1. maaliskuuta 2020

Reissuhaaveita ja -suunnitelmia x11Myönnettäköön, että viimeisen parin vuoden ajan blogini on alkanut muistuttaa aika paljon matkablogia. Kuvia ei oikeastaan ole tullut otettua muualla kuin töissä tai matkoilla. Jatketaan siis samalla linjalla. Edellisen matkan päättymisestä on jo kymmenen kuukautta, ja siitä on enää aika vähän materiaalia jakamatta. Siirretään siis hetkeksi ajatukset tulevaan!

Matkahaavelistani pituus tuntuu olevan loputon, eikä puolikas ulkomailla vietetty vuosi todellakaan yhtään helpottanut matkakuumetta. Listasin kuitenkin 11 viime aikoina eniten mielessä pyörinyttä reissuhaavetta, joista viimeinen on itse asiassa jo kuukauden päästä toteutuva suunnitelma. Parin kuukauden kirjoitustauon jälkeen tekstiä tuli niin paljon, etten nyt höpise tähän alkuun enää yhtään enempää...

Kaikki postauksen kuvat ovat Canvan kuvapankista.


Islanninhevosvaellus Islannissa

Tämä on näistä ollut haavelistallani pisimpään, mutta toivottavasti pääsisin sen tässä muutaman vuoden sisällä myös toteuttamaan ensimmäisen kerran! Luotettavat, kiltit, varmajalkaiset, rohkeat, söpöt, tölttäävät ja kaikin tavoin ihanat islanninhevoset sulattavat sydämeni ihan täysin. Sitten kun issikkalauman kanssa voisi vielä viettää päiviä Islannin käsittämättömän upeassa luonnossa, niin voiko parempaa toivoa?!

Jos kuitenkin Islantiin asti menee, niin haluaisin sitten oikeasti todella pitkälle, noin viikon vaellukselle. Sen lisäksi olisi toki kiva ehtiä nähdä maata vähän muutenkin. Pelkästään vaelluksen hinta kuitenkin nousee jo pariin tuhanteen euroon, joten hetki pitää vielä säästää ja suunnitella. Muutamalla parin päivän issikkavaelluksella olen ollut ihan Suomessa, ja toukokuun lopulle varasin jälleen parin päivän vaelluksen Kajaanin seudulle vähän lieventämään matkakuumetta tämän osalta. En malta odottaa!


Lofootit

Niin upea kohde periaatteessa ihan lähellä, mutta ei vaan ole osunut tarpeeksi pitkää lomaa sopivaan aikaan. Lofoottien jylhä luonto vaan näyttää niin hienolta, että sinne on pakko päästä toivottavasti vielä lähivuosina retkeilemään ja valokuvaamaan!Uusi-Seelanti & Australia uudelleen

Hyvä ystäväni lähtee au pairiksi Australiaan kesällä (yritin parhaani houkutella Uuteen-Seelantiin, mutta hyväksyn tämänkin). Olen toki todella innoissaan hänen puolestaan, mutta myös omasta puolestani. Nyt saan loistavan syyn lähteä itsekin käymään maapallon toisella puolella moikkaamassa sekä häntä että kaikkia ihania ihmisiä Uudessa-Seelannissa! Tällä reissulla matkailu ja uusien paikkojen näkeminen ei siis todellakaan tule olemaan pääosassa, vaikkakin haluaisin Uudessa-Seelannissa kyllä nähdä myös pari paikkaa joihin en viimeksi ehtinyt sekä lisäksi ehkä vierailla Australiassa myös jossain uudessa kaupungissa. Kaverini lähtee Sydneyn eteläpuolella sijaitsevaan kaupunkiin, mutta Sydneyssa olen jo viettänyt viikon ja se on nyt hetkeksi tarpeeksi. Canberra tai Melbourne? Mahdollisuus lähteä muutamaksi viikoksi olisi joko joululomalla tai toukokuussa 2021, molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, joten pohdinta on edelleen käynnissä.


