ja halusin säilyttää omaisuuteni, vaikka kävisinkin uimassa yksin kuumana päivänä. Joten mielelläni maksoin muutaman dollarin päästäkseni altaalle. Sieltä tein mukavan pienen kävelyn kohti Coogee -rantaa. Kyseisen reitin varrella oli monia vähän pienempiä, kivan näköisiä rantoja, joille olisi ollut kiva jäädä hetkeksi. Suosittelisin siis varaamaan tälle kävelylle reilusti aikaa!

Viikkoni Sydneyssä oli varsin aktiivinen, kuten ehkä näistä postauksista voi huomatakin. On vaan niin vaikea valita parhaita paloja, kun vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on niin paljon! Uskon kuitenkin, että ne tärkeimmät on nyt nähty, enkä ensi kerralla Sydneyssä tule viettämään aikaa yhtään sen enempää kuin on pakko. Ihan kiva, mutta henkilökohtaisesti uskon pitäväni enemmän muista Australian kaupungeista. Ideoita, suosituksia? Mielellään itäisen Australian puolelta, sillä seuraavan reissuni pääkohde Australian osalta on noin 100 kilometriä Sydneystä etelään ;)

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! :D Kävin itseasiassa hiljattain itsekin Australiassa, tuu tsekkaa jos jaksat :D

  https://nouw.com/pieniruskeatytto

  VastaaPoista
 2. Olis kans kysymys tuosta kun spottasin blogisi Nouw- sivustolta, saanko kysyy että miten linkkasit tän blogin? Ite koitin linkata oman, muttei onnistunut, niin jouduin tuomaan koko blogin Nouwin omalle "platformille" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän en valitettavasti osaa vastata. Kyseinen sivusto on minulle ihan vieras, enkä ainakaan itse ole blogiani sinne linkannut, en tiedä miten se on sinne päätynyt... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.