Singapore

Maailman toiselle puolelle matkustaessa on joka tapauksessa pakko tehdä ainakin yksi välilasku, joten seuraavalla kerralla haluaisin ehdottomasti hyödyntää sitä ja nähdä myös jotain ihan uutta. Singaporeen pääsee Suomesta Finnairin suoralla lennolla välillä yllättävän edullisesti, ja sieltä ei enää olisi paha matka Ausseihin. Aasian muut suurkaupungit eivät itseäni tällä hetkellä juurikaan houkuttele varsinkaan yksin matkaillessa, mutta Singapore vaikuttaisi vähän turvallisemmalta, todella monipuoliselta sekä monin tavoin siistiltä ja kiehtovalta, sopivan helpolta kohteelta ensimmäiseksi Aasian kohteeksi.


Doha

Qatarin pääkaupunki Doha kiinnostaisi lähinnä parin päivän välilaskun paikkana. Parhaimmat lennot Suomesta Australiaan ja Uuteen-Seelantiin ovat lähes aina Qatar Airwaysin (ei sillä, että katselisin lentoja viikoittain) ja lentoyhtiö vaikuttaa muutenkin todella hyvältä. Miksipä ei sitten samalla hyödyntää heidän hyviä hotelli- ja aktiviteettitarjouksia, jos kaupungin kautta kuitenkin menee. En ole koskaan käynyt Arabimaissa, joten kaupunki kiinnostaisi ihan senkin takia. Ehkä pääsen tännekin jo samalla reissulla kuin Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Singaporeen, jossain se toinenkin välilasku pitää kuitenkin olla!


Kaakkois-Aasian kiertomatka

Uudessa-Seelannissa Strayn busseilla toteutettu joustava kiertomatka oli ihan huikea kokemus, ja ehdottomasti haluaisin tehdä joskus uudestaan jotain vastaavaa. Ehdin kiertää lähes koko Uuden-Seelannin Strayn kanssa, mutta ensi kerralla siellä voisin myös tehdä jonkun ihan pienen kierroksen. Stray toimii kuitenkin myös Australiassa ja Aasiassa, ja tästä lähtikin ajatus Kaakkois-Aasian kiertomatkasta. Heidän reiteillään olisi mahdollista käydä Thaimaassa, Vietnamissa, Laosissa sekä Kambodžassa. Tämä reissu kuitenkin taas vaatisi sen verran aikaa ja rahaa, että löytyy vielä toistaiseksi selvästi sieltä haavelistan puolelta.Etelämanner

Ehkä vähän harvinaisempi matkaunelma, mutta mielestäni olisi ihan älyttömän siistiä päästä käymään Etelämantereella! Koska hei, aika harva voi sanoa käyneensä kaikilla seitsemällä mantereella ja Etelämanner olisi taatusti jotain täysin erilaista. Pari vuotta sitten löysin Adalmina's Adventures -blogin postaukset Etelämantereelta ja koin suuren ahaa-elämyksen, että sinnehän tosiaan voi matkustaa! Todella kallistahan se on, pelkkä risteily kustantaa vähintään 6000€, mutta kuitenkin ihan mahdollista ja varmasti sen rahan arvoista. Jos vaikka joskus seuraavan 20 vuoden aikana...


Lappi syksyllä

En ole koskaan käynyt Oulua pohjoisempana. Lappi kiinnostaisi vähän talviaikaan (erityisesti nyt, kun täällä Etelä-Suomessa ei juuri ole lunta näkynyt), kevät ei oikein herätä tunteita ja kesäaikaan kyseinen alue vaikuttaa lähinnä painajaiselta kaikkien verenimijöiden takia. Erityisesti ruska-aika ja silloin vaeltaminen kansallispuistoissa kiehtoisi todella paljon! Saattaa kuitenkin mennä vielä muutama vuosi, ennen kuin pystyn jättämään työt tai opiskelut yli kolmeksi päiväksi juuri syyskuussa... Viime syksynä vähän haaveilin, että olisin lähtenyt kirjoitusten jälkeen, mutta silloin oli jo vähän myöhäistä.


Pietari

Pietariin pääsisi täältä Lahdesta junalla nopeasti ja edullisesti vaikka pitkää viikonloppua viettämään. Kun viime syksynä kuulin, että Venäjälle voi vihdoin saada sähköisen viisumin, olin jo melkein varaamassa matkaa. Kunnes älysin, että se ei koske junamatkailijoita. Jotenkin viisumin hakeminen ja siitä maksaminen ei oikein houkuttele, eikä minulla ole mikään kiire päästä Pietariin, joten taidan odotella vielä pari vuotta. Mutta lähivuosille tämä olisi todella kiinnostava kohde ihan lyhyellekin irtiotolle arjesta!


Interrail Euroopassa

Jos ei vielä ole käynyt ilmi, niin teen mielelläni vähän pidempiä matkoja, joiden aikana voi sitten kiertää useampia kohteita, sen sijaan että lentelisin lyhyille reissuille eestaas. Uskon, että reilaaminen sopisi minulle todella hyvin! Interrail nyt vaan vaikuttaa sellaiselta jutulta, että se on pakko tehdä ainakin kerran elämässään. Alustava reilisuunnitelmani olisi Saksasta Sveitsin ja Itävallan kautta Itä-Euroopan maihin.Seuraavaksi: Lanzarote, Gran Canaria, Marokko & Alankomaat

Lopuksi vielä seuraavan matkasuunnitelman paljastus! Mikään tämän reissun kohteista ei ollut listani kärjessä vielä viime vuonna, mutta nyt olen tulevasta ihan superinnoissani! Tänä vuonna vietän kesälomani huhtikuussa kolmessa eri maassa yhteensä kolmen viikon ajan.

Homma lähti siitä, kun tammikuun lopussa Facebookin Ratsastajat-ryhmän jäsen etsi seuraa ratsastusvaellukselle Espanjassa tai Marokossa. Yksi reissukaveri oli jo löytynyt ja he olivat päättäneet lähteä viikon vaellukselle Marokkoon. Tällainen mahdollisuus ei ollut edes käynyt mielessäni, mutta muutaman päivän mietinnän jälkeen en keksinyt yhtäkään syytä miksi en lähtisi, ja tiesin, että tulisin katumaan jos en lähtisi. En kuitenkaan uskaltaisi lähteä tällaiselle reissulle yksin, eikä nykyisissä kavereissanikaan oikein olisi ketään halukkaita lähtijöitä. Muutenkin minulla olisi sopivasti juuri huhtikuussa aikaa ja tarvetta lomalle. Eikä hevoset ja luonto vaan voi olla huono yhdistelmä! Vaelluksen lisäksi suunnitelmissa olisi tutustua myös vähän Marrakechiin sekä käydä päiväretkellä Atlas-vuorilla.Marokkoon ei kuitenkaan huhtikuussa mene suoria lentoja, ja tässä vaiheessa reissun pituus alkoi kasvamaan... :D Halusin hyödyntää pakollisen välilaskun jossain lämpimässä ja suht pienessä kaupungissa ja ihan vain edullisen hinnan vuoksi ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui lopulta Lanzarote, missä tulen viettämään kolme päivää. Sieltäkään ei kuitenkaan pääse suoraan Marokkoon, joten välillä "on pakko" viettää myös muutama päivä Gran Canarialla. Kanariansaaret eivät aiemmin todellakaan olleet listallani, sillä mielsin ne vähän tylsiksi turistirysiksi missä ei voi tehdä muuta kuin makoilla rannoilla. Hetken tutkimustyön jälkeen kuitenkin älysin, että sieltähän löytyy paljon todella upeita luontokohteita sekä kauniita vanhoja pikkukyliä. Aloin jopa haaveilemaan kiertomatkasta kaikilla Kanariansaarilla!

Paluumatkan kohteeksi valikoitui Alankomaat, vaikkei se mitenkään erityisen edulliseksi tullutkaan. Uudessa-Seelannissa reppureissatessani tutustuin kuitenkin erääseen nuoreen hollantilaisnaiseen, kenen kanssa matkustimme useamman viikon yhdessä ja ystävystyimme. Lisäksi myös host-perheeni on alunperin Alankomaista ja siellä vaikuttaa muutenkin olevan todella kivoja ihmisiä! :D Vietän maassa vain alle neljä päivää, mutta yhtään mitään muita suunnitelmia tämän maan kohdalla ei vielä ole, joten vinkkejä otetaan vastaan!

Millaisia matkasuunnitelmia ja -haaveita sinulla on? Oletko kokenut jotain minun listaltani löytyviä juttuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